Kæmpe Klodsmajor spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 4 år | Spilletid: Ca. 5 - 15 min. | Spillere: For 1 - 3 deltagere

"Derudover har vi også brugt Kæmpe Klodsmajor til at bygge det højst mulige tårn. Både som et spil, hvor vi skulle skiftes til at lægge én brik ovenpå den foregående og på den måde blive klodsmajor, hvis tårnet væltede, men også i fællesskab, hvor vi skulle samarbejde om at få tårnet til at nå loftet. Vi er endnu ikke nået helt derop, men vi forsøger stadig!"

Om vores familie

Vi er en brætspil-tosset familie på tre: med mor, far og dreng på 4 år. Vi elsker at spille spil sammen og har gjort det lige siden vores søn begyndte at snakke. Dengang var yndlingsspillet Colorama.

Senere blev spilrepertoiret udvidet med billedlotteri og vendespil til nu at være domineret af Matador Junior og ”tog-spillet” som vores søn siger: Bedre kendt som ”Ticket to ride – first journey”.

Mor og far er meget glade for at have ført spilleglæden videre. Selv bruger vi mange af ugens aftener i selskab med Ticket To Ride, Pandemic og Partners.

I denne anmeldelse kigger vi nærmere på kæmpeudgaven af Klodsmajor fra det hollanske legetøjsfirma BS-Toys, som er kendt for deres mange sjove havespil.

Kan bruges både ude og inde

Når solens stråler varmer vores have op, elsker vi at finde vores have-spil frem, som vi kan spille i timevis ude i naturen.

Derfor var vi også glade og spændte, da vi modtog dette store spil klodsmajor i træ, som kan spilles både ude og inde. På grund af dårligt vejr, blev spillet prøvet af indenfor. Men det blev det bestemt ikke dårligere af!

Dette kæmpe spil klodsmajor i træ er egentlig bare en stor udgave af det klassiske spil klodsmajor, vi kender. Dog er denne udgave, som navnet antyder, kæmpe.

I stedet for at indeholder klodser i tre forskellige farver, har kæmpe klodsmajor kun to farver, som gør spillet lidt mere simpelt og overskueligt. Som i det klassiske spil klodsmajor, skal man bygge et tårn med tre klodser i hvert lag, hvor hvert lag lægges på tværs af det foregående.

Hver klods er lavet af træ og er ca. 20 cm lang og spillet indeholder 60 dele i alt; udover de store klodser medfølger også en stor terning med to farver og en stofpose til opbevaring.

Tårnet kan ifølge indpakningen blive 60 cm højt og er derfor tydeligvis en kæmpe udgave af det klassiske spil klodsmajor, der normalt spilles på spisestuebordet. Vi rykkede det kæmpe klodsmajorspil ned på stuegulvet og gik straks i gang med at gøre klar.

Sådan spilles Klodsmajor

Hver spiller skiftes til at slå med terningen, hvorefter spilleren nu skal fjerne en klods i dén farve, terningen viser, uden at vælte tårnet. Den spiller, der vælter tårnet, bliver klodsmajor og taber spillet.

Vi har flere gange spillet det klassiske klodsmajor herhjemme, og vores søn var derfor helt med på, hvordan spillet skulle gøres klar, selvom han i begyndelsen ledte efter den tredje farve, som han var vant til, klodsmajor skulle indeholde.

Men der blev hurtigt bygget et meget højt tårn, der indeholdt de to farver, og det var faktisk mere simpelt, da selve sammensætningen af farver ikke var så vigtig. Og det gjorde da helt sikkert processen lidt sjovere, at klodserne var kæmpestore.

Da tårnet var bygget færdigt, gik spillet i gang.

Det var en sjov fornemmelse at kunne kravle eller gå rundt om tårnet, for at finde den bedst mulige kæmpe klods, i stedet for at skulle sidde ved bordet omkring et lille tårn.

Vi spillede spillet tre mennesker og det var helt fint i forhold til ventetid, da hver spiller var meget optaget af, hvordan de andre spillere klarede sig i deres tur.

Vores søn var selvfølgelig meget optaget af omhyggeligt at vælge de rigtige klodser i sin tur, og prøvede at snyde os voksne til at vælge nogle klodser, der ville få tårnet til at vælte. Det blev da også mig, der fik tårnet til at vælte med et kæmpe brag, og vores søn var lykkelig over at undgå at blive kaldt klodsmajor.

Efterfølgende spillede vi spillet flere gange, og hver gang varede spillet alt fra 5 til 20 minutter. Det er altså tidsmæssigt overskueligt og det er ikke svært for selv 4-årige at bevare koncentrationen, da alle spilleres tur er spændende og alle spillere holder vejret.

Kan bruges på flere måder

Selvom spillet klodsmajor selvfølgelig lægger op til at spille efter klodsmajor-reglerne, har vi brugt spillet på mange forskellige måder. Vi har f.eks. bygget domino-baner rundt i hele stuen, hvor vores søn var meget interesseret i, hvordan brikkerne væltede hinanden.

Han var med til at bygge banerne, og vi kunne både skrive bogstaver, tal og lave lange snoede slanger, der efterfølgende blev væltet.

Derudover har vi også brugt Kæmpe Klodsmajor til at bygge det højst mulige tårn. Både som et spil, hvor vi skulle skiftes til at lægge én brik ovenpå den foregående og på den måde blive klodsmajor, hvis tårnet væltede, men også i fællesskab, hvor vi skulle samarbejde om at få tårnet til at nå loftet. Vi er endnu ikke nået helt derop, men vi forsøger stadig!

Alt i alt er dette, umiddelbart simple, spil Kæmpe Klodsmajor et meget underholdende og alsidigt spil, der kan underholde hele familien på flere forskellige måder. Det er til alle aldersgrupper og derfor et genialt spil, hvor hele familien koncentreret vil være optaget af, hvem der får tårnet til at vælte og i kor vil udbryde: ”KLODSMAJOOOOOR!”.

- Christian Hjortdal

Anmeldelse af spilBs-toysCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris837,95 kr
På lager
Se varen