Master Logic spilanmeldelse

Alder: Fra 7 år | Materiale: Træ | Spillere: For 2 deltagere | Spilletid: Cirka 30 min | Mærke: GOKI | Antal: 1 spil i æske

"Ud fra et pædagogisk perspektiv er der selvfølgelig også mange goder ved at spille et spil som Master Logic. Som med alle andre spil, til mere end én deltager, træner vi vores sociale kompetencer. Vi interagerer helt naturligt med et andet menneske, vi skaber samtaler, et fælles tredje og udvikler relationer. Derudover træner vi også vores kognitive kompetencer, når vi spiller Master Logic. Vi øver nemlig vores evne til at skabe et overblik, kigge tilbage på tidligere og potentielle fremtidige træk og så træner vi jo selvfølgelig vores evne til at bruge vores logiske tankegang, så det knager helt omme bagerst i hovedet"

En spilanmeldelsen af Master Logic

“Kan du gætte hvilken farvesammensætning, jeg tænker på lige nu?”

Vi har vidst næsten alle som børn, oplevet mysteriet og magien omkring tankelæsning, på den ene eller den anden måde. En tryllekunstner der kunne vise præcis det kort, som du selv havde trukket kort forinden.

Din mor som med garanti kunne forudse, hvilken undskyldning du ville bruge for at undgå en oprydning på værelset. Eller måske en pædagog der var virkelig god til at forklare dine handlinger?

I spillet Master Logic får du mulighed for at skabe en smule af denne magi, udelukkende ved brug af din logiske tankegang. Kan du ved hjælp af logik mestre at gennemskue din modstanders farvekoder hurtigst, kan du kalde dig for vinder af Master Logic.

Praktisk om Master Logic

Master Logic er et logikspil for 2 spillere, børn som voksne. Spillet er anbefalet fra 7 år og opefter. Varigheden af et spil varierer meget fra omgang til omgang, det kan således tage alt fra 5 min til 30 min fra spillets start til en gættet farvekode.

I spillevejledning, som findes på dansk, beskrives spillets gang kort og præcist. Bruger man sin logik, kan man hurtigt komme i gang med spillet.

Æsken indeholder

  • 1 spillebræt.
  • 24 brikker hver i blå, grønne, gule, orange og røde.
  • 20 brikker hver i sort og hvid.
  • Spilleregler på flere forskellige sprog heriblandt dansk, svensk og norsk.

Spillets gang

I starten af spillet lægges alle brikkerne enten på bordet eller i æsken. Den ene spiller starter med at skabe en farvekombination i de fire skjulte huller i spillebrættets ene ende. Modstanderen må ikke se farvekoden. Man må godt bruge den samme farve flere gange i farvekoden. Spillebrættet stilles nu imellem de to spillere således, at farvekombinationen stadig er skjult for den ene spiller.

Nu kan gætteriet begynde. Spilleren der skal gætte sætter nu fire farver i pladen, modstanderen skal nu hjælpe spilleren med at løse farvegåden. Dette ved at placere hvide, sorte eller ingen brikker i vilkårlig rækkefølge i hullerne ud fra den forslået farvekombination. En sort brik betyder, at en brik i rigtig farve også er placeret rigtigt. En hvid brik betyder, at en brik er korrekt farve, men altså ikke placeret rigtigt. Et tomt hul betyder, at farven er forkert.

Når den ene spiller har gættet den korrekte farvekode, bytter rollerne.

Vinderen er den spiller, som gætter modstanderens farvekode i færrest forsøg.

Siljes egne ord om Master Logic

Silje 7 år: “Master Logic er rigtig sjovt. Man skal tænke sig ret meget om, når man skal gætte, hvilket farvesystem den anden har lavet. Jeg tror faktisk, at man bliver lidt klogere af at spille det. Det er nogle flotte farver, man kan vælge. Brikkerne er flotte og nemme at holde i hånden. Det er smart, at man kan skjule farvesystemet i kanten af pladen. Jeg skulle lige lære og huske, hvad den sorte og den hvide brik betød, men da jeg først havde lært det, så var reglerne faktisk meget nemme, synes jeg. Det er et godt spil, når man kun er to og man godt vil hygge sig sammen.”

Morens og pædagogens vurdering af Master Logic

Master Logic er ikke et ukendt spil for mig, jeg kan huske, at jeg har spillet det en del som barn på fritidshjemmet. Derimod er spillets design nyt for mig. Goki er kendt for at lave det lækreste kvalitets trælegetøj til mindre og større børn, hvilket de i den grad lever op til med deres udgave af Master Logic. Alle spillets elementer er udformet i træ med bløde og runde former, som gør det virkelig lækkert at have i hænderne. Idéen med at lave et helt simpelt spilletbræt med indbygget skjult rum er genialt og forlænger i den grad spillets levetid i børnehænder. Herhjemme er vi også vilde med de flotte og klare farver, som brikkerne har, igen gør det bare rigtig meget godt for designet.

Master Logic er et spil, der henvender sig til de lidt større børn, som formår at bruge deres logik.

Efter et par spil havde Silje fået sporet sig rigtig godt ind på den logiske tankegang. Så hun kunne begynde at se mønstret i de foregående forslået farvekombinationer, sammenholdt med brugen af de sorte og hvide brikker. I starten havde Silje nemmest ved at forstå systemet når det var hende, der lavede den skjulte farvekode, men lige så stille og med lidt guidning fandt hun også ud af systemet i rollen som den, der skulle gætte farvekoden.

Mine egne minder fra barndommen om at Master Logic er et virkelig sjovt spil, har ikke ændret sig meget. Selv for voksne er det et underholdende spil, som stadig kan udfordre på den logiske tankegang.

Ud fra et pædagogisk perspektiv er der selvfølgelig også mange goder ved at spille et spil som Master Logic. Som med alle andre spil, til mere end én deltager, træner vi vores sociale kompetencer. Vi interagerer helt naturligt med et andet menneske, vi skaber samtaler, et fælles tredje og udvikler relationer.

Derudover træner vi også vores kognitive kompetencer, når vi spiller Master Logic. Vi øver nemlig vores evne til at skabe et overblik, kigge tilbage på tidligere og potentielle fremtidige træk og så træner vi jo selvfølgelig vores evne til at bruge vores logiske tankegang, så det knager helt omme bagerst i hovedet.

Vores finmotorik bliver også sat på prøve, når vi skal placere brikkerne i de mindre og lidt større huller.

Alt sammen læring som vi med tiden omsætter til, at vi kan bruge det i en helt almindelig hverdag i skolen eller på fritidshjemmet.

Master Logic fra Goki er et sjovt og underholdende spil for både børn og voksne. Det er et hyggeligt spil, at samles om efter en lang dag på arbejde og/eller i institution og i weekenden, hvor spillene kommer på bordet.

Det simple og lækre design gør det nemt at have med på farten, hvis man skal på ferie eller en tur i kolonihaven. Herhjemme er vi allerede store som små blevet ret glade for Master Logic og den én til én hygge, som det skaber omkring bordet.

- Maria Ejler

Læs også spilanmeldelsen af Minute Math

Læs også spilanmeldelsen af koordinationsspil i træ

Læs også spilanmeldelsen af Monopoly Junior

Anmeldelse af spilGoki

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen