FLEXA musikinstrumenter anmeldelse

Alder: Anbefales fra 6 mdr. | Materiale: Træ | Mærke: FLEXA | Farve: Multi | Serie: CREATE

En anmeldelse af FLEXA musikinstrumenter

"De mange musikinstrumenter fra FLEXA er virkelig i en god og lækker kvalitet! De er behagelige at røre ved, ligger godt i børnenes hænder og der er ingen skarpe kanter. De mange gode egenskaber som FLEXA besidder er uden tvivl med til, at gøre dette brand til noget unikt og fantastisk. FLEXA har lavet nogle fantastiske musikinstrumenter, som styrker og stimulerer børnenes udvikling og på samme tid pynter på børneværelset eller i stuen. Mine små drenge er glade og godt  underholdt. Intet negativt at sige om disse instrumenter. Stor anbefaling og en rigtig god gaveidé"


Villads på 3 år og Valdemar på 7 måneder, er begge glade for musik og lige netop derfor er de mange musikinstrumenter fra FLEXA blandt det foretrukne legetøj herhjemme. 

 

Musik og rytmik gør noget helt særligt ved os mennesker. Flere undersøgelser viser, at vi helt fra fosterstadie kan få stor glæde af musik.

Ved at hjælpe sine børn med, at se glæden ved musik og rytmik, så hjælper man sine børn med at udvikle sig i en positiv og kreativ retning. 

 

 

Jeg har personligt aldrig hørt nogen sige, at de har fortrudt, at de har lært at spille på et instrument. Men derimod har jeg ofte hørt folk sige, at de ville ønske, at de havde lært at spille på flere instrumenter. 

 

Villads på 3 år mener selv, at han er rigtig dygtig til at spille på samtlige musikinstrumenter fra FLEXA, jeg mener derimod, at han skal øve sig lidt mere. ;) 

 

 

Musikinstrumenterne består af fem forskellige sæt.

 

Sæt 1 består af to maracas, en blå og en grøn. 


Sættet henvender sig til børn fra 2 år og opefter. 
De to maracas ligger godt i hånden og den raslende lyd er behagelig at høre på. 


 

Villads er nysgerrig og interesseret i at rasle med dem og han forsøger, at lave nye rytmer eller ramme rytmerne fra musikvideoerne i fjernsynet.

Efter at Villads er begyndt at lege med FLEXA’s musikinstrumenter er hans rytmesans blevet forbedret en hel del og interessen for at spille musik er også blevet større. 

 

 

Sæt 2 består af et sæt med fem rasleinstrumenter i to forskellige former, nemlig to rangler med dobbelthoveder og tre tykke rangler, alle med hver deres raslelyde.

Dette sæt henvender sig til børn fra 6 måneder og opefter.

 


Rasleinstrumenter er god underholdning til de små nysgerrige børn, og hjælper børnene med, at udvikle de finmotoriske færdigheder, rytmesansen og koordinationen, mens høresansen også stimuleres. 


De farverige og stilrene rasleinstrumenter fra FLEXA er en sjov måde, at lege og lære på. 
Sættet er lækkert og behageligt at holde ved og nemt at rasle med, selv for Valdemar på 7 måneder. 

 


Lyden i disse rasleinstrumenter er en behagelig lyd og ikke en irriterede lyd, som vi kender fra mange andre rasleæg og rasleinstrumenter. 

 

Villads og Valdemar nyder, at rasle med disse instrumenter og de bliver ofte brugt i forbindelse med, at vi synger eller danser. Det er sjovt at se, hvor lidt der skal til, for at drengene kan starte en lille fest.

 

Lille Valdemar er ikke vant til, at lege med musikinstrumenter og det er derfor en ny verden der åbnes for ham. Han er interesseret og undersøgende. Der rasles på livet løs med de fem rasleinstrumenter og på den måde styrker han sin hånd-øje-koordination, årsag/virkning og de motoriske færdigheder. Det er derfor en rigtig god træning for Valdemar, at lege med et sæt som dette. 

 

 

Sæt 3 er en trætromme med to trommestikker. Trommen henvender sig til børn fra 2 år, men de yngre børn kan stadig få stor glæde af sættet, så længe de er under opsyn.

Det at slå på en tromme er en rimelig simpel opgave for rigtig mange, både store og små, da der ikke skal meget til før der kommer en lyd. En tromme er derfor en aktivitet, som også egner sig til personer med særlige behov eller diverse handicap. FLEXA’s lille trætromme har en rigtig god størrelse til at have på skødet, hvis brugeren fx. sidder i kørestol.  

 

 

Herhjemme er det mest Villads, som spiller på trommen og ofte foregår det i kombination med, at han synger børnesange eller ser en inspirerende musikvideo i fjernsynet.

Lillebror Valdemar er selvfølgelig også interesseret i trommen, og han må selvfølgelig gerne prøve. Når Valdemar skal spille på trommen, gøres det ved at han sidder sammen med mig eller en af sine brødre på gulvet og så spiller vi sammen. Det er en god måde at træne de motoriske færdigheder og hånd-øje-koordinationen. 

 

 

Sæt 4 indeholder en fløjte og et klappetræ. Dette er et sæt, som henvender sig til børn fra 18 måneder. Klappetræet var helt ukendt for Villads, han vidste ikke, hvordan det skulle bruges eller hvad det var. Men efter at have kigget lidt på det, regnede han den selv ud. 

Villads synes, at det for ham ukendte musikinstrument var lidt underligt, men jo mere han har brugt det, des mere interessant bliver det. 

 


Når man siger klappetræ så vil mange nok tænke, at det larmer utrolig meget og at det er meget tungt. Det er slet ikke tilfældet. 
FLEXA har lavet et klappetræ som ikke er tungt, det ligger godt i hånden og laver ikke en voldsom lyd.

 

I dette sæt er der også en fløjte. Fløjten fangede med det samme Villads’ interesse, med det unikke og farverige look. 

 

Jeg må nok indrømme, at jeg var nervøs for, hvordan det ville gå når Villads fik fløjten. De fleste forældre frygter nok, at deres børn får en fløjte, for det kan lyde helt forfærdeligt når børn giver den gas med en fløjte.

 En fløjte er en fløjte, den laver ikke en behagelig lyd, når det er min 3årig søn Villads, som spiller derpå. Men måske kan det ændre sig efter lidt øvelse. Hvem ved, der er håb.  
Selvom det lyder dårligt, når børnene spiller på en fløjte, så er der gode ting ved en fløjte, det er nemlig rigtig godt for f.eks. mundmotorikken. 

 

 

Sæt 5 er en mini xylofon. En flot farverig og dekorativ xylofon med 6 klangstave og 2 trækøller, som henvender sig til drenge og piger fra 18 måneder og opefter. 

Den flotte xylofon i træ, har seks taster med hver sin farver og lyd. Lyden fra FLEXA’s xylofon er behagelig, også selvom det er de mindre børn som spiller løs.

Villads kan godt lide at spille på xylofon og det har han længe været glad for. Villads har i forvejen to andre xylofoner, men FLEXA’s xylofon er langt flottere, derfor også pænere at have til at stå fremme og lyden er ikke så skinger, men derimod langt mere behagelig. 

Det er ofte Villads, som spiller på denne xylofon, men jeg har selvfølgelig hjulpet ham med, at lære et par melodier. 

Valdemar på 7 måneder er for lille til at spille på dette instrument alene, men med støtte kan han også få lov til at udfolde sine musikalske evner med denne lille xylofon. 

Vores vurdering

De mange musikinstrumenter fra FLEXA er virkelig i en god og lækker kvalitet! De er behagelige at røre ved, ligger godt i børnenes hænder og der er ingen skarpe kanter.

FLEXA bruger udelukkende FSC®- og PEFC®-certificeret træ og genbruger alt affaldstræ i produktionen. Eventuelle rester af savsmuld udnyttes endda også til opvarmning af fabrikkerne.

Det massive træ som FLEXA’s mange produkter er lavet af, kommer hovedsageligt fra Nordeuropa, tæt på produktionen. På grund af det koldere klima vokser træet nemlig langsommere og får på den måde en langt stærkere fiberstruktur, hvilket betyder stærkt træ og dermed holdbare og robuste produkter.

FLEXA bruger miljøvenlig lak uden opløsningsmidler og giftige farvestoffer til alle træprodukter. Kemiske tests er også en del af de obligatoriske sikkerhedstests.

De mange gode egenskaber som FLEXA besidder er uden tvivl med til, at gøre dette brand til noget unikt og fantastisk. 

Musikinstrumenterne har flotte og rolige farver og lydene er behagelige, på de fleste af instrumenterne. En tromme og en fløjte kan selvfølgelig godt være lidt irriterende at høre på, alt efter hvem der spiller på det, men øvelse gør mester.

Rytmesansen er utrolig vigtig for sprogtilegnelsen. Når mine drenge spiller på de forskellige farverige musikinstrumenter fra FLEXA, styrker de også deres koncentrationsevne og evnen til, at lytte og lære.

Musik er en naturlig del af rigtig mange menneskers hverdag, også vores, vi elsker at høre musik, spille musik og synge.

Vi ved alle, at musikken nemt kan påvirke både drenge og piger, store og små - og man påvirkes på rigtig mange forskellige måder, alt efter hvilken dag det er og hvordan ens humør er.

Musikken kan f.eks. gøre os i bedre humør og give os lyst til, at danse og synge. - Hvilket vi gør næsten dagligt herhjemme, til stor glæde for os alle.

Musik kan også virke afstressende eller beroligende og noget musik kan endda hjælpe os med at falde i søvn, dette er dog ikke muligt med den musik, som mine børn spiller på de mange instrumenter. 

En undersøgelse fra Center for Music in the Brain ved Århus Universitet viser blandt andet, at børns hukommelse kan forbedres væsentligt ved hjælp af musik. Andre undersøgelser tyder på, at musik kan være med til, at hjælpe skolebørns læring i positiv retning. Men også babyer kan have stor glæde af musik.

Der bliver jævnligt lavet et hav af undersøgelser af musikkens påvirkning på hjernen og hjernens udvikling. 

Nogle undersøgelser viser, at når et lille barn spiller på et instrument, så kan det både fremme barnets sproglige evner og barnets matematiske evner. Der er undersøgelser som viser, at børn der lytter til musik og som vokser op med, at lytte til forskellige rytmer bliver bedre til, at skelne forskellige sprog fra hinanden. Om det er korrekt eller ej, det ved jeg ikke, men jeg kan se at musik og rytme gør noget godt for os.

Ved at lade sine børn spille på et instrument, så hjælper man også børnene med at komme ud af sin skal. 

Ved at børn spiller musik med andre børn, om det er i et band eller om det er i institutionen eller i skole, det er fuldstændig underordnet. Når børnene er flere om at dele en interesse for musikken og rytmen, så vil de lære, hvordan man relaterer og interagerer med andre og hvordan de skal samarbejde.

Herhjemme er det mest Villads, som spiller på diverse instrumenter, men han inviterer ofte os andre med i legen, det lyder ikke altid lige godt, men det er hyggeligt og alle griner og har en fest. 

Det at spille musik er en helt fantastisk og unik måde, at udtrykke sig på. Hvis et barn eksempelvis har svært ved at udtrykke sine følelser så kan det hjælpe, at udtrykke sig igennem musikken.

Musik og rytme føles ikke ens for alle, nogen personer er utrolig musikalske og har masser af rytme i kroppen, hvor andre skal kæmpe mere for det. Men på trods af dette, så er musik godt for udviklingen. 

FLEXA har lavet nogle fantastiske musikinstrumenter, som styrker og stimulerer børnenes udvikling og på samme tid pynter på børneværelset eller i stuen. 

Mine små drenge er glade og godt underholdt. Intet negativt at sige om disse instrumenter. 

Stor anbefaling og en rigtig god gaveidé

- Carina Lund Læs også anmeldelsen af Magic Touch Drums

Læs også anmeldelsen af HAPE & Baby Einstein Magic Touch

Læs også anmeldelsen af undervandsklaver fra Baby Einstein

 

Anmeldelse af legetøjFlexa

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen