HINT spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 15 år | Spillere: For 4 eller flere spillere | Spilletid: Cirka 45 min | Mærke: Bezzerwizzer | Antal: 1 spil i æske

"Som jeg startede med at skrive, så er HINT et af vores absolutte yndlings-selskabsspil. Vi har endnu ikke haft det fremme, hvor det blev et flop – uanset hvem der har været på besøg til brætspilsaften. Vi har spillet det et hav af gange med forskellige venner, men har også spillet det med familien, hvor både børnebørn, forældre og bedsteforældre var samlet. Det positive ved spillet er, at der er så mange forskellige kategorier, og ved de fleste af dem, behøver man ikke være professor for at vide, hvad ordene er"

En spilanmeldelse af HINT

Det originale (hvide) HINT er klart et af vores favoritspil, når det kommer til selskabsspil. Faktisk er vi så glade for det, at vi både har det i HINT GO version og i denne originale brætspilsudgave. Vi har også haft det røde HINT, men favoritten er og forbliver altså det hvide.Spillet indeholder 1 spilleplade, 1 hjul til kort der kan sættes fast i midten af spillepladen, 2 spillebrikker, 600 kort, 1 kortæske, 1 tegneplade, 1 aftørringsklud, 1 tusch, 1 timeglas og spilleregler.
Spillereglerne er korte og let forståelige og man kan meget hurtigt komme i gang med at spille.

Selve spillet

Der lægges 3 kort på hjulet i midten af spillepladen med bagsiden opad. Bagsiden af kortene fortæller, hvilken måde man skal ”hinte på” (tegne, mime, nynne eller tale) og indenfor hvilken kategori. Man deler sig op i 2 hold og har tur på skift.Første hold vælger, hvilket kort fra hjulet, de vil have, og hvem på holdet, der skal hinte (den aktive spiller).
Når den aktive spiller, har læst kortet, vendes timeglasset og resten af holdet skal nu forsøge at gætte flest mulige ord, inden tiden løber ud.
På hvert kort er der 5 sorte ord og 1 rødt ord. Det røde ord er ”det forbudte objekt/ord”, som holdet IKKE må sige.

Når tiden er løbet ud, må modstanderholdet vælge, om de vil gætte på et ord. De har kun ét gæt. Hvis de gætter et af de sorte ord, får de 1 point, gætter de til gengæld det røde ord, får de 2 point. Gætter modstanderholdet forkert får de 1 strafpoint, så det er altså ikke gratis gæt.

Brikkerne flyttes samme antal felter, som holdet/holdene har fået point (eller strafpoint).
Herefter drejes hjulet en gang i urets retning og der lægges et nyt kort på.

Der er plads til 5 kort i hjulet, men der skal kun være 3 ad gangen. Efterhånden som hjulet drejes, kan et af kortene komme til at ligge på et af de to bonusfelter, som automatisk giver et ekstra bonuspoint. Hvis et kort når helt over til 5. felt på hjulet (dette er markeret med blåt), SKAL den aktive spiller tage dette kort.Da der er forskellige måder at hinte på, er der også lidt forskellige regler for, hvad man må som den aktive spiller. Generelt må den aktive spiller altid af- og bekræfte holdets gæt med et ”ja” eller ”nej”.

Når den aktive spiller skal tegne, må han/hun ikke gestikulere eller give lyd fra sig. Det er ikke tilladt at bruge bogstaver, men gerne tal og symboler.
Hvis den aktive spiller skal mime, må han/hun bruge hele sin krop til at gestikulere, men må ikke give lyd fra sig (vi plejer ydermere aftale, at man heller ikke må gøre brug af remedier eller pege på ting).Skal den aktive spiller tale, må han/hun tale frit, men ikke gestikulere. Det er ikke tilladt at sige selve ordene eller oversætte til andre sprog. Ligeledes må man heller ikke rime på ordet.

Drejer det sig om at nynne, må den aktive spiller både nynne, fløjte og synge ”la-la-la”, men må ikke tale/bruge ord eller gestikulere. Det er tilladt at nynne andre sange end dem på kortet, hvis det kan hjælpe.Hvis den aktive spiller overtræder en regel, kan holdet ikke få point for at gætte ordet. Det står til gengæld modstanderholdet frit for at gætte på dette ord, når tiden er gået og de kan stadig få point for det.

Eksempler på kort

Tegne – brunch: Croissant, Smoothie, Pandekage, Bacon, Spejlæg - Røræg

I dette tilfælde skal man vælge sine tegninger lidt med omhu. Afhængig af hvor god man er til at tegne, og hvor hurtigt holdkammeraterne bare gætter løs, vil både ”pandekage” og ”spejlæg” kunne blive gættet som røræg, hvilket vil give 2 strafpoint.Mime – filmskurke: Hannibal Lecter, Dr. Evil, Jokeren, Cruella de Vil, Darth Vader – Dracula

Hannibal Lecter, som var en seriemorder og kannibal kan være svær at mime, uden at få tankerne ind på Dracula, som også sætter tænderne i menneskekød og som er det forbudte ord, man skal undgå.

Nynne – klassikere fra The Beatles: Let it be, Hey Jude, Love me do, Ticket to ride, Lucy in the sky with diamonds – YesterdayHer skulle det være nogenlunde let for den aktive spiller at undgå, at få holdet sporet ind på det forbudte ord (medmindre de bare skyder løs uden at være sikker). Til gengæld kan der være en god mulighed for modstanderholdet til at gætte det forbudte ord, når tiden er udløbet, da ”Yesterday” er en af de absolut mest kendte Beatles sange, og derfor vil være et godt bud på det forbudte ord, når den aktive spiller netop ikke har nynnet denne.

De sidste felter på spillepladen er markeret med blåt. Dette er opløbsstrækningen. Når et hold er kommet indenfor disse felter, er det modstanderholdet, der bestemmer, hvilket kort på hjulet den aktive spiller, skal tage. Hvis der ligger et kort på det blå felt på hjulet, skal dette dog tages uanset hvad.Holdet, som når først i mål (efter lige mange ture til begge hold), har vundet. Hvis begge hold når i mål efter samme antal ture, skal hvert hold trække et kort, som de skal hinte og gætte. Modstanderholdet må som altid få et gæt, når tiden er udløbet. Holdet som har fået flest point efter disse 2 kort, har vundet. Om nødvendigt gentages processen, indtil en vinder er fundet.

Vores vurdering

Som jeg startede med at skrive, så er HINT et af vores absolutte yndlings-selskabsspil. Vi har endnu ikke haft det fremme, hvor det blev et flop – uanset hvem der har været på besøg til brætspilsaften. Vi har spillet det et hav af gange med forskellige venner, men har også spillet det med familien, hvor både børnebørn, forældre og bedsteforældre var samlet.Det positive ved spillet er, at der er så mange forskellige kategorier, og ved de fleste af dem, behøver man ikke være professor for at vide, hvad ordene er. Man kan godt være uheldig at ramme ind i en kategori, som man intet aner om, og så bliver det selvfølgelig svært, men det sker ikke så ofte. Hvis man synes, nogle kort er totalt umulige for begge hold, kan man evt. blive enige om, at visse kort må kasseres, hvis begge hold er enige om det.Udover der er mange forskellige kategorier, er det fedt, der er forskellige måder at ”hinte på”. Ofte har hver person/spiller sine egne favoritter. Jeg er fx ikke særlig god til at tegne og mime, men er så rigtig god til nynne og tale kortene. Min mand er rigtig god til at mime, og klarer også nynne og tegne vældig godt, men er til gengæld ikke særlig god til tale kortene. På den måde passer HINT godt til de fleste mennesker, for der vil altid være et eller andet, man er god til.Den største ulempe er, at man kun kan være 2 hold. Man kan sagtens spille det med 3-4 personer på hvert hold, hvilket vi har gjort nogle gange, men jeg savner lidt muligheden for at spille det med flere hold. Vil ikke anbefale at spille det med mere end 8 personer, men teknisk set vil det godt kunne lade sig gøre.Tegnepladen kan på sigt godt blive lidt nusset at se på og man skal IKKE forsøge at rense den med spritservietter eller lign. da det kun ødelægger den endnu mere. Vi har dog fundet ud af, at man sagtens kan tegne på begge sider af pladen, så det forlænger levetiden lidt. Skulle man blive lige så vild med HINT, som vi er, og tegneplade (og tusch) bliver lidt for slidt, så er det heldigvis nemt løst ved at finde papir og kuglepen frem i stedet.HINT har i flere år været vores go-to spil, når vi har været i tvivl om, hvad vi skulle spille med både venner og familie og selvom det efterhånden er godt slidt, så ligger det stadig helt i toppen over vores favoritspil.

- Joan Frederiksen 


Læs også spilanmeldelsen af HINT GO

Læs også spilanmeldelsen af HINT Junior

Læs også spilanmeldelsen af EXT: Den Glemte Ø

Anmeldelse af spilBezzerwizzer

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen