Monopoly Junior spilanmeldelse
Spillet er desværre udgået af Legebyen.dk's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende børnespil ;-) Klik her!

Alder: Fra 5 år | Materiale: Pap og plast | Spillere: For 2 - 4 deltagere | Spilletid: Cirka 30-60 min | Mærke: Hasbro Gaming | Antal: 1 spil i æske

“Monopoly er det sjoveste spil, jeg har prøvet. Det er ret spændende, når alle grunde er taget og man skal gå rundt og betale penge og få penge af hinanden, man håber på, at man har nok til at betale, så man ikke går konkurs. Spillebrikkerne er ret søde, jeg vil helst være den søde lille pingvin. Første gang vi spillede Monopoly, skulle jeg lige forstå det, men anden gang vi spillede, havde jeg lært det. Det er rart, at der kun er en slags penge, så man ikke skal holde styr på en masse forskellige...”

En spilanmeldelse af Monopoly Junior

Har du som jeg altid drømt om at eje dit helt eget vandland? Eller hvad siger du til at blive indehaver af din helt egen Zoologiskhave? Måske du drømmer om at være ismand i din egen iskiosk? Mulighederne er i hvert fald mange i Monopoly junior.

Tag en tur rundt i Monopoly byen med Lille Scottie. Han er nuttet, legesyg, loyal og fuld af energi. Han vil gøre alt for at hjælpe dig med at vinde. Hvis du som Lille T-rex kan lide at trampe rundt og brøle så alle kan høre dig, skal du måske tage på tur med ham. Han vil helt sikkert hjælpe dig med at øve dit sejrsbrøl.

Elsker du is, sne og en tur i swimmingpoolen? Så vil Lille Pingvin være den helt rigtige turmakker for dig. Sammen kan i vralte og glide jer til sejren. Er du klar til at flyde ovenpå, følge strømmen og komme på eventyr? Så skal du da på eventyr med Badeanden, sammen med den vil du altid være heldig.

Praktisk om Monopoly Junior

Børne- og familiespillet Monopoly junior henvender sig til børn i alderen 5+. Der kan være 2-4 spillere med. Når spillepladen finder vej til bordet, skal man ca. påregne 25 min fra spillet start til slut. I spillevejledningen, som er på dansk, bliver vi kort og hurtigt præsenteret for spillet. Reglerne er simple og letforståelige, så spillet kan hurtigt begynde.

Æsken indeholder:

 • 1 spilleplade
 • 4 juniorspillebrikker; Lille Scottie, Lille T-rex, Lille Pingvin og Badeanden.
 • 2 x 20 chancekort, dansk og norsk.
 • 12 Lille Scottie solgt-skilte.
 • 12 Lille T-rex solgt-skilte.
 • 12 Lille Pingvin solgt-skilte.
 • 12 Badeanden solgt-skilte.
 • 90 pengesedler.
 • 1 terning
 • 2 x 4 hvem er din brik?-kort, dansk og norsk.
 • 1 spillevejledning på dansk.

Spillets gang

Inden spillet kan begynde, blandes chancekortene og placeres i en bunke med forsiden nedad på chancefeltet på spillepladen. Herefter skal i vælge hvilken spillebrik, i hver især vil spille med; Lille Scottie, Lille T-rex, Lille pingvin og Badeanden er alle klar til at besøge spillepladens mange ejendomme sammen med jer. Når i har fundet jeres spillebrik, sættes den på startfeltet og herefter skal i lægge de 12 solgt-skilte, som passer til jeres brik, foran jer. I skal nu vælge hvem af jer, der skal have ansvaret for bankens regnskab og penge, det er en rigtig god idé, at vælge en der er god til at tælle til denne tjans. Bankøren skal nu uddele kontanter alt efter om i er 2, 3 eller 4 spillere.

Nu kan spillet begynde. Følger i spillevejledningen, skal den yngste spiller starte og herefter spilles der i urets retning. Når det bliver ens tur, kastes terningen og brikken rykkes det antal, som terningen viser. Hvis man lander på en ledig ejendom, skal man købe den af banken for det beløb, som står på spillepladen.

Lander man på en ejendom, som ejes af en anden spiller, betaler man beløbet der står på ejendommen i leje. Hvis man selv ejer ejendommen, skal man selvfølgelig ikke betale noget. Hvis en spiller ejer begge ejendomme i en farve, skal man betale det dobbelte beløb i leje. Hver gang man passerer start, modtager man 2 Monopoly penge af banken.

Hvis ens brik lander på et chancefelt, skal man tage et chancekort og følge instruktionerne på dette. Er man uheldig, at lande på “gå i fængsel” feltet ryger man selvsagt i fængsel og skal betale sig vej ud, medmindre man har et “kom gratis ud af fængsel” kort fra chancebunken. På felterne “på besøg” og “gratis parkering” sker der ingenting, her kan man tage et velfortjent hvil.

Spillet fortsætter, indtil en spiller går konkurs; altså når en spiller ikke kan betale en afgift fra et chancekort, ikke kan købe en ledig ejendom eller betale leje hos en anden spiller. Vinderen er den spiller, der nu sidder tilbage med flest penge.

Pigernes egne ord om Monopoly Junior:

Silje 7 år: “Monopoly er det sjoveste spil, jeg har prøvet. Det er ret spændende, når alle grunde er taget og man skal gå rundt og betale penge og få penge af hinanden, man håber på, at man har nok til at betale, så man ikke går konkurs. Spillebrikkerne er ret søde, jeg vil helst være den søde lille pingvin. Første gang vi spillede Monopoly, skulle jeg lige forstå det, men anden gang vi spillede, havde jeg lært det. Det er rart, at der kun er en slags penge, så man ikke skal holde styr på en masse forskellige.”

Lucca 4 år: “Jeg vandt det allerførste spil, jeg spillede med Silje og mor. Det var ret sjovt, at man skulle være den, der havde flest penge. Min yndlings brik er søde Lille Scottie, den er så nuser.”

Morens og pædagogens vurdering af Monopoly Junior:

De har gjort det igen! Hasbro har igen taget en klassiker, som de fleste voksne kender og justeret den ned i børnehøjde. Endda så Lucca på 4 år kan være med på samme vilkår som hendes storesøster, far og mor. Herhjemme er vi kæmpe fan af spil, som både kan underholde de små, de store og de voksne ligesom Monopoly Junior kan.

Spillereglerne er simple og letforståelige, hvilket også afspejler sig i de forskellige spilelementer. I Monopoly Junior får børnene alt det fede med fra det klassiske Monopoly, uden at de skal forholde sig til ejendomskort, forskellige pengesedlers værdier, huse, hoteller og varierende lejebeløb. Chancekortene er ligesom resten af spillet udført børnevenligt, der bliver både brugt billeder, farver og ord til at beskrive kortets indhold.

Vi er alle herhjemme ret vilde med de forskellige ejendomme, som man kan besøge i turen rundt på spillepladen. Hvilket barn ville ikke gerne eje deres egen legetøjsbutik, dyrehandel eller kæmpe rutsjebane? Det vil mine piger i hvert fald godt.

Monopoly Junior indbyder til, at man bruger sin fantasi til at sætte sig ind i spillets handling og historie. Når vi spiller sammen, træner vi også vores sociale færdigheder, vi bliver bedre til at interagerer med andre børn og voksne. Vi øver os i at vente på tur og udsætte egne behov.

En anden god læring vores børn får med når, de spiller Monopoly Junior, er tal læring. Hvor mange penge har jeg, hvor mange penge skal jeg betale og har jeg råd til det.

Både iført min mor kasket og min pædagog kasket, vil jeg helt klart anbefale Monopoly junior som børne- og familiespil, der er simpelthen så meget god underholdning og læring i spillet for både børnehave- og indskolingsbørn.

- Maria Ejler

Læs også spilanmeldelsen af Dyreskoven

Læs også spilanmeldelsen af Alias Junior Party

Læs også spilanmeldelsen af Muselabyrinten

 

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilHasbro gaming

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen