Bumbleberry Girls dukker anmeldelse

Alder: Fra 3 år | Materiale: Plast | Mål: H: 38 cm | Mærke: Bumbleberry Girls | Antal: 1 stk.

"Kvaliteten og legeværdien med disse dukker er utrolig høj og via legen vil børnene også få gang i fantasien og kreativiteten, når der findes på nye sjove lege. Når de leger rollelege med dukkerne fra Bumbleberry Girls, vil børnene øve sig i forskellige roller, hvilket kan være med til at skabe deres egen rolle/identitet. Har du et barn, som endnu ikke har en dukke, så kunne det måske være det næste legetøj, der skal investeres i og som dit barn kan få mange gode timers leg og læring med. Hvis man har et barn, som snart skal være storebror eller storesøster, så kan leg med dukker også være en god måde, at lære barnet om nogle af de kommende situationer, som han/hun vil opleve med en ny baby i huset..."

En anmeldelse af Bumbleberry Girls dukker

Ria på 5 år har leget rigtig godt med de flotte Bumbleberry Girls dukker.

Ria er glad for, at leve sig ind i diverse rollelege med dukker og vi var derfor spændt på, at modtage de nye fine dukker.

Kort information om dukkerne.

Når man modtager en dukke fra Bumbleberry Girls, så ankommer den i en fin gaveæske, så den er klar til at forære til et heldigt lille barn. På æsken står dukkens navn, men der er selvfølgelig ingen regler for, om dukken skal beholde det navn eller om barnet finder et nyt navn til dukken.

Dukkerne fra Bumbleberry Girls er alle hunkøn, men med forskellige hudfarver, hårfarver, øjenfarver og tøjstil. Det bør derfor være muligt at finde en dukke, som passer til de fleste børns leg.

Dukkerne er 38 cm i højden og har alle langt hår, nogle med krøller og nogle med glat hår. Dukkernes lange hår gør, at Ria selv kan sætte håret og ændre på dukkens frisure.

Hver dukke har et fint sæt tøj og sko på og der medfølger en rygsæk, som passer til dukkens stil.

De flotte dukker har vinylarme, ben og hoved. Nogle af dukkerne har blå øjne og andre har brune øjne. Øjnene er åbne og kan ikke lukkes.

Hårfarven er også forskellig alt efter hvilken dukke man vælger. Nogle har lyst hår, andre brunt, sort eller rødt.

Dukkerne har en blød krop, men på trods af det, så er dukkerne fleksible og alligevel stabile. Arme og ben kan bevæges og det samme kan hovedet. Det er derfor ikke noget problem, at få sin dukke til at sidde ned, det kan eksempelvis være, hvis hun skal sidde til pynt på en hylde, mens Ria ikke er hjemme.

Selvom dukkens krop er blød, så er den stabil. Dette betyder, at dukken også sagtens kan stå til pynt eller stå op i legen.

Kvaliteten er god og herhjemme er vi glade for, at dukkerne er så forskellige, da jeg synes det er utrolig vigtigt, at lære børnene om forskelligheder. Alle er forskellige og fantastiske på hver sin måde.

Både for drenge og piger

Mange mener nok, at dukker kun er for piger, men efter min mening er leg med dukker lige så meget for drenge. Piger kan jo også lege med biler, så hvorfor skulle drenge ikke have lov til, at lege med dukker.

Min søn Villads på 2 år leger både med biler og med dukker, og det skal han have lov til.

I legen med dukker udvikler børnene sociale færdigheder og evnen til at lege rollelege. Når Villads og Ria leger sammen med dukker, så styrker de også deres ordforråd og de lærer om empati og det at give plads til hinandens ideer og meninger i legen.

Rolleleg åbner muligheder

Det kan være svært for et lille barn, at kapere de mange indtryk fra dagligdagen og forstå omgivelser og oplevelser. Det kan også være svært for mindre børn, at forstå at nogle ting kan lade sig gøre, når andre ting ikke kan. Her vil det være en stor fordel at inddrage dukkerne i legen, de vil nemlig være meget behjælpelig i situationer som dette. Når børn leger med dukker, kan de overføre oplevelser og erfaringer til leg og på den måde bedre forstå de forskellige situationer.

Det at lege med dukker i barndommen, ligegyldigt om man er dreng eller pige, vil være med til at give børnene en vigtig forståelse for omverdenen, men vil også hjælpe med, at udvikle vilje og målrettethed, idet at disse rollelege kan åbne muligheder for, at løse konflikter i legen på forskellige måder.

Langt de fleste børn elsker, at mestre nye færdigheder og viser stolt hvad de har lært. Når børnene lærer nye færdigheder, så sker dette ofte gennem leg, hvor de har gode muligheder for at udforske og gentage forskellige scenarier indtil de forskellige færdigheder lykkes.

Jeg oplever ofte, at når Villads leger, om det er med legekøkken, dukker eller biler, så udspiller legen sig ud fra scenarier han kender og oplever i vores dagligdag. Han bemærker langt mere end jeg troede og jeg er imponeret over hans evne til, at imitere og genskabe forskellige situationer.

Dukkerne fra Bumbleberry Girls henvender sig til børn fra 3 år og opefter, det betyder dog ikke at de er forbudte for de yngre børn, de skal blot lege under opsyn. Dukkerne indeholder ikke en masse små dele, de eneste “små” dele er dukkernes sko og de elastikker som de har i håret.

De otte dukker i serien er samme størrelse, hvilket betyder, at de kan bytte tøj eller sko uden problemer. Det kan dog godt være, at det kræver lidt hjælp fra en voksen, at få skiftet dukkernes tøj eller sætte deres hår. Bumbleberry Girls dukkerne fremstilles og ejes af firmaet Lotus Onda og har været i salg siden 2017.


Vores vurdering

Herhjemme har især Ria leget med dukkerne og de er blevet undersøgt hver for sig, men de er bestemt også blevet leget med i kombination med hinanden. Ria og Villads har eksempelvis haft alle dukkerne placeret oppe i dukkevognen og kørt ræs med den, rundt i hele stuen så deres grin kunne høres i hele huset.

Kvaliteten og legeværdien med disse dukker er utrolig høj og via legen vil børnene også få gang i fantasien og kreativiteten, når der findes på nye sjove lege. Når de leger rollelege med dukkerne fra Bumbleberry Girls, vil børnene øve sig i forskellige roller, hvilket kan være med til at skabe deres egen rolle/identitet.

Har du et barn, som endnu ikke har en dukke, så kunne det måske være det næste legetøj, der skal investeres i og som dit barn kan få mange gode timers leg og læring med.

Hvis man har et barn, som snart skal være storebror eller storesøster, så kan leg med dukker også være en god måde, at lære barnet om nogle af de kommende situationer, som han/hun vil opleve med en ny baby i huset.

Bumbleberry Girls lever op til vores forventninger og er nogle fine dukker med høj legeværdi. Det at dukkerne ankommer i en fin gaveæske gør, at de med det samme evt. er klar til at blive givet væk som en gave.

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af Rubens Barn Dukker

Læs også anmeldelsen af Rubens Baby Molly

Læs også anmeldelsen af ByAstrup Krammedukke

Anmeldelse af legetøjBumbleberry girlsCategory_anmeldelse af legetøj

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen