Gonge Nordic Hilltops anmeldelse

Alder: Anbefales fra 2 år | Materiale: Plast | Max. brugervægt: 100 kg | Antal: 1 sæt med 3 dele | Mærke: Gonge | Serie: Nordic

"Produkterne fra Gonge er alle i en hel imponerende kvalitet og de kan derfor virkelig holde til at blive brugt. Gonge har tænkt på selv de allermindste detaljer, såsom runde former og skridsikre underlag. Hilltops Nordic lever op til alle mine forventninger og ønsker. De nye nordiske farver passer flot ind i indretningen og gør, at en balancebane bliver mindre dominerende, selvom den bygges midt i stuen..."

En anmeldelse af Hilltops fra Gonge Nordic

Gonge’s populære Hilltops er nu også kommet i nye nordiske farver. Det populære sæt er nemlig blevet en del af Gonge Nordic serien. Denne serie er et udvalg af Gonge’s mest populære produkter, men som skrevet - nu i nye nordiske farver.

Hilltops Nordic er dog ikke helt magen til det traditionelle Hilltops sæt, Nordic sættet indeholder ikke fem dele, men derimod tre dele, i hver sin højde.

Dette flotte og stilrene sæt fra danske Gonge, henvender sig til børn fra 2 år til 99 år. Med andre ord - Alle aldre kan have glæde af sættet. Dog er max belastningen 100kg.

De tre nordiske sten har tre forskellige højder, den mindste er lysegrå og er 8,5 cm høj, den mellemste er gul og måler 17 cm i højden og den sidste og højeste er blå og måler 25,5 cm i højden.

Under hver af de tre “sten” er der en gummikant, så stenen ikke glider på gulvet eller laver mærker, når dit barn hopper fra sten til sten. Herhjemme har hele familien haft glæde af Hilltops Nordic, endda også min venindes børn, som har været på ferie hos os.

Det er dejligt at Gonge’s produkter altid er i så god og holdbar en kvalitet, at det sagtens kan bruges af både børn og voksne. Ikke nok med det, så kan det endda bruges både indenfor og udenfor. Vi har eksempelvis lavet en “jorden er giftig bane”, hvor vi kombinerede Hilltops Nordic med River Stone Nordic.

Lærings- og anvendelsesmuligheder

Selvom Hilltops Nordic sættet “kun” består af tre dele, så er der stadig utrolig mange forskellige lærings- og anvendelsesmuligheder.

Sættet kan eksempelvis bruges til, at lave forskellige træningsøvelser, det kan være træningsøvelser i forbindelse med genoptræningen efter knæoperationer og lign.

Hilltops Nordic er også utrolig gode til, hvis du ønsker at styrke og stimulere din eller dit barns vestibulærsans eller muskel- ledsans.

Ideer til øvelser kunne eksempelvis være, at gå fra sten til sten uden at træde ned på jorden eller støtte sig til noget. Alt efter alder, behov og udviklingsniveau, så kan du også prøve kun at stå på én sten ad gangen uden, at holde ved noget med hænderne. Du kan starte med at stå med begge fødder derpå og hvis det er for nemt, så kan du stille dig på ét ben og se om du kan holde balancen uden at træde ned derfra.

Min venindes søn Carl på 6 år har hygget sig, med diverse balanceøvelser og han er dygtig til at holde balancen, når han går fra sten til sten.

Min yngste søn Villads på halvandet år, viser også stor interesse for Gonge’s stilrene balanceredskaber. Han vil gerne forsøge at stå på de forskellige Hilltops, men da Villads kun er halvandet år, så er han endnu ikke helt så motorisk stærk.

Målgruppen er som sagt børn fra 2 år og opefter, men Villads må gerne undersøge og udforske, så længe han er under opsyn af en voksen. Det er da kun dejligt, at han er nysgerrig på livet og gerne vil lære.

Hilltops Nordic er en god aktivitet til både børn og voksne, som har lyst eller behov for, at styrke og stimulere deres kropsbevidsthed, kropsholdning, krydskoordinering, grovmotorik, selvstændighed og balance.

Gonge’s historie

Gonge som er producenten bag de moderne og nordiske Hilltops er et dansk firma, som har produceret kreativt og lærerigt legetøj siden 1966 i en imponerende god kvalitet.

Hos Gonge tror de på, at ethvert barn er unikt og fortjener individuel opmærksomhed, for at lære og udvikle sig, i kombination med leg. Netop derfor er Gonge’s mange spændende produkter designet til, at udfordre dit barns fysiske grænser, udvikle barnets kognitive færdigheder og til at opfordre barnet til social interaktion med andre børn, ved hjælp af spændende og lærerig leg, med en hel masse bevægelse.

Gonge går op i kvalitet

Kvalitet handler om mere end bare at bruge de bedste materialer, af den grund samarbejder Gonge med lærere, fysioterapeuter, industrielle designere og ingeniører for at sikre, at design, funktionalitet og et koncept, de kalder 'spilleværdi', er indbygget i alt, hvad de producerer.

Det er også utrolig vigtigt for Gonge, at deres mange produkter er bæredygtige og holdbare og selvfølgelig at deres produkter overholder de højeste sikkerhedsstandarder. De tester løbende deres produkter i overensstemmelse med europæiske EN71, US ASTM 963 og CPSIA standarder.

Gonge´s fantastiske balanceredskaber inspirerer og motiverer både børn, unge og ældre til at være fysisk aktive, hvilket der er meget fokus på i Danmark, da flere og flere kæmper med overvægt og dårlig fysisk form.

Med Hilltops Nordic vil dit barn få interesse for at balancere, kravle, hoppe, stå på ét ben og meget mere.

Det at dit barn er fysisk aktiv, er utrolig vigtigt for udviklingen. Ofte indbyder fysisk aktivitet nemlig til interaktion med andre børn og/eller voksne og på den måde vil børnene kunne lære af hinanden og spejle sig i hinanden. Dit barn vil derfor på en sjov måde styrke sine sociale kompetencer og evnen til at samarbejde som et team. Hvilket er nogle egenskaber som dit barn ville kunne bruge igennem hele livet.

Jeg kan tydeligt se, hvor opmærksom Villads er, når Carl balancere på de tre Hilltops. Villads observerer og spejler sig i, hvordan Carl griber det an og derefter forsøger Villads, at efterligne de ting han lige har set Carl gøre.

Det viser, hvor meget børn kan lære af hinanden.

Min ældste søn Marcus på 16 år, har også prøvet det nordiske sæt. Marcus har forskellige udfordringer, eksempelvis diagnosen Infantil autisme og grovmotoriske udfordringer.

Gonge´s produkter er generelt virkelig gode til børn og voksne med særlige behov.

Særlige behov kan være rigtig mange forskellige ting, lige fra motoriske udfordringer, verbale udfordringer, sociale udfordringer og meget meget mere.

Jeg har i 10 år arbejdet med at hjemmetræne Marcus, med henblik på at styrke og udvikle Marcus’ kognitive færdigheder. Vi har brugt og bruger stadig utrolig mange af Gonge’s produkter i vores træning.

Vores vurdering af de nye hilltops

Produkterne fra Gonge er alle i en hel imponerende kvalitet og de kan derfor virkelig holde til at blive brugt. Gonge har tænkt på selv de allermindste detaljer, såsom runde former og skridsikre underlag.

Hilltops Nordic lever op til alle mine forventninger og ønsker. De nye nordiske farver passer flot ind i indretningen og gør, at en balancebane bliver mindre dominerende, selvom den bygges midt i stuen.

Vi nyder at lave aktiviteter sammen, på trods af vores store aldersforskelle og med Gonge’s produkter kan vi lave sjove øvelser eller balancebaner og findes der mon nogen som ikke er interesseret i, at prøve en balancebane? - Nej vel.

Jeg er selvfølgelig 100% enig med Gonge, når de siger, at en sund balance mellem kognitive, sociale og motoriske færdigheder skaber harmoniske, glade børn.

Rigtig god leg!

- Carina Lund

Læs og lær mere om stimulering af de 7 sanser

Læs mere om det populære motoriklegetøj fra Gonge

Læs også anmeldelsen af Gonge Riverstones Nordic

Læs også anmeldelsen af Gonge Sansesten Nordic

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjGonge

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen