Magitoppen spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 - 8 år | Distributør: Spilbræt | Producent: AMIGO / Gigamic | Original titel: Zauberberg / Magic Mountain | Priser: Årets Børnespil 2022 ved Spiel Des Jahres i Tyskland | Regelsprog: DK / NO / SE / FI | Spillere: For 1-6 deltagere | Spilletid: Cirka 15 minutter | 

"Jeg syntes især når man spiller med mindre børn, er dette virkelig et godt træk ved et børnespil, fordi der bare er fokus på at være sammen om at spille spillet og man snakker undervejs om hvad man kan gøre for at vinde sammen. Faktisk har jeg ikke stødt på et spil der minder om Magitoppen, i hvert fald ikke i forhold til spillet. Men det med at man spiller mod spillet og det ikke handler om at vinde, kan man genkende fra Kragespillet fra Haba..."

En spilanmeldelse af Magitoppen

Så blev det tid til at teste endnu et spil modtaget fra Legebyen.dk, nemlig Magitoppen, som blev kåret til Årets Børnespil i Tyskland sidste år (2022).

Vi har i et stykke tid haft Magitoppen stående på hylden og det er et af de spil, som vi har gemt til en hyggelig dag.

Og hvad er mere hyggeligt end at have sommerferie og dermed finde et spil frem sammen med sine børn. Og dette var lige præcis hvad vi valgte af gøre denne dag i vores sommerferie.

Indhold i spilæsken

Nede i æsken finder man følgende:

  • Spilleplade og holder til spillepladen
  • 6 troldmandslærlinge
  • 4 hekse
  • 5 glaskugler i hver sin farve
  • 1 sort stofpose til kuglerne
  • Spilleregler, også på dansk

Magitoppens spilleregler

Magitoppen er et sjovt samarbejdsspil for hele familien. Som spillere skal man samarbejde om at få lærlingene frem til troldmanden Balduin, før heksene når frem til ham.

Midt i en meget tæt skov, dybt inde ligger bjerget Magitoppen. Her bor de magiske lygtemænd, som elsker at danse ned af bjergets stier og skabe lys på deres vej.

For foden af det store bjerg bor en meget klog og meget magtfuld troldmand, Balduin.

På hans magiske tryllestav, sidder der en meget magiske krystal, som de 4 onde hekse har hørt om, og de vil gøre alt i deres magt for at stjæle den magiske krystal. 

Men heldigvis har troldmandslærlingene, som går i skole på det nærmeste troldmands akadami, hørt om heksens skumle planer og de begiver sig afsted for at hjælpe troldmanden Balduin med at stoppe de onde hekse.

Lygtemændene er meget godtroende og kan ikke kende forskel på godt og ondt og har derfor brug for hjælp.

Som spillere skal man samarbejde om at få lærlingene frem til Balduin, før heksene når frem til ham. 

Magitoppen er et samarbejdsspil. Her handler det om at samarbejde og få 4 lærlinge frem til Balduin inden 3 hekse når frem.

Som det første samler man spillepladen. Den skal stå skrå, således af kuglerne (lygtemændene) kan rulle ned til bunden af spillepladen.

Man starter med at sætte alle 6 lærlinge i toppen af brættet. Herefter tager man de 4 hekse og stiller dem på de 4 felter der er afbilledet med en heks, 1 på hver selvfølgelig.

Herefter putter man de 5 kugler (lygtemændene) ned i posen og så er man klar til at spille Magitoppen.

Herefter handler det om at samarbejde om at ramme lærlingene på vej ned og prøve at undgå heksene.

En af spillerne trækker en kugle i posen og sammen aftaler man hvor man vil placere kuglen. I den første runde, vil den altid ligge lige bag en lærling.

Eksempel:

Spilleren trækker en gul kugle. Denne bliver placeret bag en lærling, og man skal nu flytte den lærling eller heks kuglen rammer, hen til det næste felt med en gul lygtemand.

Rammer kuglen flere på vej ned, skal man også flytte disse og i den rækkefølge som kuglen rammer den.

Man kan derfor godt være heldig at kuglen rammer flere af sine lærlinge, længere inde i spillet. Ligesom man kan være uheldig at kuglen rammer flere hekse eller den samme heks i den samme runde.

Man trækker herefter en ny kugle og placere den i en af åbningerne for oven. Spillet er som sagt et samarbejdsspil og derfor kan det være en god ide og aftale hvor man placerer kuglen inden man lader den trille ned af bjerget.

Hvis en kugle rammer en lærling og der ikke er flere felter tilbage med f.eks. gul (fordi det var den gule kugle der var blevet trukket og skulle ned af bjerget), enten fordi andre lærlinge eller troldmænd står på dem eller man er nået til bunden af pladen, så kommer den lærling i mål.

Man skal have fire lærlinge i mål for at vinde, men kommer tre hekse i mål først er det dem der vinder.

Vurdering af spillet Magitoppen

Magitoppen er kåret som Årets Børnespil 2022 i Tyskland, ved prisuddelingen Spiel des Jahres og det forstår man virkelig godt.

Spillet er gennemført på flere forskellige parameter.

Spillet er for det første i super høj kvalitet. Lige fra brættet, til brikkerne og til de virkelige fine glaskugler der følger med.

Jeg spillede spillet med både min dreng på 5 og min datter på 8. Min dreng elskede de virkelig fine kugler og at de kunne trille ned af bjerget. Ikke mindst er et ekstra plus ved spillet at det handler om at samarbejde og ikke om hvem der vinder spillet.

Spillet siges at kunne spilles fra 5 år og det kan jeg kun bifalde. Også fordi det handler om at spille sammen og man derfor kan hjælpe de yngre spillere.

Jeg syntes især når man spiller med mindre børn, er dette virkelig et godt træk ved et børnespil, fordi der bare er fokus på at være sammen om at spille spillet og man snakker undervejs om hvad man kan gøre for at vinde sammen.

Faktisk har jeg ikke stødt på et spil der minder om Magitoppen, i hvert fald ikke i forhold til spillet. Men det med at man spiller mod spillet og det ikke handler om at vinde, kan man genkende fra kragespillet fra Haba.

Jeg spillede også spillet med min datter på 8. Hun kunne bedre danne sig et overblik over hvor kuglen evt. ville lande og vi kunne på den måde spille mere strategisk, men stadig sammen.

Desuden er jeg kæmpe fan af spil fra Lautapelit.fi (Spilbræt.dk), de skuffer aldrig, hverken i kvalitet eller i spillestil. Og det gør de i dette tilfælde heller ikke med Magitoppen.

Jeg er kæmpe fan af dette børnespil og alt hvad det indeholder. Jeg syntes selv det var et rigtig hyggeligt og gennemført spil at spille, selv som voksen.

Jeg kan virkelig kun anbefale at hvis man vil have et superlækkert kvalitetsbevidst spil, både på det spillemæssige plan og på det æstetiske plan, så skal man skynde sig ind på Legebyen.dk og købe et eksemplar af Magitoppen spillet.

Herhjemme bliver det i hvert fald blandt vores Top 5 af børnespil og ikke mindst et spil vi vil spille igen og igen.

- Anita Andreasen

Læs også spilanmeldelsen af Bucket King

Læs også spilanmeldelsen af Carcassonne Junior

Læs også spilanmeldelsen af Operation!

Læs også spilanmeldelsen af Pet Shop

Læs også spilanmeldelsen af Zoobaloo

Anmeldelse af spilGigamicSpilbræt

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen