Pet Shop spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 6 år | Spillere: For 2 - 4 deltage | Spilletid: Cirka 30 min | Mærke: Danspil | Antal: 1 spil i æske

"Spillet er af god kvalitet, selvom dyrene og fodret er i pap. Der er masser af farver og det er hyggeligt at man selv kan indrette sin dyrehandel via spillepladen. Det gode ved spillet er at det er runde beløb der Regnes med, altså 20,50, 100kr.  Dette er nemt for børnene at finde ud af at regne ud"

En spilanmeldelse af Pet Shop

Så blev der vinterferie. Vi har alle ferie og alle børn er hjemme og klar til at holde ferie. Derfor var vi helt klar, til at afprøve endnu et spil, som vi havde modtaget fra legebyen.dk. Denne gang kastede vi os over spillet ”Pet Shop”.

Min pige på 8, og min dreng på 5, var med til at afprøve spillet.

Spillet ankommer i en meget fin og farverig kvadratisk æske. Selve indholdet i æsken består af:

  • 4 spilleplader
  • 4 skilte med priser på dyr og foder
  • Dyr og foder i pap (skal prikkes ud til at starte med)
  • Penge i pap – 20,50,100 og 1 enkelt brik med 1 million
  • Handlingskort

Selve spillet

Spillet handler om at gøre den bedste handel.  I Pet shop har man sin egen dyrehandel, hvor man skal købe og sælge foder. Vinderen er den spiller, som får købt og solgt flest dyr og dermed får tjent ind til at kunne købe kakaduen og solgt den igen til 1 million kr.

Spillet er fra 6 år og opefter. Spillet tager omkring 20 minutter at spille. Man kan være 2-4 spiller

Spillet bidrager til børnenes læring omkring at købe og sælge varer, samt de lærer at regne med enkle runde beløb.

Spillet siges at den kan spilles fra 6 år og opefter. Jeg spillede spillet med min datter på 8 og min dreng på 5.

Vi fik hver en spilleplade og en prisliste. Vi sorterede de forskellige dyr på bordet og blandede stakken med handlingskort.

Man starter spillet med at hver spiller får 50kr og 1 fuglefoder og 1 fiskefoder.

I starten af hver runde, kan hver spiller købe dyr eller foder for sine penge. Dette behøves ikke at gøres på skift. Alle spillere kan handle dyr og foder samtidig. Har man ingen penge (i første runde, har alle penge at købe for), kan man desværre ikke købe noget.

Man køber så de dyr eller foder, man har råd til eller mangler i sin butik. Det er altid smart at have forskellige dyr og foder på sin plade. Man kan dog højest købe 4 dyr/foder pr gang. Herefter vælger man en spiller der starter ved at trække en handlingskort. Her viser kortet, de forskellige dyr og hvad man kan sælge dem for.

Eks: En spiller trækker et handlingskort. Kortet viser en fiskebowle og fiskefoder. Spilleren har dette på sin plade. Spilleren lægger nu fiskebowlen og fiskefodret tilbage i bunkerne på bordet og modtager derefter, det beløb der står på kortet.

Hvis den spiller der, trak kortet, dog ikke har dyrene eller foderet på sin plade, går kortet videre til næste spiller, der så har muligheden for at sælge sine ting og derved tjene penge. Herefter skal hver spiller, på tur, trække et handlingskort og gøre følgende som beskrevet ovenfor.

Kan handlingerne ikke udføres, ligges kortet bare i en bunke på bordet. Når alle handlingskort er brugt op, blandes de på ny og man starter forfra.

Når alle spillere har trukket et handlingskort og udført handlingerne, kan man nu, hvis man har fået solgt nogle af sine ting i dyrehandlen, handle nye ting ind til sin dyrehandel.

Næste gang en ny runde skal starte, er det den næste spilleres tur til at starte med at trække et handlingskort.

Og sådan forsætter spillet, indtil man har optjent nok penge til at købe og få solgt kakaduen.

Vores vurdering

Min dreng på 5, er endnu ikke startede ikke skole, men skal starte efter sommerferien. Min pige på 8, går derimod i 2.klasse.

Jeg havde tænkt, han ville syntes det var sjovt og skulle handle ind til sin dyrebutik. Men koncentrationen forsvandt dog forholdsvis hurtigt, da man hele tiden skulle hjælpe ham til hvad han skulle købe, og tit ville han gerne købe de samme dyr/foder. Og At han ikke altid havde penge nok til at købe det han gerne ville, da han endnu ikke har lært hvad tingene koster.

Min datter på 8 derimod, fangede hurtigt, at man skulle sørge for at have lidt af hvert i butikken, samt at når man havde sparede nok op til og købe de lidt dyrere ting, så skulle man købe disse, for at kunne tjene flere penge og derved til sidst have råd til kakaduen.

Jo flere gange man spiller spillet, jo kortere tid tager spillet. Et spil for os tog omkring 15 min.

Spillet er af god kvalitet, selvom dyrene og fodret er i pap. Der er masser af farver og det er hyggeligt at man selv kan indrette sin dyrehandel via spillepladen. Det gode ved spillet er at det er runde beløb der Regnes med, altså 20,50, 100kr.  Dette er nemt for børnene at finde ud af at regne ud.

Spillet er evt. en forløber for f.eks. Matador/ Monopoly. Man lærer i spillet at for at tjene penge, er man nødt til at bruge penge.

Jeg syntes at spillet er rigtig godt og meget enkelt og nemt at gå til. Dog syntes jeg at, der er et lille minus. Det er selvfølgelig med held, hvad handlingskort man trækker og hvor mange penge man kan tjene ved dette, alt efter hvad man har i sin dyrehandel. Men når først en af spillerne har købt slangen til 100kr, så er man godt på vej til at være den der først får sparet op til kakaduen. Jeg syntes at i dette spil, kan det være svært at indhente de andre, hvis man først har fået købt slangen. Man kan derfor godt miste lidt motivationen, når man kan se at, de andre spiller er meget foran.

En ting jeg tænkte undervejs, mens vi spillede spillet, var at den ville være super god at bruge i skolemæssig sammenhæng. Jeg er selv uddannet lærer, dog til udskolingen. Men jeg syntes klart dette spil, er ideal til indskolingen. Det er et spil jeg helt klart vil anbefale til min kollegaer i indskolingen. Jeg syntes det er en genial måde at lære at regne med tal og lære værdien af penge.

Så jeg skal helt klart ud at fortælle om dette spil til min skole. Er sikker på det ville være i hit i de mindre klasser.

- Anita Andreasen 

Læs også spilanmeldelsen af Junior Matador

Læs også spilanmeldelsen af Throw Throw Burrito

Læs også spilanmeldelsen af Go Go Eskimo

Anmeldelse af spilDanspil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen