Junior Matador anmeldelse

Alder: Fra 5 år | Spilletid: Ca. 45 min. | For 2 - 6 deltagere.

"Det var med et pust af nostalgi, vi pakkede op for spillet ”Matador Junior”..."

Da jeg var barn, kunne vi i min familie spille Matador flere timer i træk, så derfor var det med stor forventning, min familie og jeg fandt ”Matador Junior” frem. Min snart 4-årige søn valgte straks den sorte bil, som han kørte rundt på spillepladen, mens han brummede med munden, med den skønne lyd kun et barn kan lave. Straks udså han sig felter, han drømte om at få. Det var naturligvis felter som slikbutikken og racerbilen, der var i høj kurs.

Spillet var let og overskueligt at komme i gang med, da de to forskellige korttyper var i hver deres bunke, ligesom det var tilfældet med pengesedlerne. Spillet kan spilles af seks spillere. Hvis der er flere, er der også mulighed for at spille i hold.

Kortene er tykke og i god kvalitet og pengesedlerne er også tykkere end i det klassiske Matador, så de bedre kan tåle at blive leget med. Modsat spillet ”Matador” har ”Matador Junior” skruet ned for kompleksiteten, hvorfor man ikke kan købe huse eller hoteller til sine placeringer. Til gengæld kan man købe alle tre felter i en kategori, hvormed det bliver dyrere for modspillerne at lande på ét af de tre felter. Vejnavnene fra det klassiske Matador er i Matador Junior erstattet af seje eventyrfelter som ”luftballon”, ”slikbutik” og ”slot”.

Derudover er der i Matador Junior kun 1000, 2000 og 5000 kr. sedler, hvilket gør det mere overskueligt for mindre børn. I spillet er der to terninger, så børnene kan have mulighed for at øve sig i at lægge tal sammen. Herhjemme spiller vi indtil videre spillet med én terning, så vores søn lettere kan klare sin egen tur uden hjælp fra en voksen. På den måde kan spillet sagtens tilpasses forskellige aldersgrupper.

Før spillet starter, skal der vælges en bankmand, der skal bestyre pengene. Herhjemme er det enten mor eller far, der tager dén tjans, så der ikke er for mange opgaver for vores søn. Bankmanden skal dele startpenge ud til alle spillere, og så er spillet faktisk klar til at gå i gang. Når terningerne er kastet og bilen er kørt frem til dét felt, hvor den skal være, kan spilleren nu købe feltet. Ved at købe feltet får spilleren mulighed for at tjene penge, hvis de andre spillere lander på feltet.

Udover de såkaldte ”eventyr-felter” er der også andre felter, hvor man fx skal trække et kort, bytte et eventyrkort med en modspiller eller et felt hvor man får mulighed for at køre med taxa til en ønsket destination på spillepladen. Spillet stopper, når der kun er én spiller, der har penge tilbage.

Spillet kan tage alt fra 15 minutter til en time herhjemme. En time er lidt for længe for de mindre børn, så vi forsøger altid at påvirke spillets gang en smule, så det ikke tager så lang tid.

Der er nemlig mulighed for at variere lidt i reglerne, hvis man har mindre børn, så de også kan være med. Fx bruger vi ikke feltet med at bytte kort endnu, ligesom vi kun spiller med én pris, hvis der landes på et eventyrfelt, der er ejet af en modspiller, selvom denne spiller har alle tre felter. På den måde passer det bedre til vores søns alder og vi har mulighed for at udvikle på spillet, som han bliver ældre.

Spillet vil passe rigtig godt til børn, der lige er begyndt i skole, som begynder at interessere sig for at regne, da der er rig mulighed for at lægge tal sammen: både med terningekast, tælle felter, regne priser ud, osv.

Børnene kan, som de bliver ældre, også begynde at læse hvad der står på felterne og kortene og måske være bankmand, hvor de får ansvaret for pengene. Vores 3-årige søn elsker spillet, så vi synes sagtens spillet kan tilpasses forskellige aldersgrupper, der kan få en masse ud af at spille spillet.

Vores søn får meget ud af at tælle felterne, når han skal rykke sin brik, lægge tal sammen når han skal betale med sine pengesedler og give noget fra sig, når han skal betale penge for at lande på et felt eller bytte kort. Derfor er der mange forskellige indlæringsaspekter i spillet, som børn i alle aldre kan få noget ud af.

Vi spillede første spil, hvor vores søn var på hold med sin far. Det var en god måde at introducere spillet og reglerne på. Få sekunder efter første spils afslutning udbryder han ”Nu vil jeg altså være alene og min bil skal være gul!” og så spillede vi ellers spillet igen. Og igen. Og igen.

Matador Junior er et fantastisk brætspil, som både børn og voksne kan hygge sig med at spille sammen.

- Christian Hjortdal

AlgaAnmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen