Nej Tak Til Madspild boganmeldelse

“Allerede første aften fik børnene serveret radisetoppe humus...“

Efter at have modtaget bogen: Nej Tak Til Madspild, læste jeg den med det samme fra ende til anden. Bogen er udgivet af Forlaget bolden, som ligger vægt på bøger er til for at blive brugt og ikke kun læst. Hvilket bogen helt sikkert lever op til. Jeg tror faktisk ikke at du kan læse den uden at få lyst til at lave nogen ændringer i dit køkken.

Bogen er lille og lækker i farvestrålende farve der giver dig lyst til straks at åbne den. Den ligger virkelig godt i hånden og kan både læses fra start til slut samt bruges som opslagsbog. Indholdemæssigt starter den med en lille forklaring om madspild og hvordan vi med små ændringer i hverdagen kan mindske vores madspild.

Den er fuld af gode råd, tips og fakta om hvornår mad er for gammelt og hvornår den ikke er, samt hvad du skal kigge efter for at sikrer du ikke smider noget ud der faktisk stadigvæk er spiseligt. Den hjælper dig til hvordan du opbevare de forskellig ting bedst i forhold til holdbarhed og hvordan du kan gengro nogen af de rester du normalt ville kassere, som for eksempel bunden af salaten.

Bogen indeholder også flere opskrifter som jeg sammen med mine børn har haft det så sjovt med at prøve. Allerede samme aften fik jeg afprøvet et af tipsene med at smide toppen af grønsager, jeg normalt vil smide ud, denne gang kom jeg radisens top ned i humussen. Børnene var vilde med det !

Vi var overrasket over hvor simpelt nogle af tingene var at gå i gang med, og hvor gav det bare mening! Det var virkelig skønt at bogen lagde op til at få brugt det jeg allerede havde i køleskabet og giver flere muligheder for hvad du kan bruge istedet for, så du bare kan udskifte det med noget du i forvejen har.

Det er også mega fedt at opskrifterne ikke indholder en lang ingrediens liste jeg skulle ud og handle først for at komme igang, hvilket selvfølgelig heller ikke vil give så meget mening når man prøver at mindske madspild.

Jeg er også så positiv overrasket over, hvordan bogen fokusere på at små ændringer også gør en forskel ,og ikke på at være en løftet pegefinger, det giver en lyst til at forsætte med at finde flere steder, vi kan undgå madspild i hverdagen.

Jeg fik både rodet op i skabe og skuffer så vi kunne få brugt noget af alt det vi havde i forvejen helt inde bagest i skabet, fordi jeg da også er en af dem der falder for TILBUD skiltet i butikkerne.

Nu ser jeg først hvad jeg allerede har i skuffer,skabe og køleskab og handler så ind udfra det.

Bogen er perfekt til at tage ens børn med i snakken om hvorfor det er SÅ vigtigt, vi stopper madspild, og hvor nemt det er at gøre en forskel i verden, hvilket er en fantastisk lære. Alle kan gøre en lille forskel i verdens billedet. Mine børn satte hurtig sedler i bogen på de sider, de gerne ville afprøve, og der var virkelig mange af siderne, der blev mærket. Siderne er fulde af billeder og tegninger, der gjort det nemt for børnene selv at gennemskue hvad tipset eller opskriften handlet om.

Selvom de var ret så skeptiske overfor kage med bananskræller i, så blev det en af de første ting, de prøvede af. Vi valgte sammen tidligt at gøre klar til bananis, på den måde fik vi lige pludselig brugt hele bananen uden noget som helst spild. Vores bio affald er mindsket 50 % på trods af, jeg i forvejen går op i at mindske madspild. Det er jo helt vildt!

Især det at bruge alt det vi skræller af grønsager og frugt er blevet en stor succes herhjemme. Kartoffel skræller er blevet til sunde Chips fuld af fiber, som jeg med god samvittighed kan give mine børn til snack. Rødbeder skrællerne er kommet i æggekagen, citron skrællen er blevet citron salt og kiwi kommer også hele ned i smottien.

En god, letlæselig, brugbar og anbefalings værdi bog på 72 sider, der ligger op til, hvordan du kan mindske dit madspild, på en måde der også giver bonus til dine egne måltider.

Den lever helt sikkert op til at være en genvej til et bæredygtigt køkken.

Hvis du gerne vil undgå madspild og ikke ejer bogen, ja så vil jeg anbefalede dig at købe den - samt at ikke købe mere, end du har brug for, heller ikke selvom der er tilbud !

Hvis du har fået lyst til at købe bogen, ønsker jeg dig gode læse lyst ! Glæd dig til at ny måde at tænke på bananskræller og eksperimenter dig frem til velsmag og god samvittighed. Nogle små ændringer kan gøre en stor forskel.

Hvis du allerede har købt bogen og leder efter andre gode måder at stoppe med madspild vil jeg anbefale dig at købe GRIM kasser - Grim kasser indholder “grimme” frugt og grønsager forhandlerne bare smider ud fordi vi som forbruger heller vil ha pæne grønsager. Heldigvis har flere forhandlere og forbrugere fået øjnene op for at dette madspild skal ændres og derfor sælger dem lidt billigere...

- Kamilla Buch - følg mig på instagram #morbliverslank

BlogindlægBoldenCategory_blogindlæg

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen