Operation! Spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 6 år | Spillere: For 1 - 6 deltagere | Spilletid: Ca. 10 - 15 min | Mærke: Hasbro Games | Antal: 1 spil i æske.

"Jeg syntes virkelig Operation er et godt spil. Det er en god øvelse for børn og ældre at øve deres finmotorik og ikke mindst grinede vi meget undervejs i spillet, da man indimellem næsten ikke nåede at sætte pincetten ned i Pers krop. Spillet er meget tiltalende for børn og man har muligheden for at kunne sætte sit eget præg på spillet, ved at man selv kan bestemme hvordan man vil spille det, Især hvis man har mindre børn og derved give dem en chance for at opnå point. Hvis man er ude efter et hyggeligt børnespil, som man kan spille i mange år frem, både som børn ´voksne og sammen med sine bedsteforældre så skynd jer ind på Legebyen.dk og køb Operation. Jeg lover Jer dette spil, vil i kunne spille mange år frem"

En spilanmeldelse af Operation!

Vi var så heldige og modtage en hel kasse med brætspil fra legebyen.dk, lige op til pinseferien. Dette var helt genialt, da vi alle skulle holde fri og ikke havde planer hen over pinsen. Så der var masser af tid, til at teste en masse dejlige spil fra legebyen.dk. Mine børn på 5 og 8, var med til og åbne kassen og dette er for dem som at få julegaver.

Så da min dreng på 5 så Operation spillet og fandt ud af at ved at trykke patienten på næse, kunne han få buzzeren til at sige en lyd. Han kunne slet ikke lade spillet være, så det var soleklart at det var Operation spillet der skulle testes som det første.

Spilleregler

I Operation leger du læge, hvor du skal undgå at buzzeren brummer. Vælg et kort og udfør operationen som kortet viser og fjern hermed patientens sygdom. Man modtager penge, hvis man kan undgå at buzzeren brummer. Spilleren med flest penge til sidst er vinderen.

Spillet er meget simpelt og supernemt at komme i gang med, da spillereglerne er meget nemme og komme igennem.

Man starter med at få lagt alle ”sygdommene” ind i patienten, som kaldes Per. Her er der en elastik, et æble, en blyant osv. Der er indikereret på Per, hvor tingene skal ligge.

Derefter blander man kortene med sygdomssymbolerne og ligger dem ved siden af brættet med Per. Og så er man klar til at spille Operation.

Første spiller tager et kort fra bunken, og kigger hvad sygdom man skal fjerne fra Per.  Spilleren tager kortet over til sig og skal nu prøve og fjerne sygdommen fra Per uden at buzzeren brummer og Pers næse lyser rød.

På kortet er der indikeret et beløb, f.eks. 200. Hvis man kan fjerne sygdommen uden Pers næse, lyser rød, og buzzeren brummer, tager man sygdommen og ligger den på det kort man trak.

Og man har hermed fået point, alt efter hvad beløb, kortet viser. Spillerens tur er nu slut og den næste spiller trækker et nyt kort fra bunken.

Men lyser Pers næse nu, mens man prøver at fjerne sygdommen, så går kortet videre til den næste spiller. Sådan bliver man ved til der er en spiller der kan fjerne sygdommen uden Pers næse lyser. Spillet er slut når alle kort er opbrugt, og herefter tæller hver spiller deres point sammen. Den spiller med flest point har vundet.

Vurdering af spillet

Den dag vi modtog dette spil fra legebyen.dk og min dreng på fem år så Operation spillet i kassen kunne han ikke vente med at vi skulle spille det. Han kunne slet ikke lade Pers næse være, da han fandt ud af når han trykkede på den så brummede spillet og næsen lyste. Han var fuldstændig forgabt i spillet. Jeg havde lovet ham at vi skulle spille lørdag eftermiddag og han var mange gange henne og røre ved spillet og var bare klar til om eftermiddagen.

Min datter på otte år var også med til at spille.

Bertram var den første til at starte og han nåede nærmeste ikke og få pincetten ned inden buzzeren og næsen lyste. Vi endte med at aftale at han havde 3 forsøg til og prøve og få sygdommen ud af Pers krop.

Man skal virkelig have kontrol over sin hånd og være meget forsigtig når man prøver og fiske sygdommen op med pincetten. Nogle af tingene er nemmere at få op end andre.

Min datter på otte havde dog nemmere ved at få tingene op uden buzzeren brummede. Og derved nemmere ved at skaffe point og få nye kort i spil.

Begge mine børn legede også bare med spillet og prøvede at tage tingene op og øvede sig på det. Det var især en fordel for min dreng, som hurtig gav lidt op, da vi spillede med kortene med point.

Spillet ligger op til at det kan spilles fra 5 år, det kan det også godt, men så skal man i stedet for at spille med kortene, tælle hvor mange gange den brummer inden man har taget sygdommen ud. Det kunne man også benytte sig af hvis man spillede med kortene, at så havde man et antal gange buzzeren måtte brumme, og så måtte man få kortet.

Det kan ikke undgås at sygdommene man ligger i Per, rykker lidt rundt, eftersom man giver spillet videre til næste spiller. Vi spillede med at man måtte lægge sygdommene ordentlig inden man tog sin tur. Man oplevede at sygdommene ellers kunne ligge helt ude i siden af de små rum og var umulige at få fat i. Dette kan også være med til at det er lidt nemmere for børn at kunne få sygdommen op.

Spillet er genialt til at øve finmotorik og til at børnene øver sig i at være stille og virkelig koncentrere sig. Min datter på otte spillede også med hendes mormor. Her er spillet også bare nemt for andre, f.eks. bedsteforældre at lære.

Ikke mindst er kassen spillet ankommer i, yderst tiltagende og min dreng var straks fanget af spillet inden vi overhovedet havde fået det åbnet. Jeg har før spillet Operation i en ældre udgave og må sige denne ny udgave er meget bedre. Spillet kommer i en form for plastikkasse som man tager ud af æsken, man kan også vælge at lade spillet være i kassen og spille det derfra.

Jeg syntes virkelig Operation er et godt spil. Det er en god øvelse for børn og ældre at øve deres finmotorik og ikke mindst grinede vi meget undervejs i spillet, da man indimellem næsten ikke nåede at sætte pincetten ned i Pers krop.

Spillet er meget tiltalende for børn og man har muligheden for at kunne sætte sit eget præg på spillet, ved at man selv kan bestemme hvordan man vil spille det, Især hvis man har mindre børn og derved give dem en chance for at opnå point.

Hvis man er ude efter et hyggeligt børnespil, som man kan spille i mange år frem, både som børn ´voksne og sammen med sine bedsteforældre så skynd jer ind på Legebyen.dk og køb Operation. Jeg lover Jer dette spil, vil i kunne spille mange år frem.

- Anita Andreasen 

Læs også spilanmeldelsen af Pet Shop

Læs også spilanmeldelsen af Go Go Eskimo 

Læs også spilanmeldelsen af Carcassonne Junior

Anmeldelse af spilHasbro gaming

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen