Magna Tiles Bilbane anmeldelse

Alder: Fra 3 år | Mærke: Magna-Tiles | Materiale: Hårdt ABS-plast | Antal: 2 æsker med enten 40/12 dele.

"De mange muligheder, de sjove rollelege og de mange timers god underholdning er hver en krone værd. En anden sjov leg, som er gået igen er, at bygge to baner side om side, hvor de to biler har kunne køre om kap ned af ramperne. Denne leg bliver simpelthen aldrig kedelig. Når bilerne placeres på vejen og skubbes afsted, behøver man ikke at være nervøs for, at bilerne kører den forkerte vej. Afstanden mellem bilernes hjul er perfekt, så bilerne kører stabilt på brikkerne, fordi hjulene placeres på ydersiden af vejbrikkerne..."

En anmeldelse af bilbanen Downhill Duo fra Magna-Tiles + ekstra vejbane stykker

Herhjemme er vi vilde med de mange sjove og lærerige magnetsæt fra Magna-Tiles og nu er der kommet en unik nyhed, som skaber stor glæde hos især Villads på snart 4 år.

Magna-Tiles Downhill Duo, som nyheden hedder, er slet ikke som de tidligere sæt fra Magna-Tiles. 

Downhill Duo sættet består af følgende 40 dele:

  • 4 ramper.
  • 2 køretøjer, et grønt og et lilla.
  • 2 figurer/racerkører, en grøn og en lilla.
  • 6 flade vej-firkanter.
  • 2 mållinje flag.
  • 24 kvadratiske firkanter.

Da Villads så dette sæt, smed han hurtigt hvad han havde i hænderne. Han var med det samme klar til, at se nærmere på disse nyheder og han begyndte hurtigt på rollelegene.

Ud over det unikke Downhill Duo sæt, har vi også kigget nærmere på tilbehørssættet, som indeholder 12 vejbane dele. Dette tilkøbssæt er oplagt, at kombinere i legen for, at udvide bilbanen. 

Er man heldig, at have andre sæt fra Magna-Tiles, vil det også være oplagt, at kombinere de forskellige sæt.

Vi har kombineret flere sæt i vores lege for at bygge en højere og større bilbane, hvor de to medfølgende biler har kunne suse afsted.

Villads og jeg elsker, at fordybe os i at bygge og finde på nye seje og vilde baner, hvor rollelegene med de to biler kan få frit spil.

Mere om Magna-Tiles bilbanen

Villads har ubesværet kunne bygge forskellige baner og sende de fine biler afsted på tur. De medfølgende figurer/racerkører kan sidde i hver sin bil, eller stå som tilskuer, alt efter handlingen i legen.

Vi har lavet en stor bane oppe i højden og leget, at bilbanen gik hen over en flod fyldt med farlige krokodiller og piratfisk.

Vi har også lavet forskellige “klassiske” racerbaner, hvor bilerne har kørt i fuld fart efter hinanden i håb om, at indhente modstanderen.

En anden sjov leg, som er gået igen er, at bygge to baner side om side, hvor de to biler har kunne køre om kap ned af ramperne. Denne leg bliver simpelthen aldrig kedelig.

Når bilerne placeres på vejen og skubbes afsted, behøver man ikke at være nervøs for, at bilerne kører den forkerte vej. Afstanden mellem bilernes hjul er perfekt, så bilerne kører stabilt på brikkerne, fordi hjulene placeres på ydersiden af vejbrikkerne.

Magna-Tiles Downhill Duo og tilbehørs sættet, henvender sig til både drenge og piger fra 3 år og opefter.

Magneterne er placeret sikkert inde i brikkerne, langs kanten hele vejen rundt.

Efter min mening henvender Magna-Tiles sig til en utrolig bred målgruppe, da man kan bruge brikkerne på så mange forskellige måder og i forskellige situationer. De magnetiske brikker er et oplagt STEAM legetøj, da de kan bruges til meget andet end blot leg og underholdning.

De magnetiske brikker kan nemlig også bruges i undervisningen.

Mere om Magna-Tiles magnetlegetøj 

Magna-Tiles er magnetlegetøj som eksempelvis styrker og stimulerer børns fantasi, kreativitet, koncentration og finmotorik.

Det at lege og konstruere med Magna-Tiles er med til, at motivere børn til at lære, for som vi alle ved, så lærer børn bedst igennem leg.

De populære Magna-Tiles brikker er meget populære i de forskellige institutioner og også i de private hjem, både i Danmark men også i udlandet.

Nogle børn kan godt lide, at lege alene og på den måde virkelig fordybe sig i en leg eller et byggeri og andre børn vil helst lege med andre børn. De mange magnetiske brikker kan sagtens bruges i leg, hvor flere børn leger og konstruerer sammen, men de kan helt sikkert også bruges af et enkelt barn.

Når Villads bygger en bilbane med dette Downhill Duo sæt og de ekstra vejbane brikker, vil han via legen kunne styrke sin finmotorik, fordybelse, hånd-øje-koordination, tålmodighed, koncentration, logisk tænkning, problemløsning, fantasi og kreativitet.

Når Villads bygger og leger med banen, sammen med sine venner, så vil han også kunne styrke sine sociale kompetencer og evnen til, at samarbejde og give plads til andres ideer.

Magna-Tiles sættet er lavet af hård ABS-plast og er selvfølgelig CE mærket.

De mange dele i sættet indeholder hverken BPV, ftalater, PVC, latex eller andre giftige materialer.

Magna-Tiles er utroligt populært... 

Magna-Tiles er utrolig populært hjemme hos os! Det gælder både hvis Villads har en ven eller sine kusiner på besøg, men også når vi, som familie skal lave en aktivitet sammen.

Holdbarhed er derfor noget som jeg vægter højt, og her må jeg simpelthen bare sige, at  Magna-Tiles brikkerne lever op til alle forventninger. De holder virkelig til børnenes mange rollelege, også de vildere lege, hvor der bygges en større bilbane, som er høj. Når banen vælter og brikkerne spredes ud over hele gulvet, sker der intet ved det. Magna-Tiles kan uden problemer bruges igen og igen.

Man kan selvfølgelig altid risikere, at en enkelt brik eller to tager skade, hvis de falder uheldigt fra stor højde, eller hvis man træder på det.

Det skal dog siges, at vi har leget med og brugt Magna-Tiles til undervisning i en del år og brikkerne er faldet ned fra borde, faldet ned fra køleskabet og vores store byggerier på over 2 meter er også væltet.

På trods af utrolig meget forskelligt leg, så har jeg kun ødelagt én enkelt brik, som er gået lidt i stykker i et hjørne.

Det synes jeg virkelig fortæller noget om kvaliteten på Magna-Tiles, jeg er i hvert fald imponeret over, hvor meget de kan holde til.

Vores vurdering af Magna-Tiles bilbanerne

Villads og jeg deler samme mening om nyhederne fra Magna-Tiles, nemlig at det er must have, i alle byggelystne og fartglade familier.

Det er ikke et krav, at have andre magnetiske sæt i forvejen for at få glæde af denne nyhed. Sættets størrelse kan uden problemer skabe stor glæde hos børnene.

Herhjemme nyder Villads, at bygge og lege med Magna-Tiles Downhill Duo sæt i kombination med de ekstra vejbane-dele og det er skønt, at høre hvordan rollelegene udspiller sig, når de to racerbiler kæmper om sejren.

Mangler du en jule- eller fødselsdagsgave til et heldigt barn på 3-5 år, kan jeg bestemt anbefale disse fantastiske sæt fra Magna-Tiles.

De mange muligheder, de sjove rollelege og de mange timers god underholdning er hver en krone værd.

- Carina Lund


Læs også anmeldelsen af Magna-Tiles Byggeplads

Læs også anmeldelsen af Magna-Tiles Dino World

Læs også anmeldelsen af Magna-Tiles Dyrefigurer

Læs også om Leg & Læring med Magna-Tiles

Læs også Legebyens Magna-Tiles FAQ

Læs også om Magna-Tiles og indskolingsbarnet

 

 

Anmeldelse af legetøjMagna-tiles

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen