Fantom Rally spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 5-10 år | Spillere: For 2 - 4 deltagere | Spilletid: Ca. 20 - 30 min | Mærke: Ravensburger | Type: IQ-spil

"Det er også en smart ting at man vælger og gøre således, at Fantom Rally spillet kan spilles af 2 forskellige aldersgrupper. Nogle gange kan man have købt et spil og så kan man kun have det et par år og så er ungerne lige pludselig blevet alt for store til at spillet det. Men dette spil kan følge med barnet helt fra slut børnehave og op til mellemtrinnet..."

En spilanmeldelse af Fantom Rally fra Ravensburger

Så blev det igen tid til at teste et spil modtaget fra Legebyen.dk. Denne gang var det børne-IQ-spillet Fantom Rally der stod for tur. Min datter som er 8 år, forelskede sig i spillet inden det overhovedet var åbnet og afprøvet.

Dette er jo altid en god start, at man har lyst til at spille et spil man endnu ikke kender, ved bare at tage et kig på æsken. Så vi fandt lidt snolder og drikkevarer frem og var så klar på at afprøve endnu et nyt brætspil for børn.

Hvad følger med til Fantom Rally spillet

Inde i selve æsken finder man:

  • 1 spilleplade
  • 1 indsats
  • 32 stifter
  • 12 tandhjul med drejeknapper
  • 3 spøgelser
  • 4 biler
  • 16 byggekort
  • 1 terning med symboler

Der følger regler med til 2 sværhedsgrader. 1 fra 5 år og 1 fra 8 år.

Fantom Rallys spilleregler

I Fantom Rally er spøgelsestoget gået i stykker og det er nu op til spillerne at få toget til at kører igen, ved at placerer tandhjulene korrekt og få dem til at dreje rundt igen, så toget kan køre videre.  Er tandhjulene placeret korrekt, drejer alle 3 spøgelser.

Der følger 16 byggekort med, med opgaver på hver side, der indikerer hvordan man skal placere de 3 spøgelser.

Man starter med at man trækker et tilfældigt byggekort, og derefter får placeret de 3 spøgelser.

Alle tandhjulene ligger så alle spillerne kan nå dem. Man vælger derudover hver en farve bil, som bliver placeret ved startfeltet på kanten af kassen.

Selve spillet foregår faktisk i kassen, da spillepladen passer direkte deri. Derefter skiftet ma til at kaste med terningen og gør det terningen viser.

Terningens symboler

Tandhjul: Viser terningen dette, så tager man et tandhjul i den farve terningen viser. Er der ikke flere tandhjul på bordet, men de alle er på plade, flyt da i stedet for et af den tilsvarende farve tandhjul, på spillepladen. Så længe man slår tandhjul, må man slå videre.

Drejepil: Hvis man slår en drejepil, skal man forsøge at starte spøgelsestoget. Man drejer det lilla tandhjul. For hvert spøgelse der drejer med rundt, må man flytte sin bil på spillepladen. Hvis ingen spøgelser drejer, sker der ingenting. Uanset hvad slutter ens tur her.

Flagermus: Hvis man slår en flagermus, slutter ens tur.

Man må til hver en tid sige man gerne vil dreje på tandhjulet, hvis man kan se at alle 3 spøgelser kan dreje rundt også selvom det ikke er ens egen tur.

Hvis alle tre spøgelser drejer, må man rykke sin bil 4 felter frem på pladen. Drejer de derimod ikke, må man pænt vente på det bliver ens tur igen.

Runden slutter når alle spøgelser i spøgelsestoget kører igen. Man tager efter endt runde alle tandhjul af og tager et nyt byggekort.

Spillet er slut når en af spillerne har fået sin bil først hele vejen rundt om spillepladen.

Vurdering af Fantom Rally børnespillet

Jeg spillede som sagt spillet, med min datter på 8 år. 

Udover at Fantom Rally er et hyggeligt spil at spille, giver dette spil også børnene et indblik i, hvordan man løser en opgave ved at tænke logisk.

Jeg vil dog sige, når man som voksen spiller spillet, kan man nemt gennemskue hvad man skal gøre for at få hjulene til at dreje, og det bliver nemt at vinde over børnene. Jeg vil anbefale at spillet faktisk kun bliver spillet af børn og den voksne så bare er med på sidelinjen og hjælper til når der er brug for dette.

Jeg vandt over min datter hver gang (hjemme ved os, lader vi ikke børnene vinde) da jeg hurtigere kunne gennemskue hvordan det hele hang sammen.

Min datter er heldigvis den type der ikke bare giver op, fordi hun taber et spil, men gerne vil prøve igen.

Selvom man spiller en 3 runder af spillet, går spillet forholdsvis hurtigt. Der er hele tiden gang i spillet og alle følger med for at se hvornår man kan byde ind med og sige man gerne vil prøve og dreje rundt på tandhjulet.

Kvaliteten er som altid når vi snakker spil fra Ravensburger i god kvalitet. Det er solide kort, spøgelser og tandhjul er i plast, men er flot udformet og bærer en masse detaljer. Kortene kunne måske have været en lille smule kraftigere i det i forhold til at spillet anbefales ned til 5 år. De har en tilbøjelighed til og bukke meget nemt.

Vi har flere spil hjemme på vores spilhylde fra Ravensburger,  der stammer fra jeg selv var barn og det skal siges at kvaliteten af disse brætspil er helt i top og meget holdbare.

Det er også en smart ting at man vælger og gøre således, at spillet kan spilles af 2 forskellige aldersgrupper. Nogle gange kan man have købt et spil og så kan man have det et par år og så er ungerne lige pludselig blevet for store. Men dette spil kan følge med helt fra slut børnehave -alderen og op til mellemtrinnet.

Til gengæld, som jeg har oplevet før, er legebyen genial til at have spil i deres sortiment, hvor der på enten den ene eller anden måde indgår logisk tænkning i spillene. Dette gælder deres børnespil, familiespil og lige så vel voksenspillene.

Dette er jeg kæmpe fan af både til børn og voksne. Jeg syntes at det man kan lege logisk tænkning og strategi ind i børn er genialt. Ikke nok med at man er sammen med sine børn, er sociale og hygger, så lærer de også noget, på den legende måde.

Flere af de børnespil jeg har modtaget til anmeldelse, syntes jeg ville være ideelle til at bruge i undervisningen ude i skolerne. Der er god læring i spillene og ikke desto mindre vil det være en social ting og spille spil sammen. Ikke desto mindre lærer man også børnene ordsproget ”tab og vind med samme sind”.

Jeg vil helt klart anbefale Fantom Rally IQ-spillet til alle dem der er vilde med at lære deres børn en strategisk tankegang, for det er helt klart det Fantom Rally kan.

- Anita Andreasen

Læs også spilanmeldelsen af Bucket King

Læs også spilanmeldelsen af Carcassonne Junior

Læs også spilanmeldelsen af Magitoppen

Læs også spilanmeldelsen af Operation!

Læs også spilanmeldelsen af Zoobaloo

Anmeldelse af spilRavensburger

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen