Toys For Life Føl Bogstaverne anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Mærke: Toys For Life | Materiale: Træ | Antal: 1 sæt med 26 bogstaver  (dog ikke æ - ø - å) | 

"Eksempelvis kan barnet lægge bogstavbrikkerne i alfabetisk rækkefølge. Til de lidt større børn kan man også udvælge 5-10 bogstaver og se, hvor mange ord barnet kan lave med dem. Som med alle andre læringsspil er tilgangen og udbyttet forskelligt fra barn til barn. Føl Bogstaverne! / Feel the Letter henvender sig til både førskole- og indskolingsbørn, med gode muligheder for at justere i legen..."

En anmeldelse af Føl Bogstaverne læringsspillet fra Toys For Life

Der findes virkelig mange måder, for de små børn, at lære alfabetet på. Der er både alfabetsangen, der er alfabetplakater, der er alfabet aktivitetsbøger og en masse andre lignende  produkter.

Heldigvis er vi efterhånden godt klar over, at børn lærer forskelligt, og derfor er Toys for Life's produkt; Føl Bogstaverne! / Feel the Letter også et relevant og godt bud på et læringsspil, hvor børn får et godt kendskab til alfabetet og bogstavernes form.

Har du et barn, der godt kan lide at bruge sanserne, så er "Føl Bogstaverne" læringsspilet måske lige noget for jer.

Kort om Toys for Life mærket

Toys for Life er en serie af produkter, som er lavet til at støtte barnets matematiske, sproglige og motoriske udvikling i hjemmet. Serien er udviklet i tæt samarbejde med teamet bag Educo, som er kendt for deres legende tilgang til udvikling hos børn.

Toys for Life kan opdeles i fire hovedkategorier; matematik, sprog, motorik og naturvidenskab. Kategorien på det enkelte produkts indhold, kan kendes på æskens design og farve.

Produkterne med fokus på matematiks udvikling kommer i et orange design, produkterne med fokus på sproglig udvikling kommer i et blåt design, produkterne med fokus på motorisk udvikling, kommer i et grønt design og produkterne med fokus på naturvidenskaben, leveres i gult design.

Mister man en vejledning til sit Toys for Life produkt, kan den findes på deres hjemmeside toysforlife.com.


Praktisk om Føl Bogstaverne! / Feel the Letter

Føl Bogstaverne! (Feel the Letter) læringsspillet anbefales til børn i alderen 3-7 år. Spillet kan udføres af et barn eller flere børn ad gangen. Varigheden af aktiviteten varierer alt efter indhold og barnets motivation til at deltage.

Sværhedsgraden kan justeres således, at det enkelte barn stilles over for passende opgaveløsninger i kendskabet til bogstaverne.

De danske vokaler, Æ, Ø og Å er ikke at finde i æsken.

Der medfølger en vejledning til opgaveløsningen. Vejledningen er på flere forskellige sprog heriblandt engelsk.

Feel the Letter indgår i Toys for Lifes blå kategori.

Æsken indeholder:

  • 26 træ brikker med bogstaver på, 8 cm x 10 cm.
  • To træ penne.
  • En brugervejledning.

 

Aktivitetens gang

Som det er med alle produkterne i Toys for Life serien, bliver man i vejledningen til Føl Bogstaverne! / Feel the Letter præsenteret for flere forskellige aktiviteter, som kan laves med de medfølgende bogstavbrikker og penne.

I sin enkelthed går alle aktiviteterne ud på, at blive mere fortrolig med alfabetet og de forskellige bogstavers former, dette ved brug af sine fingre eller de medfølgende træpenne.

I vejledningen er der mulighed for, at finde inspiration til tre forskellige aktiviteter.

Den første aktivitet går ud på, at barnet skal vælge en bogstavbrik, og følge fordybningen i bogstavets form med fingeren eller træpennen. Imens siges bogstavets navn og den lyd, som bogstavet har.

Ved den anden aktivitet, skal barnet skabe et ord ved at bruge bogstavbrikkerne. Igen skal barnet følge bogstavets form med fingren eller træpennen og herefter læse ordet højt.

I den sidste aktivitet skal barnet skrive bogstavet fra bogstavbrikken på et stykke papir med en blyant.

Pigernes egne ord om Feel the Letter

Lucca 5 år: “Jeg synes, at det er rigtig sjovt at lege med bogstaverne. Jeg skal snart starte i den samme skole som min storesøster og det glæder jeg mig meget til. Så synes jeg, at det kunne være rigtig sejt, hvis jeg kunne alle bogstaverne, når jeg startede.

Jeg kan næsten alle bogstaverne nu. Jeg kan også allerede stave til nogle små ord, som mor, far, Silje, Lucca, til og fra. Det har min søster hjulpet mig med at lære, med spillet.

Jeg kan godt lide, at man kan mærke bogstaverne med fingrene, og så kan man også skrive bogstavet med fingren.

Jeg bruger også bogstaverne til, at skrive efter når jeg skal skrive et nyt ord.”

Silje 8 år: “Jeg kan jo allerede godt alfabetet, men derfor kan jeg stadig lære noget med spillet. Jeg kan faktisk godt komme til at bruge de store bogstaver, når jeg skal lave de små. Derfor er spillet godt, fordi det er med de små bogstaver, så kan jeg øve mig på at bruge dem.

Jeg kan også godt lide at lave ord med brikkerne.

Det bedste ved spillet er, at min lillesøster og jeg kan sidde sammen med det. Hun kender ikke alle bogstaverne i alfabetet endnu, så dem er vi igang med at øve sammen. Bagefter vil jeg prøve at lære hende bogstavernes lyde.”

Morens og pædagogens vurdering af Feel the Letter

Min yngste datter skal starte i 0. klasse efter sommerferien. Hun glæder sig rigtig meget og har en store interesse i bogstaver, ord og det at skrive. Det er meget anderledes, fra den gang min ældste skulle starte i skole, hun gad absolut ikke at øve sig på bogstaverne og skrive lange sætninger. Så derfor har jeg jo måtte være lidt nysgerrig på forskellige læringsspil til Lucca. Feel the Letter var et af dem jeg hurtigt valgte til hende.

Hun har allerede haft stor glæde af det.

Vi har lidt manglet de fire vokaler Y, Æ, Ø og Å, som ikke følger med. Det løste vi dog hurtigt ved, at lave nogle blå pap brikker med dem.

Æsken som Feel the Letter kommer i, er i kraftigt pap materiale og med en smart magnetisk lukning, som gør det nemt for pigerne selv at åbne og finde frem.

Den medfølgende vejledning er meget kort og præcis, så man kan hurtigt komme i gang. 

Udover de aktiviteter, som man bliver præsenteret for i vejledningen, er der også rig mulighed for, at bruge sin fantasi og skabe sine egne aktiviteter med tingene, som følger med i æsken.

Eksempelvis kan barnet lægge bogstavbrikkerne i alfabetisk rækkefølge.

Til de lidt større børn kan man også udvælge 5-10 bogstaver og se, hvor mange ord barnet kan lave med dem. 

Som med alle andre læringsspil er tilgangen og udbyttet forskelligt fra barn til barn. Føl Bogstaverne! / Feel the Letter henvender sig til både førskole- og indskolingsbørn, med gode muligheder for at justere i legen.

Lucca har haft stor glæde af læringsspillet. Hun har lært de fleste bogstaver at kende ved hjælp af sanserne. Hun har også trænet sin finmotorik når hun har skrevet bogstaverne, både med fingren og med træpennen. Hun har været nysgerrig på bogstavlydende og på bogstavsammensætning.

Silje har haft en anden læring, hun har nemlig lært en masse i samspillet med sin lillesøster og den læring, som hun her har videregivet. En læring hvor hun både udvikler sine sociale færdigheder og sine faglige kompetencer. 

Herhjemme er vi glade for Toys For Life's Føl Bogstaverne! (Feel the Letter). Det er sjovt, læringsrigt og underholdende, især for vores yngste, der snart starter i skole. 


- Maria Ejler 

 

Læs også anmeldelsen af Toys For Life: Dyrelogik

Læs også anmeldelsen af Toys For Life: Matematik Bussen

Læs også anmeldelsen af Toys For Life: Hammer Geometri

Læs også anmeldelsen af Toys For Life: Byg Med Perler

 

Anmeldelse af spilToys for life

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen