Toys For Life Hammer Geometri spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 4 - 6 år | Mærke: Toys for Life | Materiale: Plast og bæredygtigt træ | L:31 x B:23 x H:6 cm | Fokus: Motorisk udvikling (grøn serie) | Antal: 1 spil i æske.

"Det giver stor mulighed for spændende læring gennem leg samtidig med det styrker barnets motoriske udvikling. Det er et sjovt og lærerigt spil som giver anledning til spændende samtaler om geometri, farver og former mellem barn og voksen..."

En anmeldelse af Hammer Geometri spillet fra Toys For Life

Stor var glæden, da vi en tidlig eftermiddag i januar kom hjem fra børnehaven, og der stod en pakke foran vores hoveddør. Glæden blev ikke mindre, da indholdet kunne ses og sønnike udbrød begejstret ”se mor en rød hammer!”, og derved var vi allerede i fuld gang med legen med Hammer Geometri spillet fra Toys For Life.

Magnus på 3 år begyndte med det samme at undersøge kassens indhold og lagde straks poserne med brikkerne op på bordet og begyndte i fluks at nævne alle de flotte farver og spændende former, han kunne spotte.

Det kunne næsten ikke gå hurtigt nok med at finde sømmene frem, da han kom til hammeren, og han valgte uden tøven, at han ville lave rumraketten. 

Med stor koncentration blev sømmet holdt i den ene hånd, mens han hamrede med den anden hånd. En enkelt gang ramte han fingeren, men det stoppede bestemt ikke legen.

Han var meget opsat på at følge instruktionen, selvom det til tider var lidt svært for ham at se helt nøjagtig vinklerne på brikkerne i forhold til hinanden. Han er normalt en aktiv dreng, men han sad stille og koncentreret i over 45 minutter, og imens talte vi om brikkernes farver, former, modsætninger og størrelser.

Stor var forundringen, da han fik vist, at to halvcirkler kan danne en hel cirkel.  Efterhånden fandt Magnus ud af, at man kunne trykke sømmet lidt ned med fingeren, således det var hurtigere at hamre i og dermed tog legen fart, og pludselig var rumraketten en realitet. Han var så stolt af sit kunstværk, at den ikke måtte pilles fra hinanden.

Spillet indeholder en træhammer, 108 søm, en korkplade (24 x 18 cm), seks dobbeltsidede mønsterkort (21x 15 cm) samt 108 træbrikker fordelt på farverne grøn, gul, blå og rød samt i 9 former. Det hele er pakket ind i en fin boks med magnetåbning (31 x 23 x 6 cm), som fint efterfølgende kan bruges til opbevaring af spillet. Kvaliteten er virkelig i top.

Brikkerne er lavet i holdbart træ med kvalitetsmaling, og selvom der blev slået en del på dem og ramt forbi, er malingen ikke blevet beskadiget. Korkpladen er dejlig tyk, så man skal ikke være bekymret for at sømmene går igennem. Sømmene bliver ikke bøjet trods fejlslag. Mønsterkortene er lavet i lækkert træ med afrundede hjørner, og der er mønstre på begge sider, så man i alt har 12 mønstre lige til at gå i gang med.


Selvom det ikke er nødvendigt, medfølger der en lille tosidet brochure på engelsk med kontakt oplysninger, indhold, instruktion samt tips til legen. Der medfølger en hammer og en korkplade i sættet, så hvis der er mere end et barn, kan det anbefales at tilkøbe et ekstra sæt. Sømmene er meget små og kan let tabes, så det kan være man på sigt, skal tilkøbe ekstra små søm. Der er dog 106 søm med i pakkende, svarende til et søm pr. brik, og alle brikker bruges ikke samtidig.

Selvom der er mønsterkort inkluderet kan man sagtens lege med at danne sine egne geometriske mønstre, og dermed bliver legen "open-ended" uden tidsbegrænsning.

Legen kan undervejs give anledning til snakke om former, modsætninger, farver og størrelser. Derudover udvikles barnets finmotorik, hånd-øje koordination og kreativitet, samt styrker barnets evne til mønstergenkendelse. Der er derfor virkelig stor mulighed for læring gennem leg. Fra børnehaveklassen angiver fælles mål at eleverne skal have viden om enkle geometriske figurer og mønstre samt kunne gengive og beskrive disse, hvilket man med dette sæt allerede har påbegyndt læringen med hjemmefra.

Spillets aldersgrænse er angivet til 4-6 år. Den mindste brik er ca. 2,5 cm mens sømmene er omkring 1 cm, så man skal først spille spillet med børn, der ikke putter ting i munden samt holde opsyn med dem imens. Magnus er 3 år og fik meget ud af spillet. Nogle af mønstrene er dog lidt svære for ham, så han løber, ikke tør for udfordringer de kommende år. Hvilket er super fedt, idet det på den måde er et spil, som kan leges i mange år.

Som forældre blev jeg enorm overrasket over den høje kvalitet og over at finde et spil, der er lavet i bæredygtigt træ fremfor plastik. At spillet kommer i en genanvendelig kasse med magnetlukning, gør opbevaringen efterfølgende let og praktisk.

Jeg husker selv spillet fra min barndom, men da var det brikker af plastik og som snurrede lidt rundt om sømmet, ligesom det larmede, når man slog sømmene i plastikmosaikkerne. I denne kvalitet af bæredygtigt træ passer søm med hullerne og det er, til stor glæde for forældrene, ikke larmende, når man hamrer.

Hvis man ligesom jeg bliver begejstret for spillets kvalitet, findes der heldigvis flere spil fra Toys for Life, som Legebyen har som en del af deres store sortiment. Kategorien indeholder i øjeblikket ikke mindre end 35 forskellige læringsspil, så der er masser af spil at give sig i kast med.    Toys for Life serien er udviklet i tæt samarbejde med det kendte brand Educo som er kendt for deres kvalitet og holdbarhed. Toy for Life produkterne er lavet efter forbrugernes ønske om læring gennem spil til hjemmeundervisning. Toys for Life produkterne kan inddeles i tre kategorier som alle understøtter forskellige læringsområder. Kassens design og farve viser, hvilken kategori de pågældende produkter hører ind under.

Orange: tal og matematik

Blå: sprog og bogstaver

Grøn: motoriske udvikling

Gul: naturvidenskab

Det testede geometri hammersæt fra Toys For Life går under den grønne kategori med udvikling af den motoriske udvikling, hvilket jeg let kan forstå, da der trænes meget øje-håndkoordinering samt finmotorik, når de små søm skal placeres.Toys for Life Geometri Hammersættet er et virkelig lækkert kvalitetsspil med oceaner af muligheder for at lave forskellige spændende geometriske figurer. Det er samtidig et spil, der er "open-ended", og det kan spilles igen og igen uden tidsbegrænsning.

Det giver stor mulighed for spændende læring gennem leg samtidig med det styrker barnets motoriske udvikling. Det er et sjovt og lærerigt spil som giver anledning til spændende samtaler om geometri, farver og former mellem barn og voksen.

- Anmeldt af Lone Deleuran


Læs også anmeldelsen af Toys For Life - Byg med perler

Læs også anmeldelsen af Toys For Life - Matematikbussen

Læs også anmeldelsen af Toys For Life - Dyrelogik

Anmeldelse af spilToys for life

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen