Anmeldelse af FLEXA legetårn & rutsjebane

Alder: Anbefales fra 12 mdr | Mærke: FLEXA | Serie: MOVE | Farve: Blush | Materiale: Krydsfiner og birk | Mål: Legetårn: B 46 cm H 74 cm L 84 cm - Rutsjebane: H:10 B:42 L:138 | Antal. 1 stk. 

"Det er ikke kun drengene som suser ned af rutsjebanen, nogle dage er det bamser og andre dage bliver bamserne skiftet ud med biler, som suser ned af bakken og videre igennem hele stuen. Jeg synes det er fedt, når børnene bruger deres legetøj på flere forskellige sjove måder og det er dejligt, at se hvordan Villads tilpasser legen ud fra om lillebror skal være en del af legen eller ej. FLEXA’s sjove klatresæt/legesæt er populært herhjemme, det skaber virkelig stor glæde hos mine to yngste drenge og kvaliteten gør det velegnet til, at blive brugt flittigt. - Hvilket det bestemt også bliver. De to produkter er både sikre, robuste og på samme tid flotte og stilrene"

En anmeldelse af FLEXA legetårn & rutsjebane   

Én gang til, én gang til, sådan vil det komme til at lyde hjemme hos jer, hvis dette unikke legetårn og tilkøbs rutsjebanen fra FLEXA bliver en del af jeres indretning.

Legetårnet ankom i en stor tung kasse, men bestod kun af få dele, som hurtigt var sat sammen. I en anden tung kasse var rutsjebanen, som er et tilkøb hvis man ønsker, at tilføre en ekstra sjov og lærerig aktivitet til sit legetårn.

Rutsjebanen bestod kun af 3 dele og den var derfor også lynhurtigt sat sammen.  Rutsjebanen kan ikke bruges for sig selv, men er oplagt som tilkøb til legetårnet, hvor den nemt kan sættes på og tages af igen. 

Min mellemste søn Villads på 3 år har haft fornøjelsen af, at se nærmere på disse to sjove produkter fra FLEXA og det har både været sjovt og lærerigt. 

Jeg var meget spændt på, at modtage tingene og se og mærke, hvordan kvaliteten var. Heldigvis er kvaliteten i top og det ses tydeligt, at det er gode og robuste produkter, som kan holde til masser af leg. 

Tænkt over detaljen  

Dette legetårn og rutsjebane fra FLEXA er lavet i træ, hvilket ofte forbindes med noget, hvor børnene får splinter i hænderne eller at der er blevet fældet et stort stykke af en regnskov. - Dette er heldigvis ikke tilfældet.

FLEXA har tænkt på alle detaljer og derfor er alle kanter og sider slebet og afrundet grundigt, så børnene sikkert kan lege, kravle og rutsje uden at få splinter i fingrene.

FLEXA bruger udelukkende FSC®- og PEFC®-certificeret træ og genbruger alt affaldstræ i produktionen. Eventuelle rester af savsmuld udnyttes endda også til opvarmning af deres fabrikker.

Det massive træ som FLEXA’s mange produkter er lavet af, kommer hovedsageligt fra Nordeuropa, tæt på produktionen. FLEXA bruger miljøvenlig lak uden opløsningsmidler og giftige farvestoffer til alle træprodukter. Kemiske tests er også en del af de obligatoriske sikkerhedstests.

Produkterne fra FLEXA er beregnet til indendørs brug, da dette giver den længste holdbarhed. 

Det er nemt for voksne at sætte rutsjebanen på og tage den af igen. Det er derfor ikke noget problem, at flytte rundt på sættet, hvilket vi ofte gør. 

I de varme sommerdage sætter jeg det nemlig udenfor på græsplænen, hvor det bliver brugt flittigt. Det at sættet bruges udenfor, åbner muligheder for andre lege og aktiviteter. 

Udenfor kan Villads kaste eller sparke bolde op af rutsjebanen og se dem trille ned igen eller sættet kan være en del af en kæmpe motorikbane, som vi ofte laver i haven, hvor vi kombinerer balance- og motorikredskaber fra forskellige mærker. Denne leg er altid et hit og en fantastisk måde, at styrke og udvikle motorikken og sanserne på. 

Jeg husker selvfølgelig altid, at tage legetårnet og rutsjebanen med ind om aftenen, så det ikke står udenfor om natten og får fugt.

Indenfor bruges sættet enten i stuen eller oppe på et af børnenes værelser. Det er altid populært at sætte rutsjebanen på, så Villads kan rutsje ned i sit boldbassin. 

Rutsjebaner og legetårne bør dog altid anvendes med forsigtighed, så børnene ikke falder ned og mindre børn bør ikke lege på tingene uden, at være under opsyn fra en voksen. Min yngste søn Valdemar på 10 måneder, er også begyndt at se det sjove i at rutsje, han kan dog ikke selv kravle op af legetårnet.

Flere klatremuligheder

Legetårnet/klatretårnet har to forskellige klatremuligheder, alt efter hvilken side Villads vælger, at kravle op ad. 

På den ene side er det en form for en stige, hvor Villads holder og træder på rundstokke og på den anden side er der store huller, hvor Villads sætter fødderne ind i og holder i, på samme måde som en klatrevæg. De to sider er meget forskellige, det kræver hver sin teknik, men fælles for dem er, at de er perfekte til, at styrke og stimulere alt fra de motoriske færdigheder til hånd-øje-koordination, kropsbevidsthed og balancen. 

Når Villads er kravlet op på toppen, er der en plade hvor han kan sidde, stå eller blot kravle over, inden han kravler ned på den anden side.

Rutsjebanen monteres let og sikkert uden problemer og den kan monteres på den side man ønsker. Det vil sige, at hvis Villads gerne vil kravle op ad klatrevæggen for, at komme op på rutsjebanen så gør han det, vil han derimod hellere kravle op af stigen, så monterer vi bare rutsjebanen på den anden side. 

Leg og læring 

Kvaliteten på dette sæt gør det yderst velegnet til, at flere børn kan lege sammen, dette gælder ikke blot hjemme i privaten, men også på biblioteker, færger eller i institutioner. 

Når flere børn leger sammen med FLEXA’s legetårn og rutsjebane, vil de eksempelvis styrke de sociale kompetencer, sprog og kommunikation og de vil lære at give hinanden plads og vente på tur. 

Det at lege på en rutsjebane og et legetårn er også en rigtig god aktivitet for, at styrke de motoriske færdigheder, muskel-ledsansen, koordination, selvtillid og selvværd. 

Villads på 3 år har helt styr på, hvordan han skal kravle op og ned ad klatretårnet/legetårnet og hvordan han skal bruge rutsjebanen. Han er en nysgerrig dreng, som gerne vil teste sig selv og udfordre sig selv, derfor har han kørt ned af rutsjebanen på forskellige måder, også på maven med hovedet først. 

Det er ikke kun drengene som suser ned af rutsjebanen, nogle dage er det bamser og andre dage bliver bamserne skiftet ud med biler, som suser ned af bakken og videre igennem hele stuen. Jeg synes det er fedt, når børnene bruger deres legetøj på flere forskellige sjove måder og det er dejligt, at se hvordan Villads tilpasser legen ud fra om lillebror skal være en del af legen eller ej. 

Vores vurdering

Villads synes det er fedt, at have et klatretårn og en rutsjebane indenfor, og det ses tydeligt på de mange måder det inddrages i lege på.

En anden legeide kan være, at lave rutsjebanen om til en stor kuglebane, eksempelvis ved at bygge en labyrint med magnetbrikker op ad bakken og derefter skubbe bolde/kugler ned af rutsjebanen. 

FLEXA’s sjove klatresæt/legesæt er populært herhjemme, det skaber virkelig stor glæde hos mine to yngste drenge og kvaliteten gør det velegnet til, at blive brugt flittigt. - Hvilket det bestemt også bliver. 

De to produkter er både sikre, robuste og på samme tid flotte og stilrene.

En stor anbefaling herfra.

- Carina Lund 

Læs også anmeldelsen af FLEXA balancebræt

Læs også anmeldelsen af FLEXA rullebræt 

Læs også anmeldelsen af FLEXA musikinstrumenter

 

Anmeldelse af legetøjFlexa

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen