FLEXA balancebræt anmeldelse

Alder: Anbefales fra 6 mdr. | Materiale: Birkekrydsfiner | Mål: H:19 B:32 L:69 | Mærke: FLEXA | Serie: MOVE | Antal: 1 stk.

"FLEXA’s robuste balancebræt kan bruges til mange flere ting, end blot at udvikle og styrke de motoriske færdigheder. Ligesom med alt andet legetøj, så handler det om at tænke ud af boksen og bruge sin fantasi og kreativitet i legen. Villads er glad for, at lege med biler eller med dinosaurer, vi har derfor også brugt brættet som en bilbane. Når vi vender det, så den står og vipper, kan bilerne kører op og ned ad rampen, men vender vi derimod balancebrættet om, så den står som en halvbue, vil den kunne bruges som en bro, hvor bilerne kører over og under, mens dinoerne er klar til at angribe bilerne eller blot gemmer sig for bilerne"

En anmeldelse af FLEXA balancebræt

Mine to små drenge, Villads på 3 år og Valdemar på 8 måneder har været så heldige, at få muligheden for, at se nærmere på det sjove og holdbare balancebræt fra FLEXA.

Hvem er FLEXA? 

FLEXA er et dansk brand, som i mere end 50 år har skabt unikke og flotte børnemøbler og legetøj, som forener det danske design med de højeste sikkerheds- og kvalitetsstandarder. 

FLEXA’s kollektioner er fremstillet af langtidsholdbare materialer i innovativt design, der tilpasser sig børnene og deres individuelle behov og udvikling.

FLEXA udvikler produkter, som har en utrolig holdbarhed, men som også stimulerer børnene og medvirker til, at de udvikler sig i positiv retning gennem leg og læring.

FLEXA har modtaget den prestigefyldte Red Dot Design Award hele fire gange. - Hvilket for mig også er med til at bekræfte, at vi her ser på et rigtig godt brand. 

FLEXA´s mange produkter er lavet til kommende generationer

Siden år 2022 har FLEXA udelukkende brugt grøn energi på deres fabrikker. Hvilket er et vigtigt skridt på rejsen mod at blive CO2-neutral.

Hvert produkt er yderst velovervejet og er derfor lavet til, at kunne vokse med børnene. Kvalitetsmaterialer, tidløse design, og muligheden for at ombygge mange af produkterne på sikre og simple måder, åbner mulighederne for at give dem videre fra den ene generation til den næste.

FLEXA bruger udelukkende FSC®- og PEFC®-certificeret træ og genbruger alt affaldstræ i produktionen. Eventuelle rester af savsmuld udnyttes endda også til opvarmning af fabrikkerne.

Det massive træ som FLEXA’s mange produkter er lavet af, kommer hovedsageligt fra Nordeuropa, tæt på produktionen. På grund af det koldere klima vokser træet nemlig langsommere og får på den måde en langt stærkere fiberstruktur, hvilket betyder stærkt træ og dermed holdbare og robuste produkter.

FLEXA bruger miljøvenlig lak uden opløsningsmidler og giftige farvestoffer til alle træprodukter. Kemiske tests er også en del af de obligatoriske sikkerhedstests.

Unikt og fantastisk 

De mange gode egenskaber som FLEXA besidder er uden tvivl med til, at gøre dette brand til noget unikt og fantastisk. 

Jeg er mor til tre drenge, Marcus på snart 18 år, Villads på 3 år og Valdemar på 8 måneder. 

Jeg har derfor erfaret, hvor altafgørende det er, at legetøj og møbler er i gode og holdbare materialer! Leg og læring går ofte hånd i hånd og mine børn skal have lov til, at være nysgerrige og legesyge, hvilke nogle gange betyder vildere leg. Det sætter derfor også visse krav til sikkerheden af de produkter, som jeg vælger at præsentere drengene for.

Mine to små drenge er i hver deres spændende og krævende alder, hvor alt skal testes og udforskes. - Vil selv, kan selv. 

Nyt lærerigt legetøj er altid et sikkert hit og jeg var derfor meget spændt på, at præsentere drengene for det grønne balancebræt.

Vores vurdering

Som forventet så er dette balancebræt fra FLEXA et hit, det var det faktisk allerede fra det kom ind ad døren. 

Det er et fantastisk redskab fyldt med muligheder. Balancebrættet er eksempelvis perfekt til, at stimulere vestibulærsansen (balancen).

Vestibulærsansen er et system, der hos alle mennesker er placeret i det indre øre og har den vigtige opgave, at sende beskeder til hjernen, så personen kan opretholde balance og kropsholdning (ligevægt) i forhold til tyngdekraften.

En anden vigtig opgave for det vestibulære system er, at kontrollere øjenbevægelser, så det sete billede forbliver stabilt.

Vestibulærsansen sørger altså for, at vi kan holde balancen.

For at vedligeholde en god balance skal vestibulærsansen stimuleres hele livet, for at både børn og voksne skal have gode muligheder for, at bevæge sig på alle måder, i alle retninger, uden at blive utilpas. Med dette unikke og sjove balancebræt fra FLEXA vil vestibulærsansen kunne trænes på en ny, anderledes og spændende måde.

Det grønne balancebræt kan bruges fra barnet er helt lille, det anbefales til børn helt ned til 6 måneder, da den ikke vipper så meget.

Villads på 3 år kan godt lide, at bruge balancebrættet til, at udfordre tyngdekraften og til at udfordre sig selv og sin selvstændighed.

Der er mange forskellige udfordrende måder, at anvende dette balancebræt på, det afhænger af barnets alder, fantasi og kreativitet.

Stimuleringen og udviklingen af de motoriske færdigheder, kropsbevidsthed, koordinering og masser af glad latter er noget, der er svært at undgå med det unikke balancebræt fra FLEXA.

Jeg laver forskellige øvelser med de små på brættet.

Det kan være øvelser, hvor de sidder derpå enten sammen eller hver for sig, imens jeg vipper med brættet. Hvis Villads sidder derpå alene, kan han godt selv få brættet til, at vippe frem og tilbage. 

Villads laver også øvelser, hvor han står op, her står han med spredte ben og ved hjælp af kropsvægten kan han få det til, at vippe frem og tilbage, eller fra side til side. Legen handler ofte om, at Villads suser afsted på et skateboard eller et surfboard. 

Valdemar kan godt lide, at ligge på brættet, mens jeg roligt får det til at vippe eller forsøge at kravle op på det, hvis det vender modsat og dermed ikke vipper. Hvis Valdemar forsøger at kravle op på det når det vipper, så kan han risikere at klemme sine små fingre, fordi han selvfølgelig ikke er opmærksom på sådan noget i så ung en alder.

FLEXA’s robuste balancebræt kan bruges til mange flere ting, end blot at udvikle og styrke de motoriske færdigheder. 

Ligesom med alt andet legetøj, så handler det om at tænke ud af boksen og bruge sin fantasi og kreativitet i legen.

Villads er glad for, at lege med biler eller med dinosaurer, vi har derfor også brugt brættet som en bilbane. Når vi vender det, så den står og vipper, kan bilerne kører op og ned ad rampen, men vender vi derimod balancebrættet om, så den står som en halvbue, vil den kunne bruges som en bro, hvor bilerne kører over og under, mens dinoerne er klar til at angribe bilerne eller blot gemmer sig for bilerne. 

Det grønne balancebræt kan også bruges som en skammel, når det vendes om og derfor står stabilt. Det har en rigtig god højde, når Villads bruger det som skammel. Enten til at sidde på, eller til at stå på når han skal deltage i madlavning eller ved tandbørstning. 

Som man nok kan læse, så er vi rigtig glade for FLEXA’s balancebræt og nyder de mange muligheder for leg og læring.

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af FLEXA musikinstrumenter

Læs også anmeldelsen af FLEXA rullebræt 

Læs også anmeldelsen af Wobbel Starter

Anmeldelse af legetøjFlexa

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen