FLEXA rullebræt anmeldelse

Alder: Anbefales fra 6 mdr | Materiale: Birkekrydsfiner | Mål: H:8 B:35 L:60 | Mærke: FLEXA | Serie: MOVE | Antal: 1 stk.

"Det er et sjovt og smart rullebræt med mange funktioner, som både store og små, børn og voksne kan lege med og derudover må vi sige, at det på ingen måde kommer til, at samle støv i vores hjem. Egentlig var rullebrættet fra FLEXA tiltænkt William, så vi kunne træne hans motorik og stimulere hans sanser, mens han havde det sjovt under leg. For det er virkelig et godt redskab til ham. Hans leg på rullebrættet har allerede styrket hans balance, når han leger rundt på gulvet og når han rejser sig op af alt, hvad der er i nærheden af ham. Han viser meget mere sikkerhed i sine bevægelser og vi er slet ikke i tvivl om, at rullebrættet har gavnet hans udvikling"

En anmeldelse af FLEXA rullebræt

William er 9 måneder gammel og der er virkelig ikke det sted i huset, hvor han ikke er længere. Vi har derfor søgt længe efter motorisk legetøj, som kan udfordre ham og samtidig vil fange hans interesse. Derfor blev vi ret så begejstret, da vi så mærket FLEXA.

FLEXA er et firma, som blev stiftet for mere end 50 år siden. De designer og producerer utrolig stilrene og flotte møbler. Derudover producerer de sansestimulerende legetøj, som de har udviklet gennem deres vision om, at søvn, leg og læring er grundstenene til børns mest optimale udvikling og ydermere arbejder de udelukkende på, at designe kvalitets legetøj, som sikrer en lang holdbarhed og er i innovative design.

Vi nåede kun, at få det ud af kassen før William havde luret teknikken med, at ligge på maven og bruge hænderne til, at skubbe sig frem.

Derudover er det ingen hemmelighed, at vi herhjemme går utrolig meget op i, at passe på miljøet og vi vil gerne støtte legetøj, som er produceret bæredygtigt. Derfor er det også en glæde for os, at FLEXA er så fokuseret på dette og de stiller enormt høje krav til sikkerheden i, at børn skal kunne lege uden skadelige materialer. De har f.eks. ved rullebrættet sikret, at lakken er miljøvenlig og uden farvestoffer. Derudover overholder de samtlige af EU’s strenge krav, så der ikke tilsættes skadelige kemiske stoffer i noget af det de producerer.

Praktisk 

FLEXA rullebræt er et rullebræt produceret i birkekrydsfiner, det måler 60x35x8 og vejer kun lige over 4 kg. Der er 4 stk. 360 grader roterende hjul under, hjulene er lavet i gummi og ridser ikke gulvet, når det køres på. Farven vi har fået hedder Mustard og er en rolig og ifølge os pæn farve til hjemmet.

Rullebrættet anbefales fra 6 måneder, men for os, havde det sagtens kunne bruges fra William startede med, at ligge på maven, da vi synes det ville fungere rigtig godt til, at træne nakke med. Vi anbefaler, at man er opmærksom på, at de små børn lige præcis kan få fingrene i mellem kanten af rullebrættet og gulvet, så skulle det tippe, så kan fingrene altså godt komme i klemme.

Da det er behandlet med lak, kan det nemt rengøres med en fugtig klud og så fylder det ikke mere end det kan sættes op af en væg.

Motorisk legetøj

Et bræt med hjul er et genialt stykke værktøj for børn. Rullebrættet er yderst givende i, at stimulere børnenes motoriske udvikling. Når børn kører på brættet styrkes deres muskler, de stimulerer og udvikler deres grovmotorik og samtidig er det en god måde, at arbejde med deres rum-retnings sans. En rum-retningssans er yderst vigtig for mennesket, da det er medvirkende til, at vi ved hvor i rummet vi befinder os, både i forhold til omgivelserne, men også i forhold til hvilken retning vi bevæger os hen i.

Et rullebræt, som FLEXA har designet kan nemt bruges til, at træne både over -og underkrop. Hvis barnet ligger med overkroppen på rullebrættet, så kan man arbejde med øvelser, hvor barnet skal bruge sine fødder til, at sætte af og komme frem, dette kan man gøre for, at styrke barnets kravle teknik f.eks. Man kan også gøre det modsat, således at hovedet og ned til under brystkassen hænger udover rullebrættet og man derved arbejder med, at armene skal koordineres ved, at trække sig frem. Disse øvelser vil især også være gode til børn, som er motorisk udfordret og som har brug for hjælp til, at styrke overkropsmusklerne og derved hjælpe barnet til en bedre kropsholdning, men også kropsbevidsthed.

William er 9 måneder gammel og synes gerne legene må blive lidt vildere end tidligere. Det er en kæmpe fornøjelse for ham, at rullebrættet kan køre i alle retninger og han kan virkelig få fart på til trods han ikke er ældre. Han kan godt lide, når han sidder på rullebrættet og storebror kører ham rundt i stuen mens der laves billyde. Udover William, så er storebror Carl på 7 år og storesøster Laura på 12 år absolut også pjattet med brættet. De udfordrer så deres balance i, at sidde på knæ, mens de kører gennem forhindringer de har lagt på gulvet.

Laura, hendes storesøster Clara på 14 og jeg (mor) har også brugt det til, at lave forskellige styrkeøvelser, hvor vi hver især skulle finde på en øvelse til, at træne mave og balder.

Laura fandt på en maveøvelse, hvor hun har hænderne på gulvet og knæene på rullebrættet og så trækker knæene med rullebrættet op under sig og ned igen. Clara fandt på, at bruge rullebrættet, således, at hun stod i planke med hænderne på rullebrættet og kørte armene ud og trak dem ind igen ved hjælp fra brættets hjul.

Til sidst lavede jeg en øvelse til balderne, hvor jeg lagde mig på ryggen og fødderne placeret på rullebrættet og så kørte jeg brættet ind med bøjede knæ og ud igen, mens numsen er løftet fra gulvet. Disse øvelser ville kunne anvendes af både børn og voksne og vi er derfor meget begejstrede for FLEXA’s rullebræt, da det var vildt hårdt og sagtens kunne mærkes dagen efter.

Vores anbefaling

Det er et sjovt og smart rullebræt med mange funktioner, som både store og små, børn og voksne kan lege med og derudover må vi sige, at det på ingen måde kommer til, at samle støv i vores hjem. Egentlig var rullebrættet fra FLEXA tiltænkt William, så vi kunne træne hans motorik og stimulere hans sanser, mens han havde det sjovt under leg.

For det er virkelig et godt redskab til ham. Hans leg på rullebrættet har allerede styrket hans balance, når han leger rundt på gulvet og når han rejser sig op af alt, hvad der er i nærheden af ham. Han viser meget mere sikkerhed i sine bevægelser og vi er slet ikke i tvivl om, at rullebrættet har gavnet hans udvikling.

Derudover må vi nok erkende, at det bestemt ikke kun er William der har sjov med rullebrættet. Vi er 2 voksne og 4 børn i husstanden og dagligt er der rift om det.

Så når FLEXA skriver, at det er et sjovt stykke legetøj til både store og små, så kan vi kun være helt enige. Vi er meget glade og flittige brugere af FLEXA rullebræt.

- Mia Steffensen 

Læs også anmeldelsen af FLEXA musikinstrumenter

Læs også anmeldelsen af TOLO babylegetøj

Læs også anmeldelsen af Seesaw vippe

 

 

 

Anmeldelse af legetøjFlexa

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen