Wobbel Starter anmeldelse
Produktet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 0 år (under opsyn af voksen) | Mål: L:70 x B:27,5 cm. | Materiale: FSC-certificeret bøgetræ & genbrugt filt | Produktionsland: Holland

"Jeg vil anbefale at børn leger under opsyn, især fordi Wobbel skiller sig meget ud fra andet legetøj, så derfor skal barnet forståeligt nok lige vænne sig til at bruge Wobbel. Guide og støt barnet, når der er behov for det, så barnet lærer, hvad han/hun kan og ikke kan. Fingre og tæer kan godt komme i klemme i kanten, så barnet skal lige lære ikke at holde hænderne nede langs kanten af balancebrættet..."

En anmeldelse af Wobbel Starter balancebræt

Er I på udkig efter noget nyt motorisk stimulerende legetøj, som på samme tid skiller sig ud fra alt andet, så har I nu fundet det.

Vi har haft fornøjelsen af, at se nærmere på Wobbel Starter - eller rettere min yngste søn Villads - på halvandet år, har haft den store fornøjelse af, at undersøge den unikke balancebræt Wobbel Starter med lysegråt filt underneden.

Wobbel Starter er specielt udviklet til de yngste børn, dog kan denne model bære op til 100 kilo, hvilket betyder at det ikke blot er de yngste børn, som kan få glæde af den. Wobbel Starter måler 70 cm. lang x 27,5 cm. bred.

Firmaet bag Wobbel går utrolig meget op i både miljøet og bæredygtighed.

Det holdbare og flotte bøgetræ som Wobbel er produceret i, kommer fra europæiske FSC-certificerede plantager.

Under Wobbel Starter er der filt, - vi har valgt lysegråt filt under vores, for på den måde at beskytte underlaget men selvfølgelig også for, at beskytte produktet mod ridser. EKO uldfilt som er det filt som Wobbel bruger på produktet, er lavet af den bedst tilgængelige naturlige filt fra en lokal leverandør i Holland.

Styrker og stimulerer vestibulærsansen

Wobbel er et fantastisk redskab til at stimulere vestibulærsansen (balancesansen). Vestibulærsansen er et system der hos alle mennesker, er placeret i det indre øre og har den vigtige opgave, at sende beskeder til hjernen, så personen kan opretholde balance og kropsholdning (ligevægt) i forhold til tyngdekraften.

En anden vigtig opgave for det vestibulære system er, at kontrollere øjenbevægelser, så det sete billede forbliver stabilt.

Vestibulærsansen sørger altså for, at vi kan holde balancen.

For at vedligeholde en god balance skal vestibulærsansen stimuleres hele livet, for at både børn og voksne skal have gode muligheder for at bevæge sig på alle måder, i alle retninger uden at blive utilpas. Med en Wobbel Starter, vil vestibulærsansen kunne trænes på en ny anderledes og sjov måde.

Wobbel Starter - en god begynder model for de mindste

Starter modellen kan bruges fra barnet er helt lille, da den ikke vipper helt så meget som de andre modeller, den er også smallere end de andre.

De helt små børn kan bruge Wobbel Starter til at træne nakke- og rygmusklerne.

Den kan også bruges til at øve barnet i at rejse sig op af noget eller at kravle over noget.

De lidt større børn, kan bruge en Wobbel Starter til at udfordre tyngdekraften og til at udfordre dem selv og deres selvstændighed. En rigtig god mulighed for at stimulere den proprioceptive sans (muskel- og ledsansen).

Der er mange forskellige udfordrende måder at anvende en Wobbel Starter på, det afhænger af barnets alder, fantasi og kreativitet.

Villads på halvandet år er meget nysgerrig, men ikke så motorisk stærk endnu. Vi er derfor begyndt at træne den motoriske udvikling ved hjælp af Wobbel Starter. I starten fik Villads lov til, at undersøge den forsigtigt selv, men han var lidt utryg ved at den vippede.

Han er nu efter nogle uger blevet tryg ved den, men jeg støtter ham ved de fleste af øvelserne, så længe han ikke er helt sikker derpå endnu.

Jeg laver forskellige øvelser med Villads derpå, bl.a. følgende:

  • Villads sidder derpå, imens jeg vipper med den.
  • Villads laver også en øvelse, hvor han står op, her står han med spredte ben og ved hjælp af kropsvægten kan han få den til at vippe frem og tilbage. Ved denne øvelse holder jeg Villads i hånden, så han ikke mister balancen eller kommer til at vippe for hurtigt.
  • Når Villads skal lære en ny øvelse, så stiller jeg mig derpå og viser ham, hvordan han skal gøre, på den måde er han også mere tryg ved hvad der skal ske.
  • En anden øvelse Villads laver er, at han sidder på knæ midt på brættet og med en hånd på hver side, kan han selv gynge roligt fra side til side.
  • I øjeblikket er Villads ved at lære en ny øvelse, hvor han skal stå som et omvendt V, med hænderne i den ene side og fødderne i den anden, det er stadig en udfordring, men han skal nok blive dygtig til det.

Masser af glad latter

Stimulering og udviklingen af de motoriske færdigheder, kropsbevidsthed, koordinering og masser af glad latter er noget, der er svært at undgå med det unikke balancebræt.

Wobbel Starter kan bruges til mange flere ting, end blot at udvikle og styrke den motoriske udvikling. Med en Wobbel handler det om at tænke ud af boksen og bruge sin fantasi og kreativitet.

Villads er glad for at lege med biler, vi har derfor brugt Wobbel som en bilbane. Ved at vende den så den står og vipper, kan bilerne kører op og ned ad rampen, men vender vi derimod Wobbel om, så den står som en halvbue vil den kunne bruges som en bro, hvor bilerne kører over og under eller måske som en bakke, så bilerne kan køre fra sofaen og videre ned på gulvet.

Vi har også brugt Wobbel i en leg med forskellige vilde dyr, hvor dyrene gemte sig under buen og nogle dyr ovenpå.

Villads kan godt lide at ligge på Wobbel når han ser Paw Patrol eller hvis vi læser en bog. Så lægger vi en pude på Wobbel, så Villads ligger behageligt mens han vipper stille og roligt.

Wobbel Starter kan også bruges som skammel. Den har en rigtig god højde, hvis de små børn bruger den som skammel. Enten til at sidde på, eller til at stå på når de skal deltage i madlavning eller ved tandbørstning.

Wobbel Starter er designet så den er stilren og moderne, på den måde passer den ind i langt de fleste hjem og pynter endda i stuen eller på børneværelset.

Wobbel er designet til indendørs brug

Det motoriske Wobbel legetøj er primært designet til indendørs brug.

Hvis Wobbel Starter bliver beskidt i legen, så er rengøringen ikke noget stort problem. Rengøring klares bedst og nemmest ved, at tørre produktet af med en fugtig klud, eventuelt med et mildt rengøringsmiddel. Det er vigtigt at gnide med en tør klud efterfølgende, så Wobbel ikke er for våd.

Da Wobbel er et naturprodukt, så bliver det kun smukkere med alderen. Ridser og buler kan ikke undgås, da den helt sikkert vil blive et stort hit hos børnene.

Jeg vil anbefale at børn leger under opsyn, især fordi Wobbel skiller sig meget ud fra andet legetøj, så derfor skal barnet forståeligt nok lige vænne sig til at bruge Wobbel. Guide og støt barnet, når der er behov for det, så barnet lærer, hvad han/hun kan og ikke kan.

Fingre og tæer kan godt komme i klemme i kanten!!

Fingre og tæer kan godt komme i klemme i kanten, så barnet skal lige lære ikke at holde hænderne nede langs kanten af balancebrættet.

Herhjemme har vi en regel om, at hvis man leger på Wobbel, ligegyldigt om det er børn eller voksen, så foregår det med bare fødder, for ikke at glide.

Kan gøre stor forskel for personer med særlige behov

En Wobbel kan gøre en stor forskel for personer med særlige behov. Da Wobbel kan bruges på et hav af forskellige måder, så kan den også være et godt og motiverende træningsredskab til personer med særlige behov.

Særlige behov kan være mange forskellige ting, det er derfor vigtigt at vurdere den individuelles behov og udviklingsniveau inden I går i gang med at bruge Wobbel Starter.

Det er vigtigt at være under opsyn, når personer med særlige behov anvender det motoriske redskab.

Vi er meget glade for Wobbel hjemme hos os. Den bidrager til et frisk pust og nye sjove lege- og træningsmuligheder for både børn og voksne.

Wobbel Starter er i en virkelig god kvalitet, som derfor sagtens kan holde til at blive brugt på en masse forskellige kreative måde, også af flere børn i institutioner og special institutioner.

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af Moluk Bilibo legeskaller

Læs også om Gonges Populære Motoriklegetøj

Læs bloggen om menneskets 7 sanser

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjWobbel

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen