Matematik bussen spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 - 7 år | Mærke: Toys for Life | Materiale: Træ | Mål: L:21 x B:12 x H:6 cm | Antal: 1 spil i æske.

"Mathematic Bus gør det sjovt, at regne og det bliver til en hel leg med tal, en tilgang, som begge mine piger synes, er sjov og lærerig. Udover den åbenlyse læring med tal, øver pigerne sig også i at tænke kreativt, bruge deres fantasi, skabe overblik, handle løsningsorienteret og beskrive deres handlinger verbalt. Færdigheder og kompetencer, som vi alle bruger i hverdagen. Æsken som Mathematic bus kommer i, er i kraftigt pap materiale og med en smart magnetisk lukning, som gør det nemt for pigerne selv at åbne og finde frem"

En spilanmeldelse af Matematik bussen 

De fleste børn synes, at det er ret så sjovt, at prøve kræfter med de små plus og minus stykker. Nogle børn har nemmere ved, at knække koden end andre. Nogle kan løse et regnestykke, når de får det præsenteret verbalt og andre synes det er rart, at kunne koble det visuelle på. Så er der selvfølgelig også dem, som godt vil føle på regnestykket.

Det kan være svært, at vide hvilken læringsstil ens barn har bedst indlæring og udbytte ved. En ting er helt sikkert, alle børn har glæde af, at prøve de forskellige tilgange.

Mathematic Bus, fra Toys for Life serien, giver alle muligheden for, på legende vis, at afprøve forskellige tilgange til plus og minus stykker sammen med barnet.

Kort om Toys for Life

Toys for Life er en serie af produkter, som er lavet til at støtte barnets matematiske, sproglige og motoriske udvikling i hjemmet. Serien er udviklet i tæt samarbejde med teamet bag Educo, som er kendt for deres legende tilgang til udvikling hos børn.

Toys for Life kan opdeles i tre hovedkategorier; matematik, sprog og motorik. Kategorien på det enkelte produkts indhold, kan kendes på æskens design og farve.

Produkterne med fokus på matematisk udvikling kommer i et orange design, produkterne med fokus på sproglig udvikling kommer i et blåt design og produkterne med fokus på motorisk udvikling, kommer i et grønt design.

Mister man en vejledning til sit Toys for Life produkt, kan den findes på deres hjemmeside toysforlife.com.

Praktisk om matematik bussen 

Mathematic Bus anbefales til børn i alderen 3-7 år. Læringsspillet kan spilles af et barn ad gangen, dog kan flere børn sagtens være med omkring aktiviteten. Varigheden af aktiviteten varierer alt efter indhold og barnets motivation til at deltage. Sværhedsgraden kan justeres således, at det enkelte barn stilles over for passende regnestykker.

Der medfølger en vejledning til opgaveløsningen. Vejledningen er på flere forskellige sprog heriblandt engelsk.

Mathematic Bus indgår i Toys for Lifes orange kategori.

Æsken indeholder

  • 1 bus lavet i træ med bevægelige hjul.
  • 10 brikker i træ, som skal forestille passagerene. 5 røde og 5 hvide.
  • 1 tal terning.
  • 1 farve terning.
  • 1 plus eller minus terning.
  • 22 bus stop kort. 11 med plusstykker og 11 med minus stykker.
  • 1 vejledning.

Aktivitetens gang

I den medfølgende vejledning bliver man præsenteret for fire forskellige aktiviteter, som man kan give sig i kast med.

I den første aktivitet er der fokus på, at barnet skal kunne tælle fra 1 til 10 og fra 10 til 1. Bussen skal være tom og barnet skal nu placere en passager ad gangen i den tomme bus, imens der tælles; 1, 2, 3 osv. Når alle ti passagerer er placeret i bussen, skal barnet fjerne en ad gangen, imens der tælles ned 10, 9, 8 osv.

I den anden aktivitet præsenteres barnet for plus stykker. Igen startes der med en tom bus. Barnet skal nu slå med både tal- og farve terningen. Det antal farvede passagerer, som terningerne viser, placeres i bussen og barnet fortæller hvor mange passagerer, der er i alt i bussen. Herefter gentages ovenstående. Når der slåes en sekser, slår barnet blot igen.

I den tredje aktivitet præsenteres barnet for minus stykker. I denne aktivitet startes der med en fuld bus. Ligesom i den foregående skal barnet både slå med tal- og farveterningen. Det antal farvede passagerer som terningerne viser, fjernes fra bussen og barnet fortæller, hvor mange passagerer, der er i alt i bussen. Herefter gentages ovenstående.

I den fjerde aktivitet skal man bruge bus stop kortene, bussen og passagererne. Bruger man de røde plus kort, skal man starte med en tom bus, bruger man de grønne minus kort, starter man med en fuld bus. Herefter skal man plusse eller minusse det antal passagerer, som fremgår af kortet. Det er vigtigt, at man husker, som barn eller voksen, at sætte ord på regnestykket. Eksempelvis: der var otte passagerer inde i bussen, og så står der to nye passagerer på ved busstoppestedet, så nu er der ti passagerer i bussen. Altså 8 + 2 = 10.

Pigernes egne ord om Mathematic Bus

Lucca 5 år: “jeg synes, at det er rigtig sjovt. Jeg kan godt lide at regne. Jeg synes, at bussen er rigtig sjov at regne med. Det er nemt, når man skal lave et regnestykke, at man kan bruge brikkerne og sætte dem i bussen eller tage dem ud af bussen. Jeg synes, at det er sjovest at bruge de kort med busstop på.”

Silje 8 år: “Første gang jeg prøvede spillet sammen med min mor, prøvede vi de aktiviteter, som der følger med. Dem synes jeg var ret nemme, faktisk for nemme til mig. Derfor skabte vi selv nogle aktiviteter, som passede bedre til mig. Det synes jeg var ret sjovt. Det var sjovt, at jeg både skulle bruge mine hænder, mine øjne og mine ord. Så tænkte jeg mere over, hvad jeg gjorde for at løse regnestykket.”

Morens og pædagogens vurdering af Mathematic Bus

Mathematic Bus gør det sjovt, at regne og det bliver til en hel leg med tal, en tilgang, som begge mine piger synes, er sjov og lærerig. Udover den åbenlyse læring med tal, øver pigerne sig også i at tænke kreativt, bruge deres fantasi, skabe overblik, handle løsningsorienteret og beskrive deres handlinger verbalt. Færdigheder og kompetencer, som vi alle bruger i hverdagen.

Æsken som Mathematic bus kommer i, er i kraftigt pap materiale og med en smart magnetisk lukning, som gør det nemt for pigerne selv at åbne og finde frem.

Den medfølgende vejledning er meget kort og præcis, så man kan hurtigt komme i gang.

Udover de aktiviteter, som man bliver præsenteret for i vejledningen, er der også rig mulighed for, at bruge sin fantasi og skabe sine egne aktiviteter med tingene, som følger med i æsken.

Som med alle andre læringsspil er tilgangen og udbyttet forskelligt fra barn til barn. Mathematic bus henvender sig til både førskole- og indskolingsbørn, med gode muligheder for at justere i legen.

Silje som går i 2. klasse, har brug for en smule nytænkning i legen og læringen med bussen. Så når Silje har bussen fremme, regner hun med 10ere, 100er og 1000er. Og så er vi lige så stille begyndt at snakke om division og gange.

Lucca derimod har et stort læringsudbytte af de aktiviteter, som man bliver præsenteret for i vejledningen, hvor man regner og leger med tallene fra et til ti.

- Maria Ejler

Læs også spilanmeldelse af Dyrelogik 

Læs også spilanmeldelse af Byg med Perler

Læs også spilanmeldelse af koordinationsspil i træ

Anmeldelse af spilToys for life

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen