Tegnetavler anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Plast | Mærke: Amo-Toys

"Tegnetavler er og bliver simpelthen en klassiker inden for børns leg, og det er med god grund. Den er utrolig simpel og sætter med det samme gang i børnenes fantasi og kreativitet, når der bliver tegnet og skrevet igen og igen. De klassiske og på samme tid lærerige tegnetavler har fokus på, at “snige” færdigheder ind via legen, der nemt bliver kamufleret som morskab. Det betyder, at Villads har det sjovt samtidig med, at han på samme tid også lærer noget – helt uden at han selv er klar over det"

En anmeldelse af tegnetavler

Da vi fik muligheden for at se nærmere på disse tegnetavler, var vi straks klar. Jeg blev nemlig helt nostalgisk, da jeg så disse flotte tegnetavler med stempler.

Jeg husker tydeligt, at jeg som barn havde sådan en tegnetavle, som jeg tegnede rigtig meget på i flere år, den havde bare ikke samme gode kvalitet og ikke alle de fine farver.

Villads på 3 år er kreativ, nysgerrig og kan godt lide, at tegne og male. Jeg var derfor med det samme sikker på, at han ville blive glad for en tegnetavle.

Hvordan fungerer tegnetavlerne

En tegnetavle eller en magnetisk tegnetavle, som nogen vil kalde dem, er en smart tavle, som børn nemt kan tegne på, også på farten.

Når børnene tegner på tegnetavlen, bevæges nogle helt små magnet-korn indeni tavlen, så der dannes motiver og streger, alt efter hvad børnene tegner.

Smart, klassisk og utrolig populært også for mange år siden. En god måde at kombinere leg og læring og et must at have i bilen, hvis man ofte kører længere ture.

Udvikler både finmotorikken, kreativiteten, fantasien og hånd-øje-koordinationen.

Vi har set nærmere på to forskellige tegnetavler.

Den første pakke består af en gul/orange tegnetavle.

Tavlen har en magnetpind, som bruges til at tegne på tavlen med. Denne magnetpind sidder fast på tavlen med en lille snor, så den ikke forsvinder.
Den fine tegnetavle har fire forskellige stempler, så Villads kan lave flotte aftryk på sine tegninger på tavlen.

De fire stempler er en blå cirkel, rød firkant, grøn trekant og en gul stjerne. Stemplerne sidder i siden af tavlen, nede i nogle fordybninger.

Tegnetavlen har et håndtag, så den nemt kan tages med på farten, man skal dog være opmærksom på, at stemplerne nemt falder ud, hvis barnet løber med tavlen i lodret position. Selve tegnefladen er opdelt i fire farver, som Villads opdager løbende, jo mere der tegnes på tavlen.Den anden tegnetavle, som Villads har prøvet, er et sæt med to tavler, en stor og en lille. Disse tavler er orange/blå.

Begge tegnetavler i dette sæt har et sort/hvidt display. Villads kan derfor kun tegne tegninger som er mørke. Der er som ved den første tavle, også fastgjort en magnetpind/tegnepind med en magnetisk spids til hvert bræt.

Til den største af tavlerne medfølger også fire stempler med forskellige motiver.
Den store af tegnetavlerne har et håndtag, så den nemt kan tages med på farten, man skal dog være opmærksom på, at stemplerne nemt falder ud, hvis barnet løber med tavlen i lodret position, fuldstændig som med den første store tavle.

Den lille tegnetavle i sættet har intet håndtag og den har heller ikke nogle stempler, men stemplerne fra de store tavler, kan selvfølgelig også bruges på den lille tavle.

Fri fantasi

Villads er meget glad for tegnetavlerne, især den gule/orange tavle, hvor han kan tegne farvede tegninger. Han nyder, at sidde stille og roligt og fordybe sig i sine mange tegninger.

Det er nemt for Villads, at gå rundt med tavlerne, hvis han gerne vil sidde et andet sted og tegne og han nyder, at han kan sidde i sofaen eller i sin seng og tegne i stedet for kun ved bordet. Dette må/kan han ikke med almindelige farver og papir, men med en tegnetavle er dette intet problem.

Når Villads gerne vil tegne en ny tegning, så er det nemt for ham, at viske tavlen ren, dette gøres let ved, at trække det lille håndtag i bunden af tavlen fra den ene side til den anden, - og vupti så er tavlen ren og klar til en ny kreativ tegning.Herhjemme bruger Villads ikke kun sine tegnetavler, når han skal koble af og tegner efter fri fantasi. Tavlerne bruges også i kombination med andre lege eller læring. Det kan være alt fra at tegne et skattekort, som bruges i lege om pirater, både inde i huset og udenfor i haven, hvor skatten skal findes.

Gør læring sjovere

En tegnetavle kan også bruges til, at kombinere leg og læring og på den måde gøre læring sjovere. Vi øver talrækken, både i forhold til at benævne tallene, genkende dem fra hinanden og skrive dem i korrekt rækkefølge.

Det samme gør vi med alfabetet, for selvom Villads kun er 3 år, så interesserer han sig for nye ting og vil rigtig gerne lære.Når Villads øver sig i, at tegne simple tegninger, ser jeg det også som en fordel, at han øver sig på en tegnetavle! Han er kritisk og vil gerne være tilfreds med det han tegner. Når han tegner på en af tavlerne kan han hurtigt slette sin tegning og prøve igen, på den måde slipper jeg for at have en kæmpe bunke med krøllede papirer, fordi han synes han har tegnet forkert og lign.

Stemplerne som følger med til tavlerne, giver også gode muligheder for, at snakke og lære om former og farver.Med en af tegnetavlerne fra Legebyen.dk kan Villads lave ubegrænsede mængder af tegninger eller skattekort, helt uden at skulle have bunker af farveblyanter og papir liggende, men blot ved at bruge en af tavlerne.

Skal man på kør selv ferie eller lign. så vil en tegnetavle også være den perfekte aktivitet, som nemt kan underholde børn i længere tid af gangen.

Vores vurdering

Tegnetavler er og bliver simpelthen en klassiker inden for børns leg, og det er med god grund. Den er utrolig simpel og sætter med det samme gang i børnenes fantasi og kreativitet, når der bliver tegnet og skrevet igen og igen.

Det eneste minus ved disse tavler er, at hvis Villads tegner en flot tegning, som han gerne vil gemme, så kan dette være svært. Herhjemme har vi derfor lavet en aftale om, at vi tager et billede af tegningen, hvis Villads gerne vil gemme den. Så har han den gemt som et billede og kan derfor godt slette den på tegnetavlen og tegne videre.

De klassiske og på samme tid lærerige tegnetavler har fokus på, at “snige” færdigheder ind via legen, der nemt bliver kamufleret som morskab. Det betyder, at Villads har det sjovt samtidig med, at han på samme tid også lærer noget – helt uden at han selv er klar over det.Herhjemme er tegnetavlerne et hit, især den gul/orange tavle, som er den der kan tegnes farverige tegninger på. Det at anvendelsen er meget simpel og at Villads har muligheden for, at bruge tavlen til at udtrykke sig med kunstneriske tegninger, figurer og kombinerer det hele med læring er helt perfekt.

- Carina Lund 

Læs også anmeldelsen af MaMaMeMo værktøj

Læs også anmeldelsen af Hama Maxi perler 

Læs også anmeldelsen af FLEXA musikinstrumenter

 

 

Amo-toysAnmeldelse af legetøj

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen