Shuffleboard anmeldelse

Alder: Anbefales fra 5 år | Mærke: Søren Søgaard | Materiale: Plast | Mål: 122 x 33 cm | Farve: Grå (sorte og hvide pucks) | Indhold: Shuffleboard inkl. 10 pucks

"Herhjemme i vores spilleglade familie, er det klart en fordel, når spillene kan bruges af forskellige aldersgrupper samt i forskellige sammenhænge. Hvilket vi helt klart kan sætte tjek ved med Shuffleboardet. Hvad enten vi spiller med vores piger på fem og otte år, eller vi finder det frem med vennerne, er der smil på læberne og alle er godt underholdt..."

En anmeldelse af Shuffleboard spillet fra Søren Søgaard

Shuffleboard spillet er ikke en nyere opfindelse, det menes faktisk, at kunne dateres mere end 500 år tilbage i tiden. Måden at spille på er dog varierende.

Jeg stiftede selv kendskab til Shuffleboard, da det for alvor blev et populært spil rundt omkring i spilcentre og på landets barer.

For at være helt ærlig, forstår jeg godt, hvorfor spillet er blevet så populært. Det er nemlig virkelig underholdende.

Shuffleboardet fra Søren Søgaard er lavet i en størrelse, så de fleste nu har mulighed for at eje deres helt eget.

Praktisk om Shuffleboardet

Spillet henvender sig både til børn, unge og voksne. Det anbefales fra 8 år og opefter, men min datter på 5 år synes, at det er noget så underholdende og kan sagtens spille med samt forstå reglerne.

Det er muligt at spille to imod hinanden, og er man flere kan man danne hold og spille imod hinanden.

Selve Shuffleboardet er lavet i plastik og måler 122 cm i længden, 33 cm i bredden og ca. fem cm i højden.

Pucks’ne er også lavet i plastik med en lille metal kugle i midten. Når spillet ikke er i brug, medfølger der en lille stofpose til de ti pucks.

Reglerne er beskrevet i den vedlagte vejledning, som er på dansk, de er simple og nemme at forstå, så spillet hurtigt kan komme i gang. 

Kassen indeholder:

  • 1 shuffleboard.
  • 5 hvide pucks.
  • 5 sorte pucks.
  • 1 opbevaringspose til pucksene.
  • 1 spillevejledning på dansk

Spillets gang

Helt overordnet går spillet ud på at score flest antal point, ved at placere sine pucks i pointzonerne.

Inden spillet kan starte, skal der findes det helt rigtige sted til shuffleboardet. Vi bruger gerne et spisebord, da det har en god højde og samtidig er det til, at komme til boardet fra begge ender.

Pucksene fungerer på den måde, at der sidder en lille metal kugle i midten, som kan rulle hen ad bordet. Ganske smart tænkt.

Begge spillere starter i samme ende, hver især har de deres fem pucks, i hver deres farve.

For at finde ud af, hvem der starter, kan man skyde én puck hver afsted, den der rammer det højeste pointfelt, får lov til at starte.

Når formaliteterne er på plads kan spillet begynde.

Hver spiller skiftes til, at skyde én puck ad gangen afsted. Når alle ti pucks er skudt afsted, tælles pointene sammen og spilleren med flest point har vundet. Næste spil spilles fra nemt fra den anden ende.

Reglerne er simple. Når en puck skydes afsted, skal spilleren have sluppet den inden “foul linen”, ellers går pucken tabt.

En efterfølgende puck, må godt bruges til at skubbe egne pucks ind i pointzoner eller til at skubbe modstanderens pucks ud af pointzoner.

Når pointene skal tælles sammen, skal pucken være 100% inde i pointzonen. Ligger den på stregen, gælder den laveste point score.

Stopper en puck på baglinjen eller på hjørnet uden at falde ned, giver den seks point.

Spillet kan varieres ved eksempelvis at stå på hver sin side af shuffleboardet.

Spillernes egne ord om Shuffleboardet

Mikkel 35 år: “Det er sjovt, simpelt og meget underholdende, så er der vidst ikke brug for meget mere. Det kan både bruges som hyggespil med familien og som underholdning i selskab med vennerne og med god øl.”

 

Silje 8 år: “Jeg synes, at det er et sjovt spil. Det er nemt at forstå reglerne. I starten skulle jeg lige prøve, at skyde et par af brikkerne afsted, før jeg fandt ud af, hvor meget fart der skulle på. Der skal faktisk ikke særlig meget fart på, for så ryger de bare helt ned i enden, og så får man ikke nogle point. Jeg kan godt lide, at man også skal tænke lidt over, hvor man skal prøve at ramme med sine brikker. For det er ikke altid, at de får lov til, at blive liggende. Det var rigtig sjovt at spille mod min onkel, han var ret god til det, men jeg var tæt på at vinde over ham.”

 

Lucca 5 år: “Det er rigtig sjovt at spille. Det var lidt svært i starten, fordi jeg skød alt for hårdt, så det skulle jeg lige lære. Jeg synes, at det var rigtig hyggeligt at have med på vores ferie, hvor vi alle sammen kunne spille det.”

Min vurdering om Shuffleboardet

Da jeg første gang så, at man kunne få et Shuffleboard til privat brug, tænkte jeg, at det var ret så genialt. 

De gange jeg har spillet det på en bar eller i et spillecenter, har det været yderst underholdende og sjovt.

Der er selvfølgelig forskel på de rigtige shuffleboards og dette, det kan man ikke komme uden om. Det bliver der nød til at være, ellers tror jeg, at det var de færreste, der havde plads og råd til at erhverve sig et til privaten. 

Denne udgave af shuffleboardet er udført rigtig godt. Pucksne triller ubesværet og let over boardet, hvilket giver den helt rigtige shuffleboardfølelse. 

Shuffleboard spillet er lavet i lette materialer, som gør det nemt at rykke rundt på.

Størrelsen er helt perfekt, både når spillet er i gang, og man skyder pucksne afsted over boardet, men også når man efterfølgende skal opbevare spillet. Det kan sagtens stå i garderobeskabet bag tøjet eller ligge oven på skabet.

Vi havde det med på vores køreferie, hvor det ikke optog meget plads i bilen.

Shuffleboardet fra Søren Søgaard lever helt sikkert op til vores forventninger.

Herhjemme i vores spilleglade familie, er det klart en fordel, når spillene kan bruges af forskellige aldersgrupper samt i forskellige sammenhænge. Hvilket vi helt klart kan sætte tjek ved med Shuffleboardet.

Hvad enten vi spiller med vores piger på fem og otte år, eller vi finder det frem med vennerne, er der smil på læberne og alle er godt underholdt.

Jeg er overbevist om, at når pigerne bliver ældre, vil Shuffleboardet også være rigtig god underholdning for dem og deres venner til en festlig aften.

Mangler man et spil som kan underholde en hel familie så er Shuffleboardet helt sikkert et godt bud. Det får i hvert fald en anbefaling med fra os.

- Maria Ejler


Læs også anmeldelsen af Bobspillet

Læs også anmeldelsen af Frisbee Dart

Læs også anmeldelsen af Koordinationsspillet

Læs også anmeldelsen af havespil til sommerferien

Anmeldelse af spilSøren søgaard

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen