Springforhindring kæphest - Bølge - anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: MDF | Mål: Mellem sektion: 62 x 4 x 12 cm | Mål: Stang: Ø: 2 cm x 90 cm | Farve: Blå/Hvid | Antal: 1 stk. 

"Når børn bruger deres fantasi, opstår magien. Når de leger hestelege, opdigter de deres egen lille verden omkring sig og i momentet, er den lige så virkelig som aftensmadsritualet. Forskellen er bare, at ALT er muligt med den magiske fantasi. Jeg nyder virkelig at se den leg og fantasi, som bølge springet skaber, når mine piger finder det frem. De kan stå på den grønneste græsplæne, og alligevel være 100% på stranden i deres leg. Ydermere bruger de den viden, som de har fra deres ugentlige rideundervisning i legen, så virkeligheden og læringen kombineres med fantasien og legen. Fik jeg sagt at jeg er fan?!"

En anmeldelse af springforhindring kæphest - Bølge. 

Minderne er mange og jeg kan tydeligt huske fra min egen barndom, hvordan vi hesteglade piger brugte mange timer på at lege hest og rytter. Dengang var det fantastisk hvad fantasien kunne skabe, det var ikke ualmindeligt at have en hel fold med usynlige heste og ponyer.

Der var ingen tvivl om at mit højeste ønske til jul, næst efter en rigtig hest selvfølgelig, var en form for legetøjshest, som kunne gøre legen endnu mere livlig. I dag er der sket rigtig meget på legetøjsmarkedet, når det kommer til hesterollelege.

Kæpheste er jo ikke som sådan nyt, men designet af dem har ændret sig meget. Man kan vælge imellem flere forskellige hesteracer, som alle har et design, der afspejler racen. Derudover er designet også blevet meget detaljeret, hvilket jo virkelig er med til at skabe en karakter og personlighed hos kæphesten.

Det stopper jo heldigvis ikke her, for udover de fine kæpheste kan man få et hav af tilbehør til hestene og til rytteren, som efterhånden er med til at skabe en hel lille verden omkring rollelege med heste. 

Kort om byASTRUP

By Astrup er et dansk mærke, som laver unikt, kreativt legetøj og legemøbler i høj kvalitet. By Astrup går op i, at deres produkter er en fryd for øjet, lækre at røre ved og ikke mindst sjove at lege med. Derudover er der fokus på, at produkterne har et simpelt og moderne design, samtidig med at det indbyder børn til leg og hyggelige stunder.

Når du køber et By Astrup design, støtter du desuden den fælles kamp mod en kræft fri verden. Hvert år donerer By Astrup nemlig et beløb til kræftforskningen i håbet om at gøre en forskel.

Som med alle By Astrups produkter modtog vi springforhindringen i en virkelig lækker og flot designet æske, som er kendetegnet ved rolige grå, hvide og guld farvet detaljer og et billede af produktet på forsiden.

Æsken indeholder

  • 10 dele der samles til sidesektionerne.
  • 3 dele til underliggeren.
  • 1 rundstok som bruges til springbom.
  • 1 pose skruer.
  • 1 samlevejledning.

Springforhindringen skal som nævnt samles og man behøver ikke at være håndværker for at gøre det, det er meget let. Det eneste man skal bruge ud over indholdet i æsken, er en stjerneskruetrækker. Følger man den meget simple samlevejledningen, som guider en step by step, er springet hurtigt samlet og klar til leg. 

Når springet er samlet og sat op, består det af to sidesektioner, som holder springbommen. Nedenunder parallelt med siderne under springbommen placeres underliggeren for at give springforhindringen et fint og færdigt udtryk.

Springbommen kan justeres fra 20-80 cm i højden. Den ligger stabilt i nogle små fordybninger i sidesektionerne samtidig med, at den ved let berøring falder ned, således at risikoen for fald minimeres betydeligt. Man kan også vælge at fjerne bommen helt og så springe over underliggeren, som måler ca 15 cm i højden. 

Pigerne kunne slet ikke vente med at få samlet deres tredje spring, for dem betød det nemlig, at de nu kunne lave en hel lille springbane, hvilket de har ønsket sig siden de fik deres første spring.

Så jeg måtte selvsagt i gang med skruetrækkeren med det samme.

Pigernes egne ord om Bølge springforhindringen

Silje 7 år: “Jeg blev så glad, da vi fik bølge springet, det er vores tredje spring. Så

Nu har vi nok til at kunne lave en hel bane, som vi kan ride rundt på. Det er mega fedt. Jeg er blevet rigtig glad for at springe på mine kæpheste, og jeg er også blevet ret god til det.

Jeg kan springe 60 cm på bølgespringet og så øver jeg mig på, at kunne springe 70 cm og 80 cm. Jeg synes at bølge springet meget flot. Vi har nogle gange leget, at springet var på stranden, fordi det ligner de bølger, som er der.

Det er ret nemt at ændre højden på bølge springet fordi at bommen ikke sidder fast. Den ryger også ret nemt ned, hvis man rammer den.”

Lucca 4 år: “Jeg kalder bare springet for Bølgen. Det er rigtig flot og sjovt at springe over.

Jeg har to kæpheste, den ene hedder Dina og den anden hedder Catryn. Når jeg springer med dem, leger jeg, at Catryn godt kan være lidt bange for vand, så hun kan godt have lidt svært ved at springe over Bølgen. Men så kan Dina vise hende, at det ikke er farligt, for hun er ikke bange for vand.”

Morens og pædagogens mening

Min begejstring er svær at skjule, jeg er oprigtigt voksenfan af By Astrups kæphesteunivers. Jeg synes, det er så dejligt, at man er begyndt og udvikle så meget legetøj til heste rollelege, det manglede virkelig da jeg var barn.

By Astrup laver de fineste kæpheste og en masse lækkert udstyr til legen med og omkring dem.

Bølge springforhindringen er ingen undtagelse, den er både i rigtig god kvalitet, spækket med fine blå bølgende detaljer, virkelighedstro og så indbyder den virkelig til leg og motion.

Herhjemme er udendørs leg med fart over feltet meget populært, hvilket By Astrup bølge springet passer så fint ind i. Jeg selv er virkelig fan af, når man kan kombinere leg med frisk luft og motion.

Hvis Silje og Lucca vil lege med springet, kan de nemt selv stille det op og justere springhøjden både op og ned i løbet af deres leg. Den mulige variation på springhøjden gør, at både de store og de små børn kan være med og blive underholdt rigtig godt.

Udover denne bølge springforhindring har By Astrup også lavet flere andre i forskellige fine designs.

Når jeg tager pædagogbrillen på, er jeg stadig lige så begejstret for springforhindringen. Den indbyder til social interaktion og motorisk udvikling såvel som motion og brugen af den fantastiske fantasi og magi, vi har som børn især.

I rollelege lærer børn rigtig meget om at begå sig i samfundet, de leger læringen ind og de bliver blandt andet bevidste om, deres egen rolle i det store fællesskab og lærer at afstemme sig i samspillet med andre.

Børn der leger med kæpheste og spring, får ikke bare en masse god motion, de udvikler også deres motoriske kunnen, især den grovmotoriske i løb og i selve springet. 

Når børn bruger deres fantasi, opstår magien. Når de leger hestelege, opdigter de deres egen lille verden omkring sig og i momentet, er den lige så virkelig som aftensmadsritualet. Forskellen er bare, at ALT er muligt med den magiske fantasi.

Jeg nyder virkelig at se den leg og fantasi, som bølge springet skaber, når mine piger finder det frem. De kan stå på den grønneste græsplæne, og alligevel være 100% på stranden i deres leg.

Ydermere bruger de den viden, som de har fra deres ugentlige rideundervisning i legen, så virkeligheden og læringen kombineres med fantasien og legen.

Fik jeg sagt at jeg er fan?!

- Maria Ejler

Læs også anmeldelsen af hestestald til kæpheste

Læs også anmeldelsen af byASTRUP staldsæt til kæpheste

Læs også anmeldelsen af kæpheste og ringridningssæt 

Anmeldelse af legetøjByastrup

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen