Hubelino Kuglebane Anmeldelse

Alder: Anbefales fra 4 - 12 år | Materiale: ABS Plast | Mærke: Hubelino | Kompabilitet: Kan kombineres med LEGO DUPLO

"Hubelino er populært herhjemme blandt både store og små, det indbyder til mange timers leg, interaktion og fordybelse. Hubelino bliver gerne samlingspunktet for hygge, når vi tager kassen frem. Vi anbefaler helt klart, at I prøver kræfter med Hubelino, hvis I også er vilde med kuglebaner..."

En anmeldelse af Hubelino's kuglebane konstruktionslegetøj

Kuglebaner har altid været og er stadig et kæmpe hit hos langt de fleste børn.
Når jeg gennemgår, børnene i vores families ønskelister, er der en eller anden form for kuglebane på dem alle. En anden ting som jeg også ofte finder på ønskelisterne, er LEGO.

Hubelino har simpelthen været så geniale, at kombinere kuglebanen med byggeklods princippet fra LEGO DUPLO.

Så hvis du kan genkende begejstringen for kuglebaner og LEGO hos dine børn, så læs gerne med her og bliv lidt klogere på mærket Hubelino, for det kan altså helt klart noget.

Kort om Hubelino

Hubelino vil gerne, at børnenes fantasi vokser i legen med deres produkter.
Alle Hubelinos produkter er siden starten, i 2008, blevet produceret i Tyskland. Hubelino lægger stor vægt på kvalitet og holdbarhed i produktionen, og alt bliver således udsat for udvidet testning, for at sikre, at det lever op til disse standarder.

Grundlæggeren Stefan Amels skabte Hubelino, med tanke på at kombinere det med legetøjet, som allerede findes på de fleste børneværelser, så det blev til et udvidet konstruktions legetøj.

Hubelino er kompatibelt med alle LEGO DUPLO klodser og andre lignende byggeklodser (eksempelvis BIOBUDDI).

Udover at Hubelino rigtig gerne vil udvide børnenes fantasi, så vil de også meget gerne inspirere vores små opfindere og morgendagens tænkere til konstant, at udvide deres horisont og skabe store ting med kloge ideer.

Pædagogikken er også i højsædet hos Hubelino og de ønsker, at skabe en god balance imellem leg og læring.

Praktisk om kuglebanerne fra Hubelino

Hubelino henvender sig primært til de mindre børn og børn op til 8 år.

Hubelinos produkter er som før nævnt kompatible med alle Lego Duplo byggeklodser og andre lignende klodser samt byggeplader, som i forvejen er at finde på ret mange børneværelser.

Hubelino fåes hos Legebyen.dk i mange forskellige æsker, både som komplette kuglebaner - små og store, som udvidelsespakker, store byggeplader, ekstra kuglebaneelementer og byggeklodser.

Hubelino er fremstillet i ABS plast og kan rengøres med en fugtig klud eller vaskes med varmt vand.

På hubelino.com kan man finde byggeinstruktioner til alle æsker og til yderligere inspiration til små og store kuglebaner.

De forskellige æsker, som vi har prøvet:

Hubelino Twister kuglebaneudvielse:
Æsken består af 44 dele; én byggeplade, byggeklodser, kuglebanedele, kugler og to Twister dele. De orange tragte fører kuglerne rundt og rundt, alt imens farten øges, indtil kuglen til sidst ryger gennem hullet og videre ned gennem kuglebanen. Der kan sagtens være flere kugler i tragtene ad gangen.

I æsken medfølger en vejledning med flere forslag til kuglebaner, som kan bygges med æskens indhold.

Hubelino Cradle Chute kuglebaneudvidelse:
Udvidelsen består af 46 dele; én byggeplade, byggeklodser, kuglebanedele, kugler og to Cradle Chute dele.

De to sidstnævnte dele bringer spænding og usikkerhed ind i kuglebanebyggeriet. For det er nemlig ikke til at forudse, hvilken retning kuglen vil fortsætte i efter at have vugget fra side til side.

Hver Cradle Chute har to mulige udgangsveje for kuglen. Endnu et spændende og udviklende element for børnene i byggeriet.

I æsken medfølger en vejledning med flere forslag til kuglebaner, som kan bygges med æskens indhold.

Hubelino See-Saw kuglebaneudvidelse:
Indeholder 45 forskellige dele; én byggeplade, byggeklodser, kuglebanedele, kugler og to vipper.

Med vipperne skal man både tage højde for om kuglen har fart nok på til at udløse
vippefunktionen, men det gælder også om, at placere den det korrekte sted således, at kuglerne bliver på banen og ikke ryger ved siden af eller triller tilbage.

I æsken medfølger en vejledning med flere forslag til kuglebaner, som kan bygges med æskens indhold.

Hubelino Catapult kuglebaneudvidelse:
Denne udvidelsespakke består af 41 dele; én byggeplade, byggeklodser, kuglebanedele, kugler og to katapulterende dele. En virkelig sjov funktion, hvor børnene får rig mulighed for at bruge den kreative tankegang.

Når katapultdelen indbygges i kuglebanen, bruger man afretter klodsen til at guide kuglen lige præcis derhen, hvor man ønsker den.

Katapulten bruges ved, på forhånd, at trykke den lille tap i toppen ned, når kuglen lander i katapulten, trykkes der på knappen, som sidder på siden. Herefter affyres kuglen med høj hastighed lige op i luften og dens videre færd på banen.

En sjov måde at udforske og lege med tyngdekraften på for børn og barnlige sjæle.

I æsken medfølger en vejledning med flere forslag til kuglebaner, som kan bygges med æskens indhold.

Hubelino Switch kuglebaneudvidelse:
Denne æske indeholder 43 dele; én byggeplade, byggeklodser, kuglebanedele, kugler og to Switch moduler. De tilfører ekstra spænding og uforudsigelighed til kuglebanebyggeriet, når kuglen rammer modulet, skifter de helt af dig selv imellem at sende kuglen til højre og venstre.

Denne udvidelse skaber yderligere muligheder for at lave kuglebaner med mange forskellige endestationer, og dermed også muligheden for at bygge store og sjove kuglebaner.

I æsken medfølger en vejledning med flere forslag til kuglebaner, som kan bygges med æskens indhold.

Hubelino byggeplade til kuglebane blå:
Pladen måler 32 x 45 cm og har 20 x 28 knopper. Byggepladen gør det muligt, for de små opfindere, at bygge nogle mega fede, store og kringlede kuglebaner med mange forskellige muligheder. Derudover kan pladen selvfølgelig også bruges til at kreere byggerier med byggeklodserne fra Hubelino, LEGO DUPLO eller andre lignende klodser.

Hubelino Farvede byggeklodser:
Æsken indeholder 120 byggeklodser i forskellige farver og størrelser. Klodserne kan let bruges i legen med og udformningen af kuglebaner. De er kompatible med andre lignende byggeklodser.

Hubelino Kuglebaneelementer:
Æsken kan købes med enten 55 eller 128 forskellige kuglebaneelementer i forskellige former, størrelser og farver. Der medfølger også fire kugler.

Delene kan sættes sammen til små og store kuglebaner, og har forskellige funktioner alt efter, hvor på banen de placeres. Nogle har et fald, som skaber fart, nogle får kuglen til at skifte retning og andre stopper kuglen.

Legens gang

Pigerne kunne slet ikke vente med, at vi fik åbnet de forskellige æsker med Hubelino.

Hver æske blev nøje nærstuderet og jeg kunne fornemme, at pigerne allerede var igang med at planlægge, hvilke dele de hverisær skulle bruge til deres kuglebane.

De startede begge med at bygge nogle simple baner, så de kunne lære det hele lidt bedre at kende. Da kendskabet var blevet større, begav de sig ud i at bygge en fælles stor kuglebane, med så mange forskellige special funktioner som muligt.

Den store kuglebane blev en kæmpe succes og fik faktisk lov til at stå et par dage, hvor legen fortsatte.

Det må være det længste en kuglebane har fået lov til at stå herhjemme, uden at blive ændret, skilt ad eller suppleret med yderligere dele og baner.

Når pigernes små fætre på 3 år kommer på besøg, er kuglebanerne fra Hubelino også fremme. Og drengene bygger selv løs og afprøver med den ene kugle efter den anden.

Pigernes egne ord om kuglebanerne fra Hubelino

Silje 8 år: “Det er mega fedt, at kuglebanen er lavet som byggeklodser og at det passer sammen med de LEGO DUPLO klodser, som vi allerede har. Vi kan lave en virkelig stor kuglebane og det er rigtig sjovt. Jeg har aldrig prøvet at lave en
kuglebane på denne her måde før. Jeg kan lave mange forskellige baner fordi, at der også er mange forskellige kuglebanedele, som man kan bruge, når man laver kuglebanen. Jeg kan rigtig godt lide at bruge katapulterne, de er mega seje, de kan skyde kuglerne lige op i luften og så kan man få kuglen til at lande et nyt sted.
Jeg har heller aldrig prøvet før, at jeg kan få kuglen til at ryge op igen, når den først er kørt ned igennem kuglebanen. Det er altså smart, for så kan man lave en kuglebane, hvor kuglen bare kan blive ved med at køre rundt.”

Lucca 6 år: “Jeg er så glad for mit nye kuglebanelegetøj. Det er virkelig sjovt at lege med, og så er det ret nemt at lave en kuglebane med fordi, at det er byggeklodser, som man laver den ud af. Det er nemt for mig at sætte klodserne og kuglebanedelene sammen. Jeg kan rigtig godt lide at tage en masse kugler og sende dem afsted lige efter hinanden, så er kuglebanen helt levende af kugler.
Jeg synes, at farverne på klodserne, kuglerne og de andre dele er rigtig flotte. Det sjoveste er at finde på nye baner og prøve om de virker bagefter.”

Morens og pædagogens vurdering af kuglebanerne fra Hubelino

Til dags dato må Hubelino være en af de fedeste måder at bygge kuglebaner på, som pigerne og jeg har prøvet. Det er utrolig nemt for store som små, at bygge med de forskellige dele fra Hubelino. Kan dine børn bygge med Lego Duplo, kan de bygge kuglebaner med Hubelino. Jeg tror aldrig jeg har oplevet, at kunne bygge kuglebaner, som står så stabilt, som de mange kuglebaner vi efterhånden har bygget med Hubelino. Legen med Hubelino er virkelig sjov og både Lucca på 6 år og Silje på 8 år, er rigtig godt underholdt i legen. De kan sidde i flere timer, sammen og hver for sig, og bygge kuglebaner, for derefter at lege med dem. De hygger sig sammen, griner højlydt og man kan næsten mærke spændingen i luften, når de skal afprøve en kuglebane med kuglerne for første gang.

Som mor elsker jeg, når legetøj og leg kan få mine piger til at mødes på denne måde omkring et fælles tredje. I legen og byggeriet med Hubelino er der uendelige muligheder for at lave de fedeste kuglebaner.

Udvidelsespakkerne giver et ekstra twist til kuglebanen. Pigerne er især vilde med Katapulterne, see-saw vipperne og twister tragtene, som sender kuglerne ud på nogle endnu vildere ture rundt i kuglebanen.

Pædagogisk er der selvfølgelig rigtig meget læring at hente i legen med kuglebanerne fra Hubelino. I legen med Hubelino udvikler barnet en masse vigtige og gode færdigheder, som kan bruges i hverdagens mange forskellige situationer.
Barnets fantasi, nysgerrighed og abstrakte tankegang bliver virkelig sat i spil, når kassen med Hubelino tages frem.

Evnen til at mestre problemløsning og overblikket i sammensætninger og byggeteknikker styrkes. Der er slet ingen tvivl om, at legen med Hubelino styrker barnets finmotoriske færdigheder. Barnet træner koordination, præcision og teknikker når det undersøger legen med hjælp fra hænder, fingre og ansigt. Det er også her, at barnet øver sig i øje hånd koordinationen, altså evnen til at få øjne og hænder til at samarbejde om en aktivitet.

De sociale færdigheder nyder også rigtig godt af legen med Hubelino. Børn på tværs af aldre og køn skaber et fælles tredje i legen, de interagerer og øver sig i de sociale spilleregler, de spejler sig i hinanden og de skaber og udvikler relationer til og med hinanden.

I legen med kuglebanerne er der både mulighed for den stille fordybelse, men der er også mulighed for en masse gode samtaler, som jo bidrager til barnets sproglige udvikling.

Hubelino er populært herhjemme blandt både store og små, det indbyder til mange timers leg, interaktion og fordybelse. Hubelino bliver gerne samlingspunktet for hygge, når vi tager kassen frem. Vi anbefaler helt klart, at I prøver kræfter med Hubelino, hvis I også er vilde med kuglebaner.

- Maria Ejler

Læs også anmeldelsen af Hubelino BIG kuglebanen

Læs også anmeldelsen af Hubelino MEGA kuglebanen

Læs også anmeldelsen af Hubelino BASIS kuglebanen

Læs også anmeldelsen af Hubelino MINI kuglebanen

Læs også anmeldelsen af Hubelino Pi kuglebanen

Anmeldelse af legetøjHubelino

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris799,95 kr
På lager
Se varen