Jumbo Dyresæt, Dinosaur mødre og unger anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Hårdt holdbart plast (uden ftalater) | Mærke: Learning Resources | Antal: 1 sæt á 6 jumbo dinosaurfigurer 

"De fine dinosaurmødre og unger, fra Learning Resources, er flittigt blevet brugt herhjemme. Pigerne synes, at de er rigtig flotte, virkelighedstro og seje, og så kan de godt lide, at lege forskellige lege med dem, både alene og sammen. Jeg synes, at det er rigtig fedt, at der er en vejledning med, hvor man kan hente viden om de medfølgende dinosaurer. Begge piger var meget nysgerrige på de forskellige arter og var meget nysgerrige på, hvad der stod om dem. Hvilket blandt andet var, hvor store de havde været, hvad de spiste, hvor de levede og hvor gamle de blev"

En anmeldelse af Jumbo Dyresæt - Dinosaur mødre og unger. 

De forhistoriske og fascinerende skabninger, der for over 230 millioner år siden vandrende rundt på vores jord, har trods deres alder formået, at forblive ret så populære hos den ellers kræsne og til tider kritiske målgruppe, som vi betegner: børnene.

Dinosaurerne har så længe jeg kan huske, været en fast del af legetøjet.

Dengang jeg var barn, boede der også nogle stykker hjemme hos os. Det var primært mine storebrødre der legede med dem, men somme tider var jeg heldig og fik lov til at lege med dem.

I dag møder jeg dem både som mor til to piger og i mit arbejde som pædagog i institutionerne.

Med dinosaurerne fra Learning Resources, er der lagt op til massere leg og læring med de familie orienterede dinosaurmødre og deres unger.

Kort om Learning Resources 

Learning Resources er et amerikansk mærke, der blev grundlagt tilbage i 1984. Som navnet indikerer, beskæftiger de sig med lærings legetøj. De har i årenes løb, produceret en hel del af det vi kalder for hands-on lærings legetøj, til børn i alle aldre. Altså legetøj hvor barnet har mulighed for, at lege sig til læring.

Hos Learning Resources har man fokus på, at få skabt et godt fundament for læring, allerede fra en tidlig alder. Således at børnene løbende kan bygge på fundamentet, med den viden de senere hen tilegner sig.

Med legetøj fra Learning Resources er der mulighed for, at styrke indlæringen inden for farver, former, ord, bogstaver, tal, regnestykker mm. Derudover benytter de sig også af den tilgang til læring, som hedder STEM, som står for; Science, Technology, Engineering og Math, hvor man har en mere praktisk, undersøgende og legende tilgang til videnskaben.

Indhold i kassen 

Kassen indeholder seks jumbo dinosaur figurer, som kan kategoriseres i tre forskellige arter. Der er en mor og en unge af hver art. De tre arter er; Brachiosaurus, T-rex og Stegasaurus.

Udover de flotte dinosaur par, medfølger der også en introduktion til de forskellige arter, således at man både som barn og forældre kan blive lidt klogere på sine dinoer.

Ideer til leg og læring med Jumbo Dyresættet  

Først og fremmest er der jo den skønne frie leg med dinosaurmødrene og deres unger. Hvor børnene leger frit ud fra deres egen fantasi. Herhjemme har vi desuden et rigtig fint legetæppe fra Legebyen, som skaber den helt rigtige dinosaur stemning, hvor et landskab med vulkaner, vandhuller og dinosaur reder er illustreret. 

I den medfølgende vejledning bliver man desuden præsenteret for nogle aktiviteter, hvor læringen omkring dinosaurerne kommer i spil.

En aktivitet kunne være, at børnene på skift  skal bevæge sig og sige som en dinosaur, som de andre børn så skal gætte. Herefter kan man snakke om, hvad forskellen er på de forskellige dinosaurer.

En anden aktivitet som man kan lave sammen med børnene er, at skabe et habitat til de forskellige dinosaurmødre og deres unger. Her kan man bruge det man i forvejen har på værelset, til at skabe det helt rigtige levested for dinosaurerne.

Pigernes egen mening om Jumbo Dyresættet 

Lucca 5 år: “Jeg synes det er rigtig sjovt, at lege med dinosaurerne. Når jeg leger med min søster, vil jeg helst være T-rex moren og ungen, dem synes jeg, er de sødeste. Nogen gange så lader jeg som om, at de spiser de andre dinosaurer.

Jeg synes også, at de andre er ret søde og sjove at lege med.” 

Silje 7 år: “Jeg er blevet ret glad for at lege med dinosaurerne. De er sjove at lege med og så er de også flotte. Det er mest mine drenge venner, som ellers leger med dinosaurer, men jeg synes sagtens, at piger kan lege med dem.

Jeg synes, at det er mega sejt, at de engang har levet på vores jord. Og jeg synes, at det er spændende at læse og lærer om de forskellige dinosaurer.”

Morens og pædagogens mening 

Både som pædagog og mor er jeg ret stor fan af mærket Learning Resources. Deres vision om, at skabe læring igennem leg og nysgerrighed, går rigtig fint hånd i hånd med min pædagogiske praksis.

De fine dinosaurmødre og unger, fra Learning Resources, er flittigt blevet brugt herhjemme. Pigerne synes, at de er rigtig flotte, virkelighedstro og seje, og så kan de godt lide, at lege forskellige lege med dem, både alene og sammen. 

Jeg synes, at det er rigtig fedt, at der er en vejledning med, hvor man kan hente viden om de medfølgende dinosaurer. Begge piger var meget nysgerrige på de forskellige arter og var meget nysgerrige på, hvad der stod om dem. Hvilket blandt andet var, hvor store de havde været, hvad de spiste, hvor de levede og hvor gamle de blev.

Vi lærte eksempelvis at Tyrannosaurus rex eller T-rex, var en af de største kødædere, der nogensinde har levet. Den var hele 12 meter lang og fire en halv til seks meter høj. Desuden er man stadig, den dag i dag, i tvivl om hvorvidt den faktisk kunne løbe eller kun gå meget stærkt. T-rex kunne spise op til 226,8 kg kød i EN bid.

Brachiosaurus var en 24 meter lang og 15 meter høj plante æder, altså på størrelse med en fem etagers bygning. Brachiosaurus var en af de længstlevende dinosaurer, mange af dem blev mere end 100 år gamle.

For mange ser en Stegosaurus måske skræmmende ud, den var da også på størrelse med en bus, men ud over at være planteæder var den faktisk også ret uintelligent. Dens hjerne var på størrelse med en valnød, til sammenligning er menneskets på størrelse med en cantaloupe melon.

Dinosaurerne lagde alle æg og nogle helt op til 20 ad gangen.

Altsammen viden som jeg helt sikkert ikke havde i forvejen, og som ville kræve en masse Google søgninger. 

Dinosaurerne kommer i nogle flotte farver og i et materiale, som ikke er særlig tungt og som er rart for børnene at sidde med. De er vellignende og har nogle flotte detaljer. 

Learning Resources har jo et stort fokus på læring igennem legen med deres legetøj. Derfor er der også virkelig god mulighed for, at styrke og udvikle børnenes færdigheder i legen med dinosaurerne.

Helt oplagt er det jo, at børnene tilegner sig viden, om de forhistoriske skabninger og bliver klogere på emnet.

Derudover skaber og udvikler børnene relationer, når de leger sammen. De udvikler evnen til at vise empati og øver sig i, at forhandle med hinanden.

De sproglige færdigheder er i den grad også i udvikling i legen med dinosaurerne, både i den frie leg og i den voksenigangsatte aktivitet. Når vi er sammen om dem, opstår der mange samtaler og snakke om dinosaurer.

Så alt i alt må man sige, at Learning Resources med dinosaurerne i den grad kommer i mål med deres vision. 

Herhjemme er de fine dinosaurpar et hit. De har i et godt stykke tid været at finde på gulvet i børneværelset og det tror jeg ikke, ændrer sig lige foreløbigt. De er også yderst populære når pigernes små fætre kommer på besøg.

- Maria Ejler 

Læs også anmeldelsen af Learning Resources super sorteringssæt 

Læs også anmeldelsen af Learning Resources Tæl & Sorter - UFO & Rumvæsener 

Læs også anmeldelsen af Learning Resources Dinosauræg med tal 

 

 

 

 

Anmeldelse af legetøjLearning resources

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen