Gobblet Gobblers spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 5 år | Spilletid: Ca. 5-10 min | Spillere: For præcis 2 deltagere | Mærke: Blue Orange Games 

"Det der overraskede mig mest ved spillet, var at det er meget mere kompliceret end bare kryds og bolle. Man skal være meget mere opmærksom på hvor man sætter sine Gobblers og hvad for en størrelse Gobblers man vælger at spille. Man kan nemt komme til at fokuserer rigtig meget på sine egne brikker og helt glemme modspillerens brikker. Vi elsker spil herhjemme som også kan udfordre de voksne og deres strategiske evner. Og det må man sige, det er helt sikkert noget Gobblet Gobblers kan"

En spilanmeldelse af Gobblet Gobblers 

Så blev det endnu engang tid til en spilanmeldelse. Denne gang var det spillet Gobblet Gobblers tur til at blive afprøvet.

Hver gang vi modtager spil fra Legebyen.dk, er der altid et eller flere spil, der som de første fanger mine børns opmærksomhed. Som regel finder de et spil hver som de finder mest interessant og som er det først spil der skal afprøves. Denne gang var ingen undtagelse. Min datter på otte, faldt straks over spillet Gobblet Gobblers. SÅ der var ikke andet at gøre end at smøre ærmerne op og komme i gang med at afprøve spillet, Gobblet Gobblers.

Æskens indhold:

  • 4 træpinde
  • 12 brikker, 6 i hver farve
  • Danske spilleregler

Spilleregler 

Spillereglerne i dette spil er meget simple, da det er kryds og bolle, bare med et lille twist. 

Som det første samler man spillepladen, som består af de 4 træpinde, som man samler så den danner 9 felter, ligesom kryds og bolle. 

Herefter får hver spiller tildelt 6 brikker hver, også kaldt Gobblers. Der er to små, to mellem og to store Gobblers. 

Info omkring Gobblerne:

De større Gobblers kan spise de mindre Gobblers. Hvis en spiller har sat sin mindste Gobbel, kan den anden spiller sætte både den mellem eller den store Gobbel. Man skal ikke bygge dem op efter lille, mellem og størst.

Men hvis en spiller sætter den store Gobbel på en af felterne, kan den ikke spises af en lille Gobbel. 

Rører man ved en Gobbel på pladen, der er sin egen, når det er ens tur, skal man flytte den, når den først er rørt. 

Spillet starter ved at den første spiller placerer en valgfri Gobbel. Og derefter går turen videre til næste spillere. Man kan enten placerer en Gobbel på et tomt felt, eller vælge at spise en af modstanderens Gobbel eller sin egen. 

Spillet er slut når en af spillerne har tre på stribe, fuldstændig som i kryds og bolle.

Producenten bag spillet 

Blue Orange Games var grundlagt tilbage i 1999 af Thirry Denoual i San Fransisco, Californien.

Firmaets grundlæggende værdier er at venner og familier, kan skabe værdifulde minder, gennem brætspil verden.

Thierry opkaldte firmaet efter et digt af en fransk poet, Paul Eluard. Digtet hedder

” The Earth is Blue Like an Orange”. Han følte at teksten harmonerede med hans vision omkring en mere harmonerende jord. 

Blue Orange Games har fået meget positiv omtale for at være med til at skabe Award vindende spil-produkter, hvor der en stor spilleværdi i form af både design, spille komponenter og deres taktiske formåen for at skabe velfunderede spil. 

I løbet af de sidste 20 år, har Blue Orange Games solgt flere millioner af spil på globalt plan og deres produkter kan man finde i over 60 lande. 

Blue Orange Games prioterer at lave spil hvor kvaliteten af spillet er vægtet højt.

Ikke mindst har de stor fokus på at deres spil er nemme at lære og sjove at spille. Ikke mindst er spillene med til at bidrage til at børn lærer at styrke deres hukommelse, deres logiske sans og lære at udvikle ders matematiske evner. 

De har desuden vundet adskillige priser bland andet:

Learning Express Award, Astra Excellence Award og masser af andre priser. 

Vurdering af spillet 

Hjemme hos os, har jeg en mand som også godt kan lidt brætspil, især dem der er lidt mere simpel i spillereglerne og som man kan se en ende på. Derfor er der ingen tvivl om at Gobblet Gobblers er min mands favorit spil at spille sammen med vores datter på otte år. 

Gobblet Gobblers er nemlig et spil med simple regler, fordi det mere eller mindre er samme regler som i kryds og bolle. Der er dog bare den tvist i Gobblet Gobblers at man kan spise Gobbler der er mindre end den brik der bliver spillet.

Det er genialt med spil, der minder om et andet kendt spil, men bare med en twist. Det er genkendeligt for børnene og man skal bruge minimal tid på at læse spilleregler og forstå spillets gang.

Så derfor er man meget hurtig i gang med af spille spillet, hvilket er supergodt når man spiller med børn. 

Spillet er desuden i rigtig fin kvalitet. Der er 4 træpinde som er meget stabile, når de bliver sat i hinanden. Men der hvor spillet viser sine finesser, der er de meget søde og robuste Gobblers. De er lavet i træ og der er virkelig tænkt på at lave nogle søde figurer, som tiltaler børnene. Men prikket over i`et, det er at Gobblerne har en lille filt halekam ovenpå hovedet. Udover at det er en megasød detalje, så er den også anvendelig idet at man kan løfte Gobblerne i filt hanekammen, når de skal flyttes rundt i spillet. 

Min datter på otte var helt vildt med spillet fra starten. Hun var vild med spillet inden vi overhovedet havde spillet det.

Det der overraskede mig mest ved spillet, var at det er meget mere kompliceret end bare kryds og bolle. Man skal være meget mere opmærksom på hvor man sætter sine Gobblers og hvad for en størrelse Gobblers man vælger at spille. Man kan nemt komme til at fokuserer rigtig meget på sine egne brikker og helt glemme modspillerens brikker.

Vi elsker spil herhjemme som også kan udfordre de voksne og deres strategiske evner. Og det må man sige, det er helt sikkert noget Gobblet Gobblers kan. 

Man kan godt forstå af Blue Orange Games, som står bag spillet, har vundet flere priser. De lever fuldt op til hvad de skriver deres spil, indeholder og hvad det er de lægger vægt på når de designer spil. 

Vil man gerne have et spil, som er simpelt og alligevel en udfordring for både børn og voksne, så skal man helt sikkert investerer i Gobblet Gobblers. Så elsker i ligesom os herhjemme et spil med genkendelighed og som er lige til at gå i gang med at spille, så hop ind på Legebyen.dk og få fingre i det søde og uforglemmelig spil. God fornøjelse.

- Anita Andreasen 

Læs også spilanmeldelsen af Walk The Dog 

Læs også spilanmeldelsen af Block Out 

Læs også spilanmeldelsen af Froggit 

Anmeldelse af spilBlue orange games

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen