Block Out spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 8 år | Spilletid: Ca. 10 min | Spillere: For 2 - 6 deltagere | Mærke: Tactic | Antal: 1 spil i æske 

"En anden ting jeg elsker ved spillet det er at, man ikke kan vide hvem der vinder. For vælter man tårnet, skal man trække 3 nye kort op på hånden. Dette kan gøre hele forskellen for spillet og det samme kan ske næste gang for modspilleren. Jeg elsker spil der er uforudsigelige og som kan gå begge retninger. Jeg spillede med min datter på 8 og hun er virkelig en god brætspiller. Vi spillede spillet flere gange og hun vandt lige så mange gange som mig. Selvfølgelig er der også noget med held i forhold til hvad kort har man på hånden, men man har muligheden for at være taktisk, hvis man vil spille på den måde.Min mand kan også godt lide brætspil, men helst spil man kan se en ende på igen.Og derfor var han også stor fan af Block Out"

En spilanmeldelse af Block Out 

Vi var så heldige og få en hel kasse med spil lige op til weekenden, som vi skulle teste af. Og som altid var det Legebyen.dk, der leverede vores underholdning lige til døren.

Mine 2 børn på 5 og 8, var helt klar til at komme hjem og holde weekend, da jeg hentede dem fra skole om fredagen, for de vidste nemlig at derhjemme ventede der en hel kasse med spil.

Som det altid er, så er der altid et spil, som ungerne falder for som det første spil, der skal afprøves og min datter Agnes, havde straks øjnene på Block Out. Så der var ikke andet at gøre end at gå i gang med at pakke spillet ud og få læst spillereglerne.

Æsken indeholder 

  • 9 flotte træklodser i 3 klodser
  • 55 kort
  • Danske spilleregler

Spilleregler 

Kan du holde tungen lige i munden? Kan du undgå at ryste på hånden? Kan du bevare roen og overblikket, når det virkelig gælder? Så er du måske den næste Block Out mester. 

I Block Out gælder det om at få placeret de 9 træblokke ovenpå hinanden eller komme af med alle sine kort først.

Hver spiller får 7 kort, som de tager op på hånden. De resterende kort lægges i en bunke, hvor alle spillere kan nå dem. Det øverste kort i bunken vendes og dette er startkortet.

De 9 træklodser lægges så alle spillere kan nå dem, og der tages nu den størrelse træklods som er afbilledet på startkortet, dette er startklodsen. 

Der er forskellige kort i spillet, med forskellige symboler: 

Kort med hånd: Springer ens tur over

Kort med cirkel: Sender turen enten til højre eller venstre 

Der er også forskellige kort, der indikerer hvilken farve og hvad størrelse klods man kan tage. Ydermere er der også kort der indikerer at man kan vælge en valgfri størrelse eller valgfri farve klods at stable. 

Herefter skiftes spillerne til at lægge et kort og derefter stable den valgte klods på den nuværende klods. Der er et par regler man skal overholde, når man sætter klodsen og bagefter.

Det første er at man kun må bruge en hånd til at sætte klodsen. Når man har sat klodsen, så skal den kunne stå der mens man tæller til tre, uden af der er klodser der falder af tårnet.

Hvis tårnet bliver stående, så går turen videre til næste spiller.

Vælter der en klods eller mere, så lægges alle brikker igen til siden og spilleren der væltede tårnet, skal trække tre kort fra bunken og tage dem op på hånden. Herefter starter spilleren der væltede tårnet, med at lægge et kort og tage den klods der svarer til kortet og starter derved et nyt tårn. 

Man kan godt risikere at man ikke kan bruge nogle af sine kort på hånden, sker dette skal man trække kort fra bunken indtil man kan spille et kort som er anvendelig. 

Man kan til hver en tid, når det er ens tur, spille et spring over kort og dermed springe over en spiller eller spille det kort, hvor turen skifter retning. 

Vinderen er den spiller, der først har fået brugt alle sine kort eller som lægger den niende og sidste blok sikkert på stablen.

Vurdering af spillet 

Jeg elsker når man lukker et spil op og tager spillereglerne med rystende hånd, fordi man frygter hvor mange regler er der mon i dette spil. Men er man til et spil med simple og overskuelige regler, så skal man virkelig vælge at spille Block Out. Der mødte mig to simple sider med meget få og overskuelige regler.

Jeg er kæmpe fan af børnespil, hvor man skal bruge minimal af tid på at læse regler. Selvom min datter, på otte år, er meget tålmodig, syntes jeg stadig det er dejligt at tiden kan bruges på at spille spillet, i stedet for at skulle læse en halv bog med regler.

Og dette er også med til at man er hurtig i gang med spillet og hyggen der er omkring brætspil. Når man er en brætspilelsker og har set rigtig mange spil gennem tiden, så lægger man som det første også mærke til spillets udformning og det æstetiske udtryk.

Block Out er virkelig en den lækre ende af kvalitetsskalaen inden for spil. Træklodser er i god kvalitet og meget solide. Kortene er i god kraftig kvalitet og meget farverige, ligesom klodserne har forskellige stærke farver og former. 

Ved første øjekast ser klodserne meget firkantet og lige ud. Men når man kigger nærmere på den og sidder og vender og drejer dem i hånde, finder man hurtig ud af at, de er lige på nogle sider og mere buede på andre.

Og det er det, der er med til at gøre at spillet bliver udfordrende når de skal stables. Især hvis spillet har været i gang og der er stablet et par klodser og man så ovenpå den mindste klods, er tvunget til at stable en stor eller mellem klods. 

En anden ting jeg elsker ved spillet det er at, man ikke kan vide hvem der vinder. For vælter man tårnet, skal man trække 3 nye kort op på hånden. Dette kan gøre hele forskellen for spillet og det samme kan ske næste gang for modspilleren. Jeg elsker spil der er uforudsigelige og som kan gå begge retninger. Jeg spillede med min datter på 8 og hun er virkelig en god brætspiller. Vi spillede spillet flere gange og hun vandt lige så mange gange som mig.

Selvfølgelig er der også noget med held i forhold til hvad kort har man på hånden, men man har muligheden for at være taktisk, hvis man vil spille på den måde.

Min mand kan også godt lide brætspil, men helst spil man kan se en ende på igen. Og derfor var han også stor fan af Block Out.

Spillet tager en 15 minutter, hvilket giver mulighed for at spille spillet flere gange.

Vi er kæmpe fan af dette spil og det er vi sikker på i også kommer til at være, når i først har prøvet at spille Block Out. Spillet er egnet til alle aldre. Så skynd jer ind på Legebyen.dk og få købt Block Out. Og hiv så dine søskende, forældre, bedsteforældre eller andet godtfolk med til et spil Block Out. Jeg lover jer, I bliver afhængige ligesom os.

Kæmpe spilanbefaling herfra.

- Anita Andreasen 

Læs også spilanmeldelsen af Zoobaloo 

Læs også spilanmeldelsen af Carcassonne Junior 

Læs også spilanmeldelsen af Pet Shop

 

Anmeldelse af spilTactic

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen