Augustus spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 8 år | Spilletid: Ca. 30 min | Spillere: For 2-6 deltagere | Mærke: Spilbræt | Antal: 1 spil i æske 

"Som sagt har vi spillet mange mange brætspil med tiden. Men Augustus er bare et super fedt spil. Dette var vi begge enige om. Spillet har en snert af bingo over sig. Derudover har held også en lille betydning. Men det fede element ved Augustus er at man kan spille efter forskellige bonusser, hvilket kan gøre en kæmpe forskel for hvem der vinder. Et andet fedt element ved spillet er at selvom man er den der først får samlet/høstet 8 kort, så er det ikke ens betydning med man er den der vinder spillet. Og dette har sammenhæng med de bonusser man kan opnå"

En spilanmeldelse af Augustus 

Når man er en brætspilsnørd, er der ikke noget der kan gøre en mere glad end når man ved der er en pakke på vej fra Legebyen.dk og man ved den indeholder et nyt brætspil til samlingen.

Denne gang havde jeg ventet i spænding på spillet Augustus. Så jeg skyndte mig at ringe til min allerbedste brætspilsveninde, så vi kunne få arrangeret en brætspilsaften. Så en onsdag aften begav jeg mig afsted ud til min veninde og under armen havde jeg selvfølgelig Augustus, for nu skulle spillet bestå sin prøve.

Indhold i æsken 

  • 88 mål
  • 48 regioner
  • 23 mobilseringsbrikker
  • 12 præmier
  • 1 stofpose
  • 1 pointblok
  • En regelbog med danske spilleregler

Spilleregler 

I Augustus prøver spillerne på at fuldføre nogle opgavekort, ved at prøve at anskaffe de rigtige ressourcer og derved markere opgaven med ens legionær brik.

Symbolerne man prøver at få, trækker man tilfældigt fra en pose, ligesom det foregår i almindelig Bingo f.eks. 

I starten af spillet vælger man ud af seks kort, hvilke tre kort man ønsker at prøve at gennemføre, og lægger derefter de tre andre kort væk. I løbet at spillet, efterhånden som man udfører opgaverne, får man lov tik at få en ny opgave. Spillet slutter så snart en spiller har gennemført syv opgaver. Når dette er opnået, tæller man point og den spiller som har scoret flest point, vinder spillet. Derfor kan den der har opnået færreste opgaver godt vinde, selvom det ikke var spilleren der var først færdig. 

Man kan også i spillet opnå forskellige bonus brikker, som tæller som ekstra point til sidst.

Når man i starten skal vælge 3 kort ud af de 6 kort, kan man med fordel spille efter nogle af de ekstra bonuspoint, medmindre den anden spiller opnår dette først. 

Bonuspoint som man kan spille efter:

Bonuskort i forhold til hvem der først opnår 2,3,4,5 eller 6 kort. Man må dog kun undervejs i spillet, tage et af disse kort. Kortet skal tages med det samme man har samlet f.eks. 5 kort. Men den kan kun tages hvis den anden spiller ikke har taget den og lige efter man har opnået de 5 kort f.eks.

Bonuskort i forhold til at samle henholdsvis 3 lilla kort, 3 grønne kort, 3 orange kort, 3 munkekort eller en af hver slags. Disse bonuskort kan man tage flere af hvis man opnår flere af dem. Der er kun 1 af hver, så her er det igen den spiller der opnår den først. 

Derudover er der et neg- og hvedekort. Som man opnår hvis man har høstet et af sine kort og der på dette kort er et af de ovenstående symboler. Dette kort kan skifte ejer, hvis modstanderen også får høstet et kort med et af ovenstående symboler osv.

Vurdering af spillet 

Augustus var med i opløbet om at blive ”Årets familiespil 2014” kåret af Guldbrikken. Spillet kan bedst beskrives som en alternativ form for Bingo med en god blanding af taktik og tilfældighed. Det er et prisnomineret familiespil, der har Bingo lignende mekanismer. 

Jeg havde taget Augustus under armen og begav mig afsted mod min brætspilsveninde, Anne.

Vi prøver at have en spilleaften hver 14. dag om aften. Denne aften havde jeg bland andet taget Augustus med og lidt andre spil vi skulle afprøve. Men der skete det at Augustus løb med hele vores opmærksomhed hele aften. 

Vi er begge vilde med spil der indeholder flere komponenter.  Augustus indeholder både kort, brikker, bonuspoint og en pose hvor man trækker brikker fra.

Vi har spillet utrolig mange spil igennem tiden efterhånden og nogle gange rammer vi bare de spil, hvor vi slet ikke kan lægge dem fra os før vi har spillet, spillet op til flere gange. Dette var også tilfældet denne helt almindelig onsdag. 

Nogle gange når jeg at gennemgå og kigge på spillereglerne inden vi skal mødes, så vi bare er helt klar til at spille når vi mødes. Jeg havde nået at kigge lidt på reglerne, som jeg fandt okay simple og ret nemt at gå til. Så da vi satte os ved bordet og jeg fik stillet Augustus op, gav det hele mening. Nogle kort indeholder en særlig bonus, som man opnår, når man høster kortet. Disse bonusser står beskrevet meget grundigt i spillereglerne og er meget nemme at forstå. Så da vi havde styr på de grundlæggende regler, havde vi kun brug for at kigge i reglerne for at forstå og huske hvad de forskellige symboler betød og hvad man opnår via dem. 

Som sagt har vi spillet mange mange brætspil med tiden. Men Augustus er bare et super fedt spil. Dette var vi begge enige om. Spillet har en snert af bingo over sig. Derudover har held også en lille betydning. Men det fede element ved Augustus er at man kan spille efter forskellige bonusser, hvilket kan gøre en kæmpe forskel for hvem der vinder. 

Et andet fedt element ved spillet er at selvom man er den der først får samlet/høstet 8 kort, så er det ikke ens betydning med man er den der vinder spillet. Og dette har sammenhæng med de bonusser man kan opnå. 

Hvis man har kendskab til spillet Century-Spice road eller spillet A wonderful World, så vil man kunne genkende nogle træk fra de spil som er kommet med over i Augustus. 

Hvis man kigger på æskens motiv, altså spilleæsken, så vil man måske ikke finde Augustus den mest interessante spilleæske. Det er heller ikke fordi æsken giver det store billede af hvad spillet egentlig handler om. Dette er faktisk utrolig ærgerligt, for indeni finder man det mest fantastiske spil. 

Anne og jeg skal på tur her sidst i september og her er der ingen tvivl om at Augustus skal pakkes i bilen og skal spilles igen og igen.

Så lad jer ikke snyde af spillets ydre, for indeni gemmer der sig en lille usleben diamant i form at et helt unikt og gennemført spil. Så er man til bingo, lidt helt og kort og brikker, så gå ind på legebyen.dk og få købt Augustus. Det er i hvert fald en kæmpe anbefaling herfra.

- Anita Andreasen 

Læs også spilanmeldelsen af Second Chance 

Læs også spilanmeldelsen af Cloud City 

Læs også spilanmeldelsen af Century: Spice Road

 

 

Anmeldelse af spilSpilbræt

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen