Second Chance spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 8 år | Spillere: For 2 - 6 deltagere | Spilletid: Ca. 10 - 15 min | Mærke: Spilbræt | Antal: 1 spil i æske.

"Jeg elskede fra starten af at spillereglerne var meget simple og det er et spil der er super enkelte og let at komme i gang med. Det er desuden et rigtigt hyggeligt spil og hive frem, hvis man er til lidt mindre komplekse spil. Selvom spillet ikke er kompleks som sådan, skal man stadig overveje hvor man placerer sin figur og holde øje med hvad for nogle figurer der er tilbage, ved hjælp af de tre kort der viser hvad for nogle figurer der er med i spillet. Via dette har man mulighed for at lave plads på sit ark, til at en bestemt figur bliver vendt i bunken"

En spilanmeldelse af Second Chance 

Så blev det tid til at teste endnu et spil modtaget af legebyen.dk. Denne gang var det spillet ”Second chance” der skulle afprøves.  En lørdag eftermiddag med højt solskin, spurgte jeg manden om vi ikke skulle afprøve Second chance. Den var han helt med på. Vi skænkende et glas kold rosevin op, fandt lidt chips og så var vi ellers klar til at spille.

Indhold i æsken 

  • Spilleregler på norsk, svensk, finsk og dansk
  • En Blok
  • En æske farveblyanter
  • 3 oversigtskort
  • 13 startkort
  • 40 spillekort

Spilleregler 

Spillet kan spilles af 1-6 spillere

Spillet tager omkring 15-20 minutter at spille

Spillet er fra 8 år

I spillet Second chance, skal hver spille forsøge at udfylde sit ark med tetris lignende figurer. Det gælder om at have mindst felter tilbage der ikke er udfyldt eller opnå at udfylde hele sit ark.

Inden spillet sættes i gang, får hver spiller udleveret et ark ternet papir og en blyant.

Herefter blandes kortene med startbrikker og hver deltager trækker hver et tilfældig kort. Hver spiller skal nu tegne deres trukne kort på deres ternet ark. Startbrikken skal tegnes således at en af dens kvadrater udfylder det midterste felt. Herefter lægges startkortet tilbage i æsken. Disse skal ikke bruges mere i dette spil.

Herefter blandes de 40 spillekort og lægges i en bunke midt på bordet, synligt for alle spillere.

Og så er selve spillet helt klart til at gå igang. Man vender nu 2 af spillekortene og hver spillere vælger nu hvilken brik de vil tegne på deres blok.

Man må spejlvende, dreje sin figur som man har lyst. Den må dog ikke gå udover siden på arket, men skal være indenfor kvadratet. Figurerne må heller ikke lappe ind over de andre figurer. Derimod skal figurerne ikke røre ved hinanden (men de må gerne), man har altså lov til at placerer figurerne hvor som helst på sit kvadrat.

Der følger desuden 3 kort med, der illustrer hvilke brikker der er i spillet og som kan give spillerne et overblik over hvad brikker der stadig kan vendes eller hvad brikker der er blevet vendt. Når alle spillere har tegnet deres figur, vendes der 2 nye figurer og ovenstående gentages.

Sker der det, at en spiller ikke kan tegne en af de vendte figurer, får den spiller nu en second chance. Spilleren vender nu den næste figur i bunken og kan spilleren tegne denne på sit ark er spilleren stadig med efterfølgende i spillet. Kan spilleren ikke tegne figuren, så slutter spillet for denne spiller og de andre spiller fortsætter. Spilleren der først ryger ud, skriver et 1-tal i en af de tilbage blivende kvadrater der er ledige. Så ved man at dette var spiller 1, der først røg ud.

Vurdering af spillet 

Da jeg modtog Second chance og fik læst spillereglerne, vidste jeg med det samme at dette var et spil jeg ville afprøve sammen med min bedre halvdel. Han elsker mere simple og hyggelige spil. Så den passede perfekt at afprøve en lørdag eftermiddag med højt solskin.

Jeg elskede fra starten af at spillereglerne var meget simple og det er et spil der er super enkelte og let at komme i gang med. Det er desuden et rigtigt hyggeligt spil og hive frem, hvis man er til lidt mindre komplekse spil. Selvom spillet ikke er kompleks som sådan, skal man stadig overveje hvor man placerer sin figur og holde øje med hvad for nogle figurer der er tilbage, ved hjælp af de tre kort der viser hvad for nogle figurer der er med i spillet. Via dette har man mulighed for at lave plads på sit ark, til at en bestemt figur bliver vendt i bunken.

Jeg er desuden også kæmpe fan af spil, der er produceret af Lautapelit.fi. Jeg elsker deres designs og bare den måde spillene som regel er bygget op på. Ikke mindst er jeg nødt til at rose spiludvikleren Uwe Rosenberg, som står bag Second chance. Han laver dog tit meget komplekse og strategiske spil, men her har han udviklet et rigtig godt familiespil, stadig med strategiske træk.

Figurerne har forskellige farver, alt efter hvor store og svære de er at placere. Der følger en lille æske farveblyanter med, dog ikke til hver farve af figur.

F.eks. er der røde/lilla/lyserøde figurer, men der er kun en rød farveblyant. Så vi farvede bare alle disse røde.

Der følger 2 almindelige blyanter med. Vi fandt ud af det er en fordel når man har farvet sin figur, at tegne den op med blyanten bagefter. Der kan jo sagtens komme til at være to røde figurer lige ved siden af hinanden, derfor syntes vi det gav bedre overblik og tegne den op.

Der fulgte kun en æske små farveblyanter med, og kun en af hver farve, undtagen blyanten, hvor der var to med (dog stadig små blyanter). Så hvis nu begge spillere valgte den blå figur, så måtte man vente til den anden var færdig med den blå.

Det gik fint fordi, vi var som sagt kun to spillere, men hvis man var fire, ville det tage lang tid, hvis alle spillere valgte den samme figur, og dermed skulle bruge den samme farveblyant.

Vi spillede 2 spil og efter nummer 2 spil, skulle farveblyanterne spidses. Man kunne have ønsket at der fulgte flere pakker med og at disse var lidt størrer.

Man kan selvfølgelig bare supplerer med sine egne farveblyanter, hvis man har sådanne til rådighed.

Men selve spillet syntes jeg er genialt. Hvis man som jeg, før har haft den fornøjelse at være glad for at spille tetris og fandt glæden i, at få de små tetrisbrikker til at passe ind, så vil man uden tvivl elske Second chance.

Desuden så fylder spillet minimalt og er nem at tage med i sommerhuset, i campingvognen eller have med på flyrejsen.

Så er man til et spil med få og simple spilleregler, så er det Second chance, man skal have fingrene i.

Jeg kan kun give mine allerbedste anbefalinger herfra.

- Anita Andreasen 

Læs også spilanmeldelsen af Century: Spice Road

Læs også spilanmeldelsen af Cloud City 

Læs også spilanmeldelsen af SETUP

 

 
Anmeldelse af spilSpilbræt

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen