Finmotorisk kuglespil anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Fyrretræ, krydsfiner & schima superba | Mærke: Educational Advantage | Antal: 1 kasse med 132 dele. 

"Sortering, optælling og kategorisering er en rigtig god og lærerig måde, at give børn en grundlæggende forståelse for eksempelvis matematik. Når Villads leger med sorteringslege/opgaver styrker han både forståelsen af tal, mængder, men samtidig er sorteringslegen med til, at styrke de finmotoriske evner og overblikket. Lege og spil, hvor der indgår sortering eller kategorisering - aktiviteter hvor hele pointen er, at sortere farver, genstande, tal eller ord i særlige kategorier, hjælper og styrker børn i, at forstå verden og ikke mindst sig selv"

En anmeldelse af finmotorisk kuglespil

Er du på udkig efter en ny aktivitet, som kan hjælpe dit barn med, at styrke de finmotoriske færdigheder, overblik, koncentration, hånd-øje-koordination og kreativiteten, så er dette sæt måske det du søger. 


 
Denne sorteringsaktivitet er lidt en blanding af et mosaikspil, leg med perleplader eller et kuglespil. Herhjemme er sættet populært hos Villads på 3,5 år, som nemt kan sidde længe og være koncentreret med denne aktivitet.


Storebror Marcus har også lavet et af opgavekortene, for selvom han er teenager, sagde han ikke nej til at prøve, da Villads inviterende ham med til aktiviteten. 

Sættet indeholder

Det spændende sæt indeholder en træplade til at placere arbejdskort/opgavekort og kuglerne på, 10 dobbeltsidet arbejdskort/opgavekort, 111 bolde, i 6 forskellige farver. 6 skåle i de samme farver, 2 pincetter og 1 ske.

Fyldt med muligheder for kombineret leg og læring

I vores familie elsker vi, at se muligheder frem for begrænsninger. 
Vi nyder, når vi kan finde på nye sjove lege og opnå nye sjove læringssituationer.
 
Villads på 3,5 år har nydt, at fordybe sig i denne aktivitet og bruge sin kreativitet og fantasi. Men vi har også brugt sættet på andre måder end kun de tiltænkte.


 
Med det finmotoriske sæt fra Educational Advantage, er det nemlig oplagt også at træne både hukommelsen og koncentrationen. Dette har vi eksempelvis gjort ved, at lægge nogle kugler frem på bordet eller i en af skålene og derefter dække dem med et viskestykke. Villads skal efterfølgende prøve at huske, hvilke farver og antal kugler der er under viskestykket. Dette er en leg, som alle kan være med til, både børn og voksne og det er sjovt, at se hvem der har den bedste hukommelse.


 
Den tiltænkte måde, at bruge dette sæt er efter min mening, at sidde ved spisebordet og udvælge, hvilken af de farverige skabeloner/arbejdskort Villads gerne vil lave. Derefter placeres kortet på pladen og så kan Villads tage de farvede kugler med en ske eller en pincet, alt efter hvordan han ønsker at udfordre sig selv. 

Villads kan godt lide, at sidde og lave motiverne på de mange kort, men han kan også godt lide, at sidde og finde på sine helt egne kreative motiver. Villads kan nemt håndtere pincetterne, men det kan alligevel være svært, at holde fast i kuglen uden at den smutter, men hvis den smutter fra ham, må han fange den igen. - En rigtig god og sjov måde, at styrke finmotorikken og koncentrationen på.


 
En anden oplagt og vigtig aktivitet med dette finmotoriske sæt er, at tælle og sortere de mange kugler med pincet. Ved denne opgave vil sættet eksempelvis også styrke og stimulere tal- og mængdeforståelse, nysgerrighed, koncentration, hånd-øje-koordination, rollelege, kreativitet og meget mere.

Hvorfor er sorteringslege vigtige for børns udvikling

Sortering, optælling og kategorisering er en rigtig god og lærerig måde, at give børn en grundlæggende forståelse for eksempelvis matematik. Når Villads leger med sorteringslege/opgaver styrker han både forståelsen af tal, mængder, men samtidig er sorteringslegen med til, at styrke de finmotoriske evner og overblikket.
 
Lege og spil, hvor der indgår sortering eller kategorisering - aktiviteter hvor hele pointen er, at sortere farver, genstande, tal eller ord i særlige kategorier, hjælper og styrker børn i, at forstå verden og ikke mindst sig selv.


Det at lære at sortere er en grundlæggende kompetence, som børnene vil få stor glæde af gennem hele livet, da denne mestring kan flyttes over til andre sorteringsopgaver. 

Vi voksne sorterer nemlig langt mere end vi måske lige tænker over. 
Det kan eksempelvis være når vi affaldssorterer, sortere i skabe og skuffer, eller når vi sorterer i vores apps. Det er ikke blot hjemme i privaten vi oplever vigtigheden af forståelsen af sortering, vi støder på det hele tiden. Det ses eksempelvis også i tøjbutikker, supermarkeder mm. hvor tingene også er sorteret og kategoriseret. 

Der er som du kan læse rigtig mange situationer, hvor vi har glæde af sorteringsfærdigheder, og denne vigtige egenskab skal vi give videre til vores børn. 


Dette kan gøres via lege, spil og aktiviteter som eksempelvis dette finmotoriske sorteringsspil fra Educational Advantage. Selvom sorteringslege måske ikke er tanken bag denne aktivitet, så indbyder sættet alligevel til denne vigtige læring og hvorfor ikke tænke lidt ud af boksen og nyde godt af de mange forskellige læringsmuligheder, der er i dette sæt. 

Firmaet bag dette lærerige produkt

Educational Advantage er firmaet bag denne aktivitet. De blev grundlagt i år 2006 af Richard Hardstaff og Cyril Dowling. De har sammen brugt deres store viden og erfaring fra mange års samarbejde til, at opbygge en virksomhed, der ikke kun distribuerer, men også skaber og producerer både unikke og innovative produkter af utrolig høj kvalitet og ikke mindst en stor legeværdi.


 
Educational Advantage bestræber sig konstant på, at lave velovervejede produkter med en fremragende sikkerhedsrekord. Sikkerheden er deres hovedprioritet i designet af alle deres spændende produkter.

De har strenge kvalitetsstandarder for fremstilling og uddannelsesmæssig fordel er ISO9001-2015 registreret. Alle deres produkter testes uafhængigt af: EN71, ASTM American og AS/NZ sikkerhedsstandarder. 


 
Det finmotoriske sæt er lavet af FSC træ fra certificeret bæredygtigt skovbrug, som bl.a. garanterer genplantning af de fældede træer. Certificeringen betyder også, at alt træ kan spores tilbage til den enkelte skov, som det er blevet fældet i. På den måde har forbrugerne garanti for, at træproduktionen foregår på en klimamæssig og forsvarlig måde. - Hvilket efter min mening gør sættet endnu mere velovervejet.

Vores samlede konklusion 

En rigtig god, sjov og lærerig aktivitet fra Educational Advantage, som straks fangede interessen og nysgerrigheden hos Villads på 3,5 år. Han var lynhurtig til, at dele de mange kugler op i skålene og derefter blev de mange farvestrålende kort kigget igennem og den ønskede opgave blev valgt og monteret på pladen.

De mange arbejdskort/opgavekort indeholder både kendte motiver og farverige mønstre, der er lidt blandede valgmuligheder og forskellige sværhedsgrader, så Villads kan vælge mellem noget forskelligt. Da kortet var valgt og monteret, startede den finmotoriske træning ved, at han med pincet eller ske skulle løfte kuglerne i de korrekte og matchene farver og placere dem korrekt på pladen. 
Opgaven er simpel og overskuelig, hvilket gør sættet egnet til en bred målgruppe også indenfor specialområdet. 
 
Efter at vi har set nærmere på denne aktivitet, så vil jeg ikke blot anbefale den til private hjem, men også til institutioner og specialinstitutioner, hvor jeg er sikker på, at et sæt som dette kan skabe stor glæde og hjælpe børn og voksne med den positive udvikling. 


 
Min yngste søn på 1 år har Cerebral Parese i den ene hånd og jeg har derfor stor fokus på, at han bliver motiveret til, at bruge hånden så meget som overhovedet muligt. Jeg er helt overbevist om, at denne aktivitet vil blive brugt rigtig meget af lillebror, når han bliver lidt ældre. Det finmotoriske sæt er nemlig rigtig fint til, at træne og motivere børn med eksempelvis Cerebral Parese til, at bruge deres hænder og styrke de motoriske færdigheder.
 
En sjov og meget lærerig aktivitet.

- Carina Lund 

Læs også spilanmeldelsen af Farve-Post sortering 

Læs også spilanmeldelsen af Fiskespil med tal 

Læs også spilanmeldelsen af Fiskespil med ansigter & følelser 

 

 

Anmeldelse af legetøjEducational advantage

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen