Alder: Fra 3 år | For: 1-2 spillere |Spilletid: Cirka 10 min.
"Hverken spillets navn eller indpakning syner af ret meget, men når først man får det pakket ud, er det en helt anden sag med Farve-Post spillet fra Educational Advantage..."
Farve-Post spillet, der ikke helt kan bestemme sig for, om det er et spil eller indlæringslegetøj?
Udpakning af spillet
Hvis man udelukkende kigger på æsken som spillet befinder sig i, så syner det ikke af meget. Der er ikke gjort noget særligt ud af indpakningen og man kan undre sig lidt over, at et spil der handler om farver, er pakket ind i en sort/hvid kasse.
Der er dog heldigvis ikke sparet på farverne, når man først får pakket spillet op. Det skal i denne sammenhæng også nævnes, at Farve-Post spillet betegnes som et spil, men det kunne nok ligeså fint være kaldt indlæringslegetøj - her i anmeldelsen vil det dog blive betegnet som et spil.
Kort om spillet
Spillet er af en forholdsvis simpel størrelse, så der medfølger faktisk ikke en stor udredning i form af et sæt regler. Der er på bagsiden blot en kort beskrivelse på engelsk . Spillet indeholder seks plastikkasser i forskellige farver, som fungerer som en slags “postkasse”.
Herudover er der 60 brikker som på den ene side er afbilledet med en ting såsom en basketball, blåbær osv. På den anden side er der én af de i alt seks farver som matcher billederne. Brikkerne er af pap og har en ganske udemærket kvalitet - et plus er, at det er nemt at se hvad der er på billederne, trods brikkernes størrelse.
Oplevelsen
Herhjemme blev spillet afprøvet sammen med min datter på lidt over 2 år. For børn i den størrelse kan selv de mindste ting være underholdende og udpakningen gav i sig selv underholdningsværdi, da alle brikkerne var sat sammen i plader, som der skulle “trykkes” ud.
Spillet er sin enkle form ret simpel. Spilleren skal fylde de seks “postkasser” op med de kort som matcher i farve. For større børn vil det være en ret simpel opgave, men for mindre børn 2-6 år, vil der både være en øvelse i at finde de rette farver og putte dem i “postkasserne”. For de helt små, som eksempelvis min datter, er der også god træning til finmotorikken når de små brikker skal puttes ind i “brevsprækken”.
Det fine ved spillet er, at det har flere facetter jo bedre børnene bliver til farverne. Når børnene har mestret at putte de farvede brikker i de rette “postkasser”, så kan de begynde at udfordre sig selv ved eksempelvis kun at må kigge på motiverne for at finde de rette farver.
Ydermere så kan man bede børnene beskrive hvad der er på motiverne, hvad man kan bruge det til eller lignende. Samtidig kan man også lave en leg hvor man skal dele brikkerne op i eksemplevis dyr, blomster eller madvarer.
Det er derfor også svært at definere nogle konkrete tidsangivelser for hvor lang tid et spil varer. Gennemsnitligt bruger vi nok mellem 30-60 minutter når vi finder det frem, hvilket vi gør ofte.
Der kan sagtens være flere spillere med, hvorved man så også kan øve sig i at vente på, at det er andres tur. Vi har også før benyttet os af at have et ældre barn til at spille det sammen med vores datter, og det er nu meget sjovt at høre hvordan snakken går ud fra motiverne.
Alt i alt så synes jeg spillet er anbefalelsesværdigt hvis man har børn i alderen 2-6 år. Spillet har især fungeret rigtig godt hjemme hos os, fordi vores datter havde svært ved at skelne farverne fra hinanden - det blev nærmest forandret efter én omgang med dette spil.
Herudover, så er det altid dejligt at have nogle små billeder, som man kan tale med børnene ud fra og dermed også udvide deres ordforråd.
- Anders Østergaard