Spasmager anmeldelse
Spillet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende spil på Legebyen.dk!

Alder: Fra 5 år | Spilletid: Cirka 30 min.| For 2-6 spillere

Indhold:

”Spasmager” indeholder en spilleplade, karakterkort, aktivitetskort, spillebrikker og en spillevejledning.

Der er i alt 6 farver spillebrikker - 4 stk af hver farve. Det kommer i en æske af god solid kvalitet. Ligeledes virker spillepladen også til at være i god kvalitet. Spillet kan spilles med 2-6 spillere, både børn og voksne.

Hver spiller skal bruge 3 brikker, men som nævnt følger der 4 brikker med i hver farve. Det betyder altså, at der i denne udgave er taget højde for, at der er en vis sandsynlighed for, at man kunne ske at få smidt en brik væk. (Dette har vi måtte sande flere gange)

Spillevejledningen er kort og tager ikke så lang tid at læse og forstå – den indeholder 2 mulige måder at spille på. Vi har desuden opdaget, at man på Danspils hjemmeside, kan finde spillevejledningen. Dette er altid en fordel i vores øjne, da det også er en af de ting, vi indimellem har mistet i diverse brætspil.


Selve spillet:

For at vinde spillet skal man være den første, som får alle sine 3 brikker ind i målfeltet i midten af spillepladen. Det gør man selvfølgelig ved at slå med terningen og flytte det antal brikker som øjnene viser, men også når man får et karakterkort, hvor der kan stå alt fra ”flyt X antal felter bagud” og til ”ryk direkte i mål”

Karakterkortet får man efter et aktivitetskort. Aktivitetskort indeholder alverdens opgaver/aktiviteter som man skal udføre. Nogle af kortene kræver man er ret fysisk, men det gælder ikke alle.

Som eksempel fik vi bl.a. en aktivitet, hvor man med en af sine medspillere skal gå en runde omkring bordet med en appelsin, tennisbold eller lign. siddende fast imellem de to i panden.

Vi fik også et kort, hvor man skulle lave sjove ansigter som opgave. Så en bred spredning af forskellige opgaver. Der er i spillevejledningen opstillet 2 forskellige måder at spille på.

Den ene måde, skal man lade alle karakterkort stå i en bunke på bordet og efter hver udført aktivitetskort, trækker man et karakterkort og gør som der står på kortet (flyt baglæns, sid en omgang over, ryk frem eller ryk direkte i mål). På denne måde er det helt tilfældigt, hvilket karakterkort man får, og er altså ikke afhængig af hvordan eller hvor godt opgaven er udført.

Den anden måde at spille på giver lidt mere mulighed for at man kan gøre sig fortjent til de gode karakterkort. I denne version skal hver spiller nemlig trække 3 karakterkort, og råder nu over disse. Det er så sidemanden som skal give et af hans/hendes karakterkort ud fra hvordan han/hun bedømmer udførelsen af opgaven.


Vores vurdering:

Hvis man er i humør til et sjovt og lidt anderledes hyggespil med børnene, så er Spasmager et godt bud.

Er man mere konkurrencepræget, så passer det knap så godt. Konkurrence-momentet forsvinder særligt i den version af spillet, hvor man tilfældigt trækker et karakterkort. Det betyder, at man faktisk ikke behøver at gøre sig umage med at klare aktiviteterne. Første gang vi spillede spillet, valgte min yngste datter denne version af spillet, fordi hun synes det var mest fair, og faktisk ikke selv brød sig om at skulle bedømme andres præstation.

Umiddelbart er det en fin måde at spille på, særligt hvis man har yngre børn med i spillet. På denne måde bliver spillet som sagt mere på hyggebasis og ingen føler sig presset til at skulle lave en aktivitet perfekt, for at kunne få en god karakter. Omvendt så må vi også indrømme, at for os blev det lidt en ”sovepude”. Når nu man alligevel ikke blev belønnet ud fra sin indsats, så blev det hurtigt til noget, hvor man kun halvhjertet klarede aktiviteten. Altså mere som en ting i spillet, der bare skulle overståes.

Det giver et lidt andet spil, når man rent faktisk får en bedømmelse, og får et kort ud fra hvor godt man har klaret aktiviteten. Der er fin mulighed for, at man sikre sig at det går forholdsvist fair til, når man vælger denne version af spillet. Fx ved at man samlet snakker om, hvorvidt aktiviteten er klaret så godt, at det skal give plus eller minus. Derefter kan sidemanden så selv vælge hvilket et af kortene på hånden, der passer til præstationen. Så bliver det flertallet, der bestemmer om det er godt nok til et godt karakterkort. Men det giver også stadig sidemanden, som skal vælge et af sine karakterkort og give spilleren, en mulighed for at påvirke bedømmelsen ift. hvor meget minus eller plus, det så skal medføre. Man kan godt tage hensyn til at nogle aktiviteter for nogen vil være nemme og for andre vil være svære, så man tager dette med i sin vurdering.

Ift. aktivitetskortene så er der også mulighed for, at man kan tilpasse dette lidt. Man kan på nogle kort lave sit eget alternativ, og samtidig så er der jo altid en mulighed for, at man bare springer kortet over og tager et nyt.
Spillet kan spilles fra 5 år, og det tror jeg faktisk passer meget godt, så længe man tilpasser reglerne lidt, så det passer til barnet. Jeg tænker også at yngre børn nok vil synes det er sjovere end lidt større børn.

Det står på kassen at forventet spilletid er 30 min. Vi har ikke kunne spille det på under 1 time, hvis vi har holdt fast i at alle 3 brikker skulle i mål. Det kommer sikkert også an på, hvor mange spillere man er, og hvilke aktiviteter man skal lave, da nogen nok tager længere tid end andre. Så umiddelbart vil vores gæt være, at det er mellem 30 og 60 min. pr spil ca.

- Joan FrederiksenAnmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilDanspil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen