Farve Yatzy anmeldelse

Alder: Anbefales fra 5 år | Spilletid: Ca. 15 min. | Spillere: 2-5 deltagere.

"Farve-Yatzy er en enkel version af en af de helt store spilklassikere. Det er et perfekte rejsespil til familier med små børn. Yatzy er nok et af de spil, der oftest rammer bordene i de danske hjem. Det er enkelt, hurtigt og i høj grad baseret på held, men det byder faktisk på en hel del taktiske hovedbrud..."

En spilanmeldelse af farve Yatzy

Yatzy er nok et af de spil, der oftest rammer bordene i de danske hjem. Det er enkelt, hurtigt og i høj grad baseret på held, men det byder faktisk på en hel del taktiske hovedbrud.

Børneyatzy - eller Farve Yatzy som spillet også kaldes - er tæt på originalen, men der er mindre fokus på matematik og mere fokus på bare at kaste med nogle terninger.

Reglerne

Hvis du på en eller anden måde har undgået at spille yatzy indtil videre, får du en hurtig forklaring af, hvad Farve-Yatzy går ud på.

I hver tur slår man med fem terninger. I stedet for øjne – som på almindelige terninger – er der farver. Målet er at få så mange point som muligt på den pointblok, der følger med. Det gælder for eksempel om at slå mange i samme farve eller at ramme bestemte kombinationer – for eksempel to par eller tre ens.

Når det er din tur, kan du slå tre gange med terningerne. Efter første og andet slag kan du vælge at gemme nogle af terningerne. Det er en god idé, hvis du for eksempel slår tre røde med det samme og gerne vil forsøge at slå endnu flere med de sidste kast.

Hvis man for eksempel får fire grønne i løbet af sin tur, skriver man fire point ind i feltet ud for den grønne prik. Det er vigtigt score mange point ud for hver af de seks farver, fordi man får 10 bonuspoint, hvis man samler mindst 18 point i de felter.

Tænk dig om

Det bringer os videre til den vigtigste regel i yatzy: Du skal udfylde et felt på blokken i hver runde. Det betyder, at du nogle gange er nødt til at nøjes med ringe resultater. Og det betyder også, at man skal tænke sig om, før man vælger, hvilket felt man udfylder.

Hvis man slår noget, som ikke passer ind i nogen af de felter, der stadig er tomme, må man ”strege” et felt. Det betyder, at man ikke kan skrive nogen point ind i det felt i resten af spillet. Som regel streger man Yatzy-feltet, fordi det er svært at få fem ens. Men så er det endnu mere ærgerligt, hvis man ender med at få yatzy senere.

Pengene værd

Som de andre spil i Danspils klassikerserie, er Børneyatzy særdeles billigt. For under 60 kroner får et spil med mange timers underholdning.

Man får ovenikøbet et raflebæger med i pakken. Det er en stor fordel, når man spiller med små børn. Så slipper man nemlig for at bruge halvdelen af tiden på at samle vildfarne terninger op fra gulvet.

Eneste lillebitte minus er, at den pink og den røde farve ligger lidt for tæt på hinanden. Det betyder, at man kommer til at se forkert engang imellem. Men det er ikke problem, når man vænner sig til det.

- Søren Vinggaard Hellerung

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilDanspil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen