Sorteper spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Spilletid: Ca. 15 min. | Spillere: 2-8 deltagere.

"Kortspillet Sorteper er mere end 100 år gammelt, men det er stadig et hurtigt og underholdende spil, der egner sig til hele familien. Jeg kan anbefale Sorteper til en hyggelig spilaften med børn på 4 til 10 år. Det bygger meget på held, men det er kun godt, fordi det giver de mindste en lige så stor chance for at løbe af med sejren..."

En spilanmeldelse af Sorteper

Sorteper er et af de spil, som alle nok har stiftet bekendtskab med i deres barndom. Godt nok havde jeg selv helt glemt, hvad det gik ud på, men det vendte hurtigt tilbage, så snart jeg åbnede æsken.

Sorteper er et helt enkelt spil, hvor det går ud på at danne par af en masse dyr fra bondegården og den danske natur. Svanemor skal sættes sammen med svanefar, koen skal sættes sammen med tyren, hønen sættes sammen med hanen og så videre.

Det eneste kort, der ikke kan sættes sammen med andre er Sorteper. Den lumske kat, der – af ukendte årsager – går med stok og høj hat.

I starten af spillet bliver alle kortene fordelt, så spillerne har lige mange. Hvis man er heldig at have dyrepar på hånden fra start af, kan man lægge dem parvis på bordet. Når man har gjort det, går spillet for alvor i gang.

Snup kort fra sidemanden

I hver tur trækker du et tilfældigt kort fra medspilleren, der sidder til højre for dig. Hvis kortet passer sammen med et af dem, du har i forvejen, kan du lægge dem sammen med de andre par på bordet.

Sådan fortsætter spillet. Når du har fået parret alle dine kort, udgår du af spillet. Det vil sige, at du ikke længere trækker kort fra din sidemand.

Den spiller, der har Sorteper til sidst, har tabt. Men hvis du trækker Sorteper fra din sidemand tidligt i spillet, kan du stadig nå at komme af med ham, hvis din sidemand trækker kortet fra din hånd. Du kan måske også være lidt udspekuleret og placere kortet der, hvor din sidemand plejer at trække, når han tager kort fra din hånd.

Flot illustreret

Spillet består helt enkelt af 33 kort. Og der er fokus på kvalitet frem for kvantitet. Illustrationerne er flotte og søde. En fin detalje er, at baggrundene på hvert kortpar passer sammen.

I princippet kan man også spille Sorteper med et almindeligt spil kort, men det er meget mere fængende, hvis man spiller med de illustrerede kort. Det gælder især hvis man spiller med mindre børn.

Jeg kan anbefale Sorteper til en hyggelig spilaften med børn på 4 til 10 år. Det bygger meget på held, men det er kun godt, fordi det giver de mindste en lige så stor chance for at løbe af med sejren.

- Søren Vinggaard Hellerung

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilDanspil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen