Froggit spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 6 år | Spilletid: Ca. 15-30 min | Spillere: For 2-6 deltagere | Mærke: SmartGames | Antal: 1 spil i æske 

"Spillet er en fantastiks remix af det gamle klassiske spil Kinaskak. I Froggit, skal der tænkes grundigt over hvert træk og med 2 forskellige sværhedsgrader er det samtidig et spil der kan voksne i forhold til barnets kunnen. Spillet kan justeres på mange måder, så de mindre børn også kan være med til at spille spillet. Jeg er kæmpe fan af spil, som kan vokse i takt med at børnene bliver større og får et større overblik og kan tænke mere strategisk. Når man investerer i et spil til familien, er det bare dejligt at det er et spil som man kan bruge i mange år, i stedet for at det, i nogle tilfælde, er en meget kort periode fordi børnene vokser fra dem"

En spilanmeldelse af Froggit 

Jeg elsker når jeg får en mail og der står, der er en pakke på vej til dig fra Legebyen.dk. Dette var også tilfældet en regnfuld fredag morgen. Så da mine 2 børn Bertram på 5 og Agnes på 8, var blevet hentet fra SFO, så gik det bare hjem i fuld fart, for at åbne pakken fra Legebyen.dk. 

Vi er altid spændte når der kommer en pakke derfra og hvad den helt nøjagtig indeholder. Denne gang var vi så heldige at den indeholdt spillet Froggit. Så vi fik fundet chip og snolder frem og så var vi klar til total fredagshygge med vores nye spil, Froggit.

Indhold og produktbeskrivelse 

  • Spilleplade
  • Frøer i plast
  • Spillet er med danske spilleregler.

I Froggit er målet at få dine frøer sikkert hen over dammen samtidigt med, at man skal prøve at blokere vejen for modspillerens frøer.

Pas også på dammens store fisk, som kan skræmme alle frøer tilbage til start. Hvem får først sin frø-familie over på den anden modsatte bred?

Spilleregler 

I Froggit gælder det om at være den første der får alle sine frøer over dammen.

Alle spillere starter med at have 2 store frøer og 3 små frøer i deres valgte farve. Alt efter hvor mange deltagere man er, man kan være fra 2-6 spillere, så er det forskelligt hvor på pladens side man starter. Fisken skal stå på midten af spillepladen.

Det gælder om at få alle sine frøer først over på den anden side af spillepladen. Man kommer over på den anden side ved at flytte sine frøer. De store frøer må hoppe 1 eller 2 gange på åkanderne foran eller lige ved siden af. De små frøer må hoppe 1,2 eller 3 hop. Hvis der nu står en frø, enten sin egen eller modstanderens, så må man hoppe over denne (denne tæller ikke som en af sine skridt/hop). Man kan ikke hoppe over 2 frøer der står lige efter hinanden, men man kan hoppe over dem hvis der er en åkande imellem dem. 

Når man får en af sine frøer over på den anden side, så må man rykke fisken 1 eller 2 åkander. Hvis man kan rykke fisken, sådan at man kan ”slå” en af modstanderens fisk hjem, så må man gerne det, ligesom i ludo. Den ryger så tilbage til start og man skal så have den over dammen igen.

Når man har fået alle 5 fisk over dammen, har man vundet Froggit.

Vurdering af spillet 

Froggit er kåret af Guldbrikken som årets børnespil i 2021. Spillet er udviklet af Smart Games. Smart Games er et belgisk firma, der har specialiseret sig i at lave små finurlige tænkespil. Det er et anerkendt belgisk firma og mange af deres produkter har vundet en lang række priser for deres IQ-spil, der i den grad udfordrer ens logiske sans - uanset om man er barn eller voksen.

Spillet er en fantastiks remix af det gamle klassiske spil Kinaskak. I Froggit, skal der tænkes grundigt over hvert træk og med 2 forskellige sværhedsgrader er det samtidig et spil der kan voksne i forhold til barnets kunnen. Spillet kan justeres på mange måder, så de mindre børn også kan være med til at spille spillet.

Begge mine børn var med til at spille Froggit. Bertram på 5 og Agnes på 8 år. Vi har spillet, spillet flere gange siden vi modtog det ved Legebyen.dk. For det første er froggit virkelig et flot spil. Spillet er i høj kvalitet og frøerne er lavet i blød gummi og virkelig søde. Der er virkelig gjort meget ud af at prøve og lave en naturtro dam. Bertram var meget begejstret for frøerne og fisken, de fangede straks hans opmærksomhed.

Vi har som sagt spillede spillet flere gange og det tog lige Bertram et ar gange inden han lærte at man ikke bare skulle flytte sin frø/er ligegyldige steder hen, på grund af at man så kunne blive slået hjem. Men det opfangede han alligevel, da vi havde spillet flere gange.

Agnes var hurtig til at lære hvordan man kunne spille spillet helt strategisk. Men det er en af de ting froggit kan. At man kan have børn med, der har forskellige alder.

Desuden kræver spillet koncentration, hukommelse og problemløsning.

Der er mange måder man kan justere spillet på i sværhedsgrader. Har man brug for at gøre det mindre kompliceret, kan man vælge og kun have f.eks. tre frøet i stedet for 5. Dette ville også forkorte spilletiden, som kan være en god ting, for de mindre børn der spiller med.

Man kan også justere spillet således at de større børn får flere udfordringer. Dette kan gøres ved at ændre reglerne for hvordan man hopper, f.eks. at man ikke lan/må hoppe over sine egne frøer.

Jeg er kæmpe fan af spil, som kan vokse i takt med at børnene bliver større og får et større overblik og kan tænke mere strategisk. Når man investerer i et spil til familien, er det bare dejligt at det er et spil som man kan bruge i mange år, i stedet for at det, i nogle tilfælde, er en meget kort periode fordi børnene vokser fra dem.

Derudover er Froggit superenkelt at komme i gang med at spille. Spillevejledningen er meget kort og præcis og dette er bare supervigtigt, når vi har med børnespil at gøre.

At vægten er på at komme i gang med spillet sammen med børnene og ikke på at forældrene skal bruge oceaner af tid på at læse spilleregler For så har man mistede børnenes interesse, inden man overhovedet er kommet i gang.

Men det er også noget af det, producenterne bag SmartGames kan. At lave spil som kan voksne med barnet og ikke fra barnet. 

Hvis man er tilhænger af spil hvor man skal bruge sine strategiske evner og lære sin børn at tænke strategisk og problemløsning, så er det helt klart Froggit i skal ud at have fingrene i. Så skynd jer ind på Legebyen.dk og få fat i det superlækre kvalitetsbevidste spil Froggit. Det får de bedste anbefalinger herfra.

- Anita Andreasen 

Læs også spilanmeldelsen af Walk the dog 

Læs også spilanmeldelsen af Fantom Rally 

Læs også spilanmeldelsen af Boxmonster

 

Anmeldelse af spilSmartgames

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen