Boxmonster spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 6 år | Spillere: For 2 - 4 deltagere | Spilletid: Ca. 5 - 15 min | Mærke: Spilbræt | Antal: 1 spil i æske.

"Mine unger var vilde med Boxmonster fra starten af. Især det estiske udtryk kassen har, er lige til at alle børn straks falder for spillet. Selvom jeg et voksen, så kunne jeg ikke lade være med og syntes at æsken og den måde som de havde udnyttet at bruge æsken på, var helt fantastisk. Lige ved første øjekast, tænkte jeg det er da en æske der hurtig ville gå i stykker, især da jeg vidste at hænderne skulle ind i kassens sider. Men her blev jeg meget overrasket over kvaliteten af æsken. Den er meget robust og munden hvor ens hånd skal ind, er lavet af kraftigt materiale, som ikke bare lige går til"

En spilanmeldelse af Boxmonster

Endnu engang var vi så heldige at have modtaget en pakke fra Legebyen.dk. Pakken var ret stor og firkantet og vi vidste godt den ville indeholde et spil, som vi havde glædet os til at modtage. Især mine 2 børn, Bertram på 5 år og Agnes på 8 år.

Så vi skyndte os at pakke pakken ud og indeni pakken var der det flottest og sødeste spil som var Boxmonster. Nu var der ingen vej udenom, der skulle spilles.

Indhold

  • Æsken udgør spillepladen
  • 1 timeglas
  • Røntgenkort
  • Papbrikker med forskellige motiver
  • Danske spilleregler medfølger

Spilleregler 

I Boxmonster skal du hjælpe monstret så det ikke får ondt i maven, for selv et monster kan få ondt i sin lille mave. Boxmonster er et rigtig sødt men også et lidt skørt monster. Han spiser både mobiltelefoner, legetøj, pizza, søstjerner og mange andre ting. Derfor oplever monstret til tider at han får ondt i hans lille mave. 

I spillet skal man kort fortalt hjælpe hinanden med at finde de ting, som Boxmonstret har spist. I spillet er der forskellige røntgenkort med forskellige genstande, som man skal hjælpe hinanden med at finde. 

Selve boksen til spillet er lavet så praktisk at den har 4 åbninger, en på hver side. Dette. Skal forestille boxmonstret mund. Så man stikker sine hænder ind i dens mund og så gælder det om at man skal føle sig frem til de rigtige genstande.

Man må kun bruge sine hænder. Man skal prøve om man samtidig kan trække to ens brikker ud af munden på monstret. Der kan spilles med timeglasset som medfølger. Man kan derfor spille med tid og derved skal man klare 3 røntgenkort inden tiden løber ud. 

Der følger kort med til 3 forskellige niveauer. Let, middel og svær. 

Man starter med at putte alle brikker ind i æsken, gennem hullerne. Herefter vælger man hvilken niveau man spiller på.  Indenfor hvert niveau er der 9 kort, tre ettere, tre toere og tre treere.

Så vælger man en af hver, altså en etter, en toere og 1 treere. 

Niveau 1: Dette er det lettest niveau. Blå niveau. På kort et er der en ting man skal finde, på kort to er der to ting der skal findes og på kort tre er der også 2 ting, men alle spillere skal finde en af hver. 

Niveau 2: Niveau to som er det lyserøde niveau, skal man finde tingene i den rigtige rækkefølge. På kort et er der tre ting. På kort to er der seks ting og på kort tre er der ni ting. 

Niveau 3: På niveau tre som er det gule niveau er der ikke billeder af tingene man skal finde, men kun en aftegning. Derudover må man slet ikke snakke sammen. På kort et, skal man finde en ting. På kort to skal man finde to ting og på kort tre skal man finde tre ting. På kort to og tre er ikke hele figuren afbilledet og de ligger også ind over hinanden. Så her skal man virkelige bruge lidt sit hoved til at regne ud hvad man skal finde, for man må jo heller ikke snakke sammen.

Vurdering af spillet 

Mine unger var vilde med Boxmonster fra starten af. Især det estiske udtryk kassen har, er lige til at alle børn straks falder for spillet. Selvom jeg et voksen, så kunne jeg ikke lade være med og syntes at æsken og den måde som de havde udnyttet at bruge æsken på, var helt fantastisk. Lige ved første øjekast, tænkte jeg det er da en æske der hurtig ville gå i stykker, især da jeg vidste at hænderne skulle ind i kassens sider.

Men her blev jeg meget overrasket over kvaliteten af æsken. Den er meget robust og munden hvor ens hånd skal ind, er lavet af kraftigt materiale, som ikke bare lige går til.

Brikkerne som man skal prøve at finde, er i meget kraftig kvalitet og er virkelig holdbare. 

Så vi gik straks i gang med at afprøve niveau 1 i Boxmonster.  Bertram på 5 og Agnes på 8 spillede sammen med mig. Derfor valgte vi til en start niveau 1, så Bertram kunne være med.

Vi havde kigget på brikkerne inden vi puttede dem ind i munden på monstret og jeg havde tænkt det er jo ingen sag at finde formen på brikkerne, selvom man ikke kunne se dem. 

Men her blev jeg meget klogere. Vi førte straks vores hænder ind i munden på monstret og begyndte at mærke efter. 2 af spillerne, lige meget hvem, skal prøve og finde 2 ens, alt efter hvad Niveau 1, første brik viser. Når 2 af spillerne tror de har et match, så siger man f.eks. ”Jeg har fundet søstjernen” og så skal en af de andre spillere også prøve og finde den. 

Nogle af brikkerne er lettere end de andre. Vi spillede i starten med tid. Det gik fint, men vi klarede det ikke inden for tiden, selvom vi prøvede flere gange. Det gjorde egentlig ikke så meget. Mine børn syntes bare spillet var megasjovt.

Efterfølgende da vi var færdige med at spille, sad de bare og legede med det på hver sin måde. 

Jeg er kæmpestor fan af samarbejdsspil. Især til de lidt mindre børn eller som familiespil. Derfor er jeg bare helt vild med Boxmonster også selvom jeg er voksen. For jeg blev også selv udfordret af at skulle finde brikkerne indimellem og så er det jo bare ekstra sjovt at spille med, som voksen.

Jeg elsker at man sammen skal prøve og hjælpe hinanden til at løse en opgave, som man jo som oftest skal i samarbejdsspil. Ikke mindst er det en fordel når de mindste spiller med, at det bare handler om at være sammen om noget og hjælpe hinanden. 

Hvis man i forvejen har Kragespillet eller Magitoppen stående på hylden derhjemme, så må man simpelthen ud at investere i Boxmonster. Dette spil kan kun anbefales, også selvom du er 5,10,30 eller 100 år. Så skynd jer ind på Legebyen.dk og få fat i Boxmonster før din nabo. Kæmpe kæmpe anbefaling herfra.

- Anita Andreasen 

Læs også spilanmeldelsen af Bucket King 

Læs også spilanmeldelsen af Pet Shop 

Læs også spilanmeldelsen af Go Go Eskimo 

 

Anmeldelse af spilSpilbræt

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen