Calico spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 10 år | Spilletid: Ca. 30 - 45 min | Spillere: For 1 - 4 deltagere | Producent: Flatout Games | Antal: 1 spil i æske

"Calico er let at lære og spille, hvilket gør det til et tilgængeligt spil for både erfarne spillere og nybegynder. Spillet har en blanding af træk-og-læg-mekanik og at indsamle brikkerne og forskellige mønstre og farver. Dette skaber en god balance mellem strategi og held. For at opnå den højeste score er det vigtigt at spillerne planlægger deres træk, meget omhyggeligt og at man husker at tage hensyn til farver og mønstre. Kan man skabe særlige mønstre og placere kattefliser med matchende farver på spillebrættet, giver dette ekstra point, hvilket er med til at skabe en ekstra strategisk dimension til spillet"

En spilanmeldelse af Calico 

Endnu engang modtog jeg et spil fra Legebyen.dk. Denne gang var der Calico, et spil som jeg har set rigtige mange spil entusiaster spille og være ret begejstret for. SÅ det var til min store fryd og glæde at det lige netop var dette spil som jeg skulle teste og give en anmeldelse på.

Æsken indeholder

Spilleplader
Papbrikker
Point-blok
Pose til brikker
Spilleregler på dansk

Spilleregler 

Calico er er brætspil, der handler om at skabe de smukkeste patchwork tæpper, ved at placere farvede fliser på din spilleplade.

Hermed en lille gennemgang af spillereglerne.

Forberedelse 

Hver spiller får en spilleplade, der repræsenterer det tæppe, de skal bygge.

Placer derefter alle fiser med forskellige farver, mønstre i stofposen. Kattene deles i separate bunker. Samt de forskellige farvede brikker, der er bonuspoint som man opnår ved 3 sammenhængende farver.

Hver spiller vælger 3 ud af 5, tilfældige brikker og lægger dem på sin plade

Lav en række tilfældige brikker ved de 3 udtrukne katte (de sorte/hvide brikker)

Herefter lægges der 3 brikker fra stofposen, langs siden af pladen og derefter trækker hver spiller 2 brikker fra posen, som de tager på hånden. 

Spillerne skiftes nu til at tage deres tur i urets retning. På din tur har du to handlinger, som du skal gøre.

Du lægger en af dine brikker fra hånden på pladen og vælger derefter en af de tre brikker, lagt ved siden af pladen og tager denne på hånden.

Derefter trækkes der en ny brik fra posen, som nu lægges på bordet.

Sådan forløber resten af spillet indtil spillerne har fået udfyldt hele deres tæppe. 

Man kan opnå point på mange forskellige måder. Man skal prøve at opnå point i forhold til de tre brikker man trak fra starten. Man skal prøve at opnå både farve og mønstre for den højeste score. Eller bare en af de nævnte. 

Man kan også score point, ved at kunne lave det mønstre som de udtrukne katte viser. Eller opnå en score ved at danne tre af den samme farve. 

Den spiller der opnår den højeste score, er vinder af Calico. 

Hvis man er nybegynder af spillet, er der i spilleregler en opsætning, som man kan starte med. Denne kan stærkt anbefales, da den danner et rigtig godt grundlag for at lære spillet og dens taktik at kende.

Når man derefter bliver mere øvet, kan man spille med de normale regler.

Vurdering af spillet 

Det var en helt almindelig, men dejlig tirsdag. Men dagen blev lige endnu bedre, da jeg på min telefon fik en besked om at der var en pakke på vej til mig fra Legebyen.dk.

Og det perfekte var at den ville ankomme til min hoveddør om onsdagen. Lige tids nok til at kunne komme med til spilleaften om torsdagen.

Jeg havde en anelse om hvad for et spil, der var i pakken, men var ikke helt sikker, da jeg vidste der var flere spil på vej. Men jeg blev glædeligt overrasket onsdag, da jeg kom hjem efter job, for da jeg fik pakket min pakke op, var det til stor glæde at pakken indeholdt spillet Calico, hvilket jeg næsten ikke kunne vente med at komme i gang med at spille den efterfølgende dag.

Torsdag begav jeg mig ud til min veninde Anne, som jeg plejer at spille brætspil med og under armen havde jeg selvfølgelig Calico. 

Calico er et charmerende og taktisk brætspil, hvor spillere konkurrer om at skabe det mest imponerende tæppe ved at placere farverige fliser med forskellige mønstre og mønstrede katte på spillebrættet.

Jeg bliver nødt til at nævne kvaliteten af spillet. Det er virkelig lavet i høj kvalitet. Selvom alle brikkerne i spillet er lavet i pap, så er det bare superlækkert at have i hånden, men det er også en fryd for øjet.

Især bonusbrikkerne man får hvis man har tre ens i samme farve, er virkelig bare søde og meget smukke at se på. Jeg er vild med spil hvor der er sat fokus på kvaliteten, dette er også med til at et spil kan holde i mange år og at brikkerne i spillet forbliver i god stand.

Calico har enkle, men smukt designede komponenter. Fliserne med kattemønstre er levende og detaljerede, og spillebrættet er klart og tydeligt. 

Calico er let at lære og spille, hvilket gør det til et tilgængeligt spil for både erfarne spillere og nybegynder. Spillet har en blanding af træk-og-læg-mekanik og at indsamle brikkerne og forskellige mønstre og farver. Dette skaber en god balance mellem strategi og held. 

For at opnå den højeste score er det vigtigt at spillerne planlægger deres træk, meget omhyggeligt og at man husker at tage hensyn til farver og mønstre. Kan man skabe særlige mønstre og placere kattefliser med matchende farver på spillebrættet, giver dette ekstra point, hvilket er med til at skabe en ekstra strategisk dimension til spillet. 

Man kan også drille sine modstandere, ved at tage fliser som nogle af de andre spillere skal bruge. Dette er også med til at skabe endnu en strategisk dimension til spillet. 

Calico har en rimelig spilletid, der normalt varer ca. mellem 30-45 minutter at spille. Dett gør det til et godt valg for spilaftner, hvor man også ønsker at nå flere spil at spille. 

Det sjove ved Calico er at navnene på kattene, er rigtige katte i virkeligheden. Disse katte er også afbilledet bagerst i spilleregler. Det er en sjov og meget fin detalje, der gør spillet meget levende. 

Calico er generelt en fornøjelig og visuelt tiltalende titel, der appellerer til brætspilfans i alle aldre og erfaringstrin. Dens enkle regler og dens strategi gør det til en spændende og tilfredsstillende spiloplevelse.

Vi kan klart anbefale at Calico bliver en del af din spilsamling. Især hvis man er fan af taktiske spil med smukke komponenter og en god balance mellem strategi og held.

Så hvis du mener at Calico bør være en din, så hop ind på Legebyen.dk og køb den til din næste spilleaften.

Spillet er en af de største spilanbefalinger herfra.

- Anita Andreasen 

Læs også spilanmeldelsen af Augustus 

Læs også spilanmeldelsen af Quizzone TIMEOUT

Læs også spilanmeldelsen af Funghi 

 

 

Anmeldelse af spilFlatout games

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris799,95 kr
På lager
Se varen