Funghi spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 10 år | Spilletid: Ca. 30 min | Spillere: For præcis 2 deltagere | Mærke: Lautapelit

"Der er lige lidt forskellige kort, som man skal lære at forstå hvad de betyder og hvad de kan. Dette lærer man super hurtigt og især når man har spillet, spillet flere gange. Spillet er som udgangspunkt simpelt og spillereglerne er nemme at forstå. Derfor er det også et spil som man er hurtig i gang med. Vi elsker spil, hvor det giver mening at spille det flere gange, fordi man så efter hvert spil, finder ud af nogle gode strategier. Og så alligevel så ændrer spillet sig gang på gang, fordi man ikke kan vide hvad for nogle kort der kommer til at ligge fremme på bordet til start"

En spilanmeldelse af Funghi 

Endnu engang, så ventede vi på en levering fra Legebyen.dk. Mine børn plejer at være mega spændte på hvad pakken indeholder. Men denne gang var det mig, der næsten ikke kunne vente på at pakkeposten kom forbi min adresse. For jeg havde med længsel ventede på lige netop denne pakke som jeg vidste ville indeholde et spil, som jeg bare næsten ikke har kunne holde til at vente på. Jeg var hjemme denne dag, hvor pakkeposten kom forbi, så jeg rev døren op, skrev under på pakken og flåede pakken op. Og ganske rigtig, svøbt i en strålekrans af lys lå mit længe ventende spil, nemlig kortspillet Funghi

Spilleregler 

I Funghi gælder det om at indsamle de mest værdifulde og derefter stege dem på sin pande.

Kortspillet foregår dybt inde i skoven, hvor en dygtig svampejæger kan finde de allerbedste svampe som skoven har at byde på. 

Man kan både gemme eller sælge de svampe man finder eller man kan vælge at hive stegepanden frem og lave et lækkert måltid ud af de fantastiske svampe. 

Funghi er et kortspil for 2 personer, som indeholder to forskellige bunker kort. Der er et dag-deck, som indeholder 84 kort med ti forskellige svampe, stegepander, kurve og juicer. Og der er er mindre ”nat-deck” med otte kort. 

Hver svampekort som man finder, har to værdier. Den ene værdi er hvis man sælger sit kort, man skal her minimum have 2 af den samme slags svamp, for at kunne sælge. Hvis man vælger at sælge svampen, har man bedre mulighed for at flere svampe. 

Hvis man vælger at tilberede sine svampe, så skal man have mindst tre eller flere af den samme slags svamp. Hvis man tilbereder sine svampe, får man point, der kan føre til en sejr. 

Kortene bliver lagt i en bunke og der ligger altid otte synlige kort på bordet. Her kan man i sin tur vælger en af de første to kort i rækken. Gør en spiller dette, ryger det kort der er tættest på udgangen til skoven i en bunke. Og man lægger to nye kort i den anden ende af rækken, så der igen er otte kort på bordet. 

Man kan vælge at gøre en af følgende ting når det er ens tur:

  • Vælge et kort fra bordet
  • Lægge et kort ned (stegepande eller kurv)
  • Stege sine svampe (ved tre kort eller flere)
  • Sælge sine svampe (ved 2 kort af den samme) og få pinde 

Spillet sluttet når hele bunken med kort er brugt op og det sidste kort er valgt. Herefter tæller man sine point sammen. Den spiller der har fået stegt flest svampe i løbet af spillet og dermed opnået flest point er vinder af Funghi.

Vurdering af spillet 

Funghi har tidligere heddet ”Morels” men et er præcis det samme fornøjelige spil, som det altid har været. 

Altså min begejstring vil ingen ende tage da jeg modtog det her spil. Jeg havde set lidt videoer af hvordan man spillede spillet, så jeg var allerede kæmpe fan inden jeg overhovedet havde spillet spillet. 

Jeg var slet ikke i tvivl om at jeg skulle afprøve Funghi. Jeg læste straks at spillet var en to personers spil og dem er jeg i øvrigt kæmpe fan af. Men så var det endda også et kortspil. Min spilleveninde og jeg elsker spil der er designet til to personer, da vi er ret nørdede med spil. Og ikke mindst alt der minder om kortspil.

Så da jeg begav mig afsted til spilleaften en torsdag aften med Anne, var jeg slet ikke i tvivl om at det var her Funghi skulle stå sin prøve. 

Jeg havde på forhånd læst reglerne og set videoer af spillet, så var helt klar da jeg skulle introducere Funghi for Anne.

Der er lige lidt forskellige kort, som man skal lære at forstå hvad de betyder og hvad de kan. Dette lærer man super hurtigt og især når man har spillet, spillet flere gange. Spillet er som udgangspunkt simpelt og spillereglerne er nemme at forstå. Derfor er det også et spil som man er hurtig i gang med.

Vi elsker spil, hvor det giver mening at spille det flere gange, fordi man så efter hvert spil, finder ud af nogle gode strategier. Og så alligevel så ændrer spillet sig gang på gang, fordi man ikke kan vide hvad for nogle kort der kommer til at ligge fremme på bordet til start. 

Vi skulle lige lære at finde ud af hvordan man kunne se hvad for nogle kort der hørte sammen. Dette kan man se i hjørnet af kortene, hvor den indikerer hvad kortene er værd i point og i stave. 

Man kan ikke nævne spillet Funghi, uden at kigge på det æstetiske i spillet. Kortene er super flotte og virkelig smukke afbilledet med forskellige svampetyper. Men de flottest kort er uden tvivl natkortene. Udtrykket og designet er virkelig smukt udført på disse kort. Man har slet ikke lyst til at ligge kortene ned. 

Vi kunne slet ikke stoppe med at spille Funghi. Det ene spil tog det andet og lige pludselig var det midnat.

Som sagt er vi begge kæmpe fan af spil for to og kortspil. Der findes mange forskellige former for Deck-Card-Building games, men her måtte vi bare konstaterer at Funghi vinder på mange områder. 

Funghi er et lille spil, der lige kan puttes i tasken og tages med på tur. Om et par uger skal min spilleveninde, Anne og jeg på tur og jeg ved at Funghi kommer med i tasken og bliver trukket op efter en dejlig frokost.

Dette er et must have til sin spillesamling og jeg kan simpelthen ikke give dette spil nok ros. Så er man til kortspil for to, der som udgangspunkt er ret simpelt, men stadig kan få de små grå på overarbejde så skal i hoppe ind på Legebyen.dk og skynde jer at købe Funghi.

Jeg lover jer, det er alle pengene værd og meget mere end det.

- Anita Andreasen 

Læs også spilanmeldelsen af Augustus 

Læs også spilanmeldelsen af Second Chance 

Læs også spilanmeldelsen af SETUP

 

Anmeldelse af spilSpilbræt

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen