Wacky Wonders Alfabet memo anmeldelse

Alder: Anbefales fra 4 - 8 år | Mærke: Wacky Wonders | Antal: 1 stk. læringsspil

"Alfabet memo er perfekt til barnet der skal lære alfabetet på en sjov og legende måde. Hele spillet er super simpelt, og man kan som forældre virkelig forklare og lærer fra sig alt imens spillet er i gang. Alfabet memo er perfekt til at have med i sommerhus, på flyveturen eller hjem til bedsteforældrene - spillet får de varmeste anbefalinger herfra..."

En spilanmeldelse af Alfabet memo

Herhjemme synger vi sange om alfabetet og staver os igennem læringsbøger. Det har vi gjort i lang tid med vores søn, Mateo, der bliver 4 år gammel om 2 måneder. Det har været et helt naturligt og bevidst valg fra vores side, at vi gerne har ville introducere de forskellige bogstaver for Mateo i en så tidlig alder som muligt. Det har vi gjort på forskellige børnevenlige måder, og så opdagede vi Alfabet memo spillet fra Wacky Wonders. 

Vi blev positivt overraskede over at der var lavet et spil til de mindste, som omhandler bogstaver i store og små udgaver. Vi var rigtig spændte på at se nærmere på spillet, som vi havde høje forventninger til.

Det praktiske om Alfabet memo fra Wacky Wonders

Alfabet memo spillet er anbefalet fra + 4 år, og er for 1 - flere deltagere. Vi bruger i gennemsnit 20 minutter på ét spil, og det variere meget hvor lang tid vi har det fremme af gangen.

I spillet får du:

  • 62 memo brikker 
  • 1 spillevejledning

De 62 memo brikker er alle produceret i tykt pap - som vi efter mange timers spil - må konstatere er meget slidstærke, dejligt! Alle memo brikkerne indeholder bogstaverne fra det danske alfabet i én stor og én lille udgave. De forskellige bogstaver har forskellige farver, og fanger interessen hos barnet med det samme.

Der er en spillevejledning med, som kort forklarer reglerne til spillet. Der er også eksempler og billeder af bondegårdsdyr, man kan stave til. Alfabet memo spillet kommer i en lille og rigtig dekorativ spilæske, som kendetegner alle spil fra Wacky Wonders.

Sådan spiller man Alfabet memo fra Wacky Wonders

Før spillet kan begynde skal alle memo brikkerne blandes grundigt, og placeres rundt på bordet med billedsiden nedad. Den første deltager vælger to forskellige memo brikker, er det samme bogstav der vises på memo brikkerne er det ét stik, og deltageren skal forsøge at finde to matchende bogstaver igen. Hvis bogstaverne er forskellige, går turen videre til den næste deltager.

Den deltager der har flest stik vinder, og kan i slutningen af spillet stave til forskellige ord. I spillevejledningen er ordene - fugl, hest, frø, ræv, gris, sky, og hø nævnt. Det er også tilladt at finde på andre ord som; and, ko og egern.

Vores oplevelse med Alfabet memo fra Wacky Wonders

Da Mateo åbnede spilæsken, blev han mødt af en masse forskellige memo brikker. Vi begyndte at blande alle memo brikkerne, og lagde dem ud over hele spisebordet. Vi har tidligere spillet flere forskellige memo spil, og det har altid været en stor succes herhjemme. Vi var derfor spændte på at finde ud af, hvordan Mateo tog det, når det var bogstaver han skulle på jagt efter!

Vi begyndte spillet, og Mateo fik efter et par runder, sit første stik! Vi fortalte Mateo hvordan man udtalte bogstavet, han lyttede interesseret med, og gentog. Vi havde efterhånden fået fordelt alle stikkene ud imellem os, og det var nu tid til at finde den endelige vinder. Mateo havde vundet og havde flest stik, og så begyndte vi at stave!

Vi forklarede Mateo at man med bogstaver, kunne danne mange forskellige ord. Vi begyndte sammen med Mateo at danne ord ud fra hans bogstaver, og forklarede at der både var store og små bogstaver. Mateo spurgte interesseret ind til hvad vi lærte ham, og hurtigt havde vi fornemmelsen af at dette super simple spil - kunne blive fantastisk lærerigt i længden!

Vores vurdering af Alfabet memo fra Wacky Wonders

Alfabet memo fra Wacky Wonders har overrasket os positivt. Vi var lidt i tvivl om det var for tidligt at introducere Mateo for bogstavernes verden - det fandt vi ud af - heldigvis ikke var tilfældet.

Kvaliteten af de forskellige memo brikker har været god, og de forskellige farver man bliver mødt af på hver brik er børnevenlig. De forskellige memo brikker kan ikke bøjes, og det gør at spillet holder sig pænt og nydeligt.

Alfabet memo er perfekt til barnet der skal lære alfabetet på en sjov og legende måde. Hele spillet er super simpelt, og man kan som forældre virkelig forklare og lærer fra sig alt imens spillet er i gang. Alfabet memo er perfekt til at have med i sommerhus, på flyveturen eller hjem til bedsteforældrene - spillet får de varmeste anbefalinger herfra.

- Camilla Jakobsen 

Læs også spilanmeldelsen af Hvem finder det først?

Læs også spilanmeldelsen af Fiskedag

Læs også spilanmeldelsen af Polly Jolly

 

Anmeldelse af spilWacky wonders

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen