VIGA legebord anmeldelse
Produktet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Træ fra bæredygtigt skovbrug.| Mål: L:125 x B:89,5 x H:44,5 cm | Farve: Grøn eller Lyserød (bordpladen kan vendes!)

"Legebordet har også levet op til mine forventninger i forhold til funktionalitet - det har været en kæmpe succes at få ind på børneværelset, og det er næsten hver gang, børnene træder ind, en magnet. De er glade for at lege med Lego ja, og det trækker selvfølgelig også. Men det blev slet ikke gjort så meget, før legebordet kom ind. Det fungerer bare virkelig godt at have legetøjet i børnehøjde..."

En anmeldelse af VIGA legebord

Det her, det er præcis så genialt, som jeg drømte om og virkelig håbede!
Jeg er mor til to legesyge børn på 3 år og 6 år. Som mor kan jeg have nok så gode idéer om, hvad gode produkter er, men i virkeligheden er mine børn de bedste at aflæse, når det kommer til en anmeldelse.

For tiden er børnenes helt store interesse Lego city og Lego friends (som Legebyen forhandler et altså rigtig lækkert udvalg af!). Jeg er vild med det univers (og ærgrer mig over, det ikke var opfundet i begyndelsen af 90’erne!), børnene med deres begyndende samling så småt kan skabe.Både min søn på 3 år og min datter på 6 år kan være opslugte af det i lang tid ad gangen. Min største udfordring har været at finde det mest optimale sted til deres Lego. Sommetider har det stået på en hylde på værelset, hvor det ikke har været særlig tilgængeligt til leg. Sommetider har det ligget ud over hele stuebordet, hvor det virkelig har indbudt til at sætte sig og enten samle eller rollelege – men hvor jeg efter et stykke tid trænger til at kunne se mit bord igen.

Pæn og funktionel opbevaring

Jeg har bare så gerne villet finde en pæn, funktionel opbevaring, der samtidig kunne være legebord lidt mere permanent end bordet i stuen.

Efter en del research på nettet valgte jeg at gå med det bord, jeg gentagne gange vendte tilbage til. Det var egentlig lidt et sats, men samtidig var der bare her flest egenskaber, som jeg forestillede mig, kunne være ret fordelagtigt.

Bordet bliver leveret med fragtmand, og allerede her begyndte børnenes forventning om en helt særlig forsendelse. 

Vi fik pakket bordet ud. Bordet skal samles, og der er vi desværre lidt afhængige af faren i huset. Derfor måtte der lige en portion tålmodighed til - både fra børn og en vis voksen.. men heldigvis er det meget simpelt at samle, og det tog virkelig ingen tid. Skruer og fin manual medfølger.

Det fine bord er virkelig et LEGEbord. Da det stod færdigt, hentede børnene helt spontant en kasse biler og begyndte at køre på det. Med en højde på 44,5 cm er det så brugbart for netop mine børns alder. At få legetøjet op i højde skabte helt fra begyndelsen en fornyet glæde ved og begejstring over det ellers i forvejen kendte legetøj.

Genialt til spontane lege og idéer

Bordet har fået lov til at stå lidt tid i stuen til spontane lege og idéer. Jeg tænkte, børnene lige skulle have lov til at udnytte at kunne bruge bordet til netop dette, før jeg flyttede det permanent til min søns børneværelse. Men hvis interessen for legebordet skulle falde før et flyt, havde det nok stået der endnu. For det gør noget helt enestående ved legen!

Nu havde jeg jo fået det hjem som lego-bord, og det var da også uden protester, det blev rykket ud af stuen. Børnene hjalp med at “indrette” legebordet, og nu er det blevet præcis til den slags Lego-legebord, jeg drømte om, og hvor min søns samling så småt kan vokse.Med en størrelse på 125 cm • 89,5 cm rummer det muligheder for en del forskelligt i Lego-landskabet, og samtidig er det ikke så stort, at det optager al pladsen på børneværelset. Dette er en af de fordele, jeg ser ved legebordet her.

For det optimale udbytte har jeg erfaret, børnene får mest ud af bordet, hvis de har mulighed for at kunne gå hele vejen rundt om bordet. Ellers kan det være svært for dem at nå det legetøj, der ligger længst væk. Hvis pladsen er trang til det, kan man eventuelt blot trække det væg fra væggen, når det er i brug.

En anden helt væsentlig faktor i min research og efterfølgende valg af netop dette bord, er, at det allerede har den græsplæne-grønne bordplade. Jeg har set rigtig mange rigtig fine gør-det-selv-projekter med Lego-borde og Lego-plader, men desværre er det for mig for uoverskueligt et projekt selv at skulle designe, måle op, købe ind, samle og male.

Det har været guld at få den grønne bordplade leveret uden et omstændigt forarbejde. Det har ikke taget lang tid at tilføje nogle vejbaner for at få oplevelsen af landskabet.Når konstruktionen med bordbenene er samlet, fungerer bordpladen som en separat plade, der meget let lægges ned i konstruktionen. Det har været helt selvfølgeligt for os med den grønne farve øverst, men på den anden side af bordpladen er den malet pink, som kan give noget helt andet til bordet, til værelset, til institutionen, til legen, osv.

En anden fordel ved legebordet er, at der hele vejen rundt er en lille kant. Uanset om bordet bliver brugt til Lego eller alt muligt andet legetøj, gør kanten naturligvis, at legetøjet ikke så let bliver strejfet og falder ned.Kanten skaber en ramme omkring bordet, som efter min mening tilføjer bordet noget godt, både hvad angår fuldendelse af design og det praktiske. Mine børn har ikke langt til gulvet, og slet ikke når de sidder eller står på det. Men de undgår nu helt småirritationer over, at små eller større dele falder ned eller helt bliver væk.

Vores vurdering

Herhjemme har legebordet fuldstændig levet op til mine forventninger i forhold til design - jeg synes virkelig, det står pænt og fuldendt med vellykkede detaljer. Det er harmonisk at kigge på uden skarpe kanter, og de rundede kanter og hjørner gør det rent praktisk også rart for børnene at stå ved.

Bordet er virkelig stabilt uden at virke som en tung klods! Jeg er så glad for, jeg ikke bevægede mig ud i et gør-det-selv-projekt, som aldrig, aldrig ville have endt med et resultat som dette!Legebordet har også levet op til mine forventninger i forhold til funktionalitet - det har været en kæmpe succes at få ind på børneværelset, og det er næsten hver gang, børnene træder ind, en magnet. De er glade for at lege med Lego ja, og det trækker selvfølgelig også. Men det blev slet ikke gjort så meget, før legebordet kom ind. Det fungerer bare virkelig godt at have legetøjet i børnehøjde.Jeg drømte om en virkelig god løsning til børneværelset. Jeg er på alle måder glad for, jeg efter den meget research endte med at gå med lige præcis dette bord. Og jeg kan aflæse min børn og ved, de vil sige det samme :) Legebordet får en kæmpe anbefaling herfra!Der er dog et minus ved bordet. Nu er det kommet til at stå på min søns værelse. Men der er jo også storesøsteren på 6 år, og jeg ved simpelthen ikke, om vi slipper for et bord til hende også! Man kan simpelthen ikke undgå at blive lidt vild med det!

- Elisabeth Kristensen

Læs også anmeldelsen af VIGA legemad

Læs også anmeldelsen af VIGA Aktivitetstavledyr 

Læs også anmeldelsen af VIGA Aktivitetstavle

Anmeldelse af legetøjViga

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen