VIGA Aktivitetstavledyr anmeldelse

Alder: Anbefales fra 18 måneder | Materialer: Træ og metal | Godkendelser: CE-mærket

"Kvaliteten er god, aktiviteterne på tavlerne er gode og det hele er flot lavet. Alt i alt et rigtig fedt produkt fra VIGA, som fungerer præcis som det skal. Der er super meget læring i hver enkelt aktivitetstavle og de fungerer virkelig godt både sammen og hver for sig..."

En anmeldelse af de 5 små aktivitetstavle-dyr fra VIGA

Vi er mor Jennifer, som er pædagog. Far Kenneth, som er servicechef og Cornelia på 19 måneder, der går i vuggestue og lever det vilde enebarns-liv.

Vi har fået lov til at anmelde 5 forskellige aktivitetstavler fra VIGA, som hver indeholder forskellige aktiviteter og som er oplagt at have siddende sammen, eller hver for sig alt efter hvad man ønsker at bruge dem til.

Vores motivation for at anmelde netop disse tavler var, at vi manglede noget i vores gang som kunne underholde Cornelia lidt, imens vi andre fik sko og jakke på, så vi alle kunne komme stille og roligt ud af døren, uden at være kede af det, eller have skældt ud.

De fleste forældre kender situationen hvor alle skal afsted og have jakke og sko på, som oftest kan blive lidt kaotisk med en lille bavian på 19 måneder. Hurtigt kan der blive sagt ’’nej’’ og ’’stop’’ og ’’sæt dig her’’ og derved få skabt en dum stemning inden afgang.

Den samme situation spiller an ved hjemkomst, med et træt barn som ikke rigtig magter at vente, denne situation ville vi også rigtig gerne komme til livs.

Hvad er der i pakken?

Ens for alle tavlerne, så er der naturligvis selve aktivitetstavlen. Instrukser til opsætning og skruer, samt rawplugs.

Så der er ingen undskyldninger, det er bare at sætte op. På selve aktivitetspladerne er der også boret for, så skruen går lige igennem og sidder nedsunket, så ikke den er til at pille i, for de små.

Hvad siger en Zebra?

Vi har valgt at sætte Hesten og Zebraen op ude i vores gang. Det første Cornelia sagde da hun stod op efter sin lur, hvor mor og far havde sat tavlerne op, var ”wauh, iha ih-a-ååå” (som fra Jens Hansen havde en bondegård sangen).

Herefter skulle vi så synge sangen først med hesten og herefter med zebraen. Men hvad siger en zebra? Nå, det blev et hestelignende vrinsk, og barnet var egentlig ret godt tilfreds med det. Så vissevasse...

De 3 andre tavler har vi valgt at sætte op ude i vores have. Frøen, Koen og Katten sidder altså udenfor på vores træbolig. De kommer helt sikkert ikke til at holde ligeså længe som dem der sidder inde i gangen, men vi manglede virkelig nogle ude-aktiviteter, da vi lige nu ingen have har, andet end en lille flisebelagt terrasse grundet nybyg.

Det var derfor genialt for os at hænge dem op udendørs. De fylder ikke noget på terrassen, men er stadig en udendørsaktivitet ligesom f.eks. sandkassen som fylder RIGTIG meget.

De 5 små VIGA aktivitetstavler

Herunder kan du læse lidt mere om hver enkelt af VIGAs fem små aktivitetstavler, som hver i sær forestiller et sødt dyr.

VIGA Aktivitetstavlen Frøen:

Denne tavle, som ligner en frø, er der placeret en kugleramme på, med kugler i forskellige farver. Ganske enkelt 5 rækker med 10 kugler på hver i farverne rød, orange, gul, blå og lilla. Denne tavle indeholder jo en rimelig original aktivitet, som netop også gør den genial.

For de helt små lære de lynhurtigt at kende til ”frøen”, og træner deres finmotorik ved at kunne daske kuglerne frem og tilbage. Farverne på kuglerne er virkelig flotte, ikke skrigende men tydelige og samtidig matte i farven og størrelsen er helt perfekt stor og rar at røre ved.

Efter vi havde sat denne aktivitetstavle op, lærte Cornelia på 3 dage at tælle til 10. Hver gang vi er ude i haven, hvor vores frø-tavle hænger, går hun over og tæller kuglerne på tavlen.

Når hun bliver lidt større, vil man jo kunne bruge den som en regulær kugleramme, og øve plus og minus. Meget original men samtidig en genial aktivitetstavle.

VIGA Aktivitetstavlen Koen:

Denne tavle, som ligner en ko, har 4 runde, snurrende skiver med forskellige mønstre på sig. Når de drejer rundt, bliver man helt betaget af spillet og bevægelserne som mønstrene laver.

De fleste børn kan dreje en skive rundt, så denne tavle kan klart anbefales til den mindre aldersgruppe.

Skiverne er nemme at dreje og kører fint rundt ved et par lette dask.

VIGA Aktivitetstavlen Katten:

Denne tavle, som ligner en kat, har en slags bane med tallene 1 til 9. På pladen er placeret små fisk også i antal 1 fisk hvor den første vej ender, 2 fisk hvor den anden vej ender, 3 fisk hvor den tredje vej ender og så videre op til 9.

Det gælder så om, at fører tallene rundt på banen således at tallet 1 kommer op til der hvor der er 1 fisk og tallet 2 kommer op til der hvor der er 2 fisk og der op af.

Cornelia forstår ikke rigtig formålet med denne tavle, men synes det er sjovt, at fører tallene rundt alligevel.

Tallene kører rigtig fint på tavlen og igen er kvaliteten helt i orden.

VIGA Aktivitetstavlen Hesten:

Denne tavle, som ligner en hest, er klart den der har vakt mest interesse af dem alle. På hesten sidder der en enkelt kugle bane med en slags affyrer i bunden. Man kan derfor poppe kuglerne hurtigt afsted på banen ved at vippe affyreren i bunden.

Under kuglebanen sidder der 3 små tandhjul forbundet til et stort, som man kan dreje på, for at de alle bevæger sig. Virkelig en god tiltrækkende tavle som Cornelia får en del tid til at gå med.

Vi har placeret denne tavle i gangen, da vi godt vidste denne ville blive en af de mere interessante tavler. Endnu engang er det hele lavet i en kvalitet så det både ser godt ud, men også er virkelig holdbart.

Den kugle bane har altså allerede fået nogle tæsk ved affyreren, og den er stadig så god som ny. Tandhjulene kører også perfekt, og er nemme at få til at dreje.

VIGA Aktivitetstavlen Zebraen:

Denne tavle, som ligner en Zebra har vi valgt at placere ved siden af hesten ude i vores gang. Den er som udgangspunkt en lille smule tricky, men vanvittig genial når man først har knækket koden.

På tavlen er der 8 former som sidder fast i træfarve. Udenfor hver form hænger der en rund brik hvor formen ovenfor passer i. Det er altså lidt puslespils-agtigt.

Cornelia har virkelig ikke tålmodighed til puslespil, men denne aktivitetstavle vækker altså virkelig hendes opmærksomhed og formår at lade hende fordybe sig. Jeg har ALDRIG set hende koncentrere sig med noget, SÅ meget som hun koncentrere sig med denne tavle.

Det er tydeligt at hun virkelig øver sig, og gerne vil kunne fikse opgaven. Alt her er i træ og de runde brikker som skal passe, er placeret indenfor en afstand at de kun kan passe til den rigtige form på pladen.

Kvalitet og sikkerhed

Som man nok kan fornemme på de individuelle beskrivelser, er der ikke noget at komme efter på kvaliteten. Det ser flot ud, det er rart at røre ved, det der skal kunne dreje, det kan dreje osv.

De her tavler er lavet til, at små børn kan håndterer dem uden, at de går i stykker eller kan komme til skade. Sikkerheden er nemlig også helt i top.

Der er intet at bekymre sig om, i forhold til at dit barn skulle stå og lege alene ved tavlen. Selv zebraen hvor der er snore i, er der ingen grund til bekymring. De snore har en fin kort længde så de kun lige akkurat kan gøre det de skal.

Hvis man nu synes det kunne være fedt at købe dem alle sammen og hænge dem op ved siden af hinanden, så er der også tænkt over detaljen her.

Dyrene er nemlig lavet skiftevis med indadgående og udadgående buer i ”kroppen” så, man kan placere dem helt tæt op af hinanden. Faktisk en ret fed detalje da, de godt kan fylde en del hvis man vil have dem hængende ved siden af hinanden.

Alt i alt vurdering af aktivitetstavlerne fra VIGA

Generelt er dette et virkelig godt produkt. Det har først og fremmest afhjulpet en masse hverdags tumult for os, ved at hænge dem op netop i vores gang.

Der er super meget læring i hver enkel aktivitetstavle og de fungerer virkelig godt både sammen og hver for sig.

Vi har både lavet aktiviteterne på tavlerne men også snakket og sunget om alle dyrene som tavlerne forestiller.

Selvom produktet måske ikke er lavet til at hænge udendørs, må vi virkelig bare sige, at det fungerer SÅ fedt herhjemme med nogle gode aktivitetstavler på træfacaden. De fylder ikke i sandkassen eller på terrassen, men de aktiverer præcis ligesom alt det andet legetøj.

Kvaliteten er god, aktiviteterne på tavlerne er gode og det hele er flot lavet. Alt i alt et rigtig fedt produkt fra VIGA, som fungerer præcis som det skal.

- Jennifer Sylvest

Læs også anmeldelsen af den STORE flyver-aktivitetstavle fra VIGA

Læs også anmeldelsen af den STORE krokodille-aktivitetstavle fra VIGA

Læs også anmeldelsen af den mellemstore Bjørne-aktivitetstavle fra VIGA

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjViga

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen