VIGA togbaner anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Mærke: VIGA | Materiale: Fremstillet i bæredygtigt træ | Antal: 1 sæt (med skinner og tog)

"Vi, min veninde og jeg var meget spændte på, hvordan Villads og Carl fik bygget og leget med VIGAs togbaner og tog på sammen, da der er en lidt større aldersforskel på dem. Vi må bare sige, at det var en kæmpe succes og absolut ikke sidste gang, at vi skal bygge med togbaner fra VIGA sammen. Vi nød, at se hvordan de bare legede og fantasien fik frit spil. Derudover er vi imponeret over kvaliteten på VIGAs produkter, der kunne på ingen måde ses, at legene blev vilde og selvom der var flere togkollisioner, så var der ingen ridser eller slid i lakken på trætogene. Det er helt klart vores anbefaling til børn i en bred aldersgruppe, til gaven og ja grundlæggende synes vi, at alle børn fortjener, at have VIGAs togbaner derhjemme. Helt klart 10 ud af 10 stjerne fra os"

En anmeldelse af VIGA togbaner

Min venindes søn Villads på 3 år og vores søn Carl på 7 år er begge glade for konstruktionslege og al leg med biler og tog. Derfor er det bare en fornøjelse for min veninde og jeg, at kigge på de to drenge lege så godt med VIGAs serie af tog og togbaner. Faktisk allerede da vi pakkede alt ud udbrød de begge hvor sejt det hele var.

For os, som begge er fra slut 80’erne og start 90’er husker vi tydeligt alle de mange timer, vi har leget med togbaner og min pige på 14 år kan også nemt huske, hvordan hun sad som lille og legede adskillige timer med alle træskinnerne, som opbyggede forskellige togbaner. Det er bare gaven til alle børn, som kan bruges i flere generationer, uden det bliver slidt. Det er vigtigt for os, at legetøjet vi køber lever op til høj sikkerhed, god kvalitet og med stor funktionalitet.

VIGA

Firmaet bag VIGA er et stort firma med hovedkontor i Kina, de har partnere i mere end 60 lande og er et meget attraktivt mærke på verdensplan med deres legetøj produceret i træ. De har over 20 års erfaring med salg indenfor kvalitetslegetøj til både institutioner og private hjem, de producerer alt fra legemad, biler, puslespil, aktivitetstavler/kasser, togbaner og tog.

VIGA garanterer trælegetøj med højeste sikkerhedsstandarder, som rummer EN71, ASTM og GB6675.

Bondegårds togbane

Første sæt er en lille togbane med 8 togskinner med et tog og 3 vogne til, 1 traktor, 1 lade, 1 træ, 1 bondemand, 1 ko og 1 hest.

Alt fra togskinner til tog og tilbehør er produceret i bæredygtigt træ. Toget med togvognene har magneter og er kraftige nok i magneterne til, at toget kan køre lidt vildt og hurtigt rundt, uden det går fra hinanden.

Sættet her anbefales fra 3 år, hvilket var perfekt for min venindes søn Villads, som nemt kunne hjælpe med, at bygge banen og legede efterfølgende en god leg alene med sættet.

Legen blev hurtigt en rolleleg, hvor der blev efterlignet dyrelyde, bondemanden fik afleveret mælk fra koen og over på togvognen der skulle transportere mælken ud i butikken, som Villads handler i med sin familie.

Rolleleg er en utrolig lærerig og udviklende leg for Villads på 3 år, da han gennem legen kan påføre sig en rolle, hvor han udfører handlinger derfra, altså koen siger muhh eller bondemanden arbejder med, en gård, hvor han laver bestemte opgaver. Han var helt klar over, at mælken kommer fra koen, hvordan en ko og hest siger og så var der en masse læring i hvordan mælken fra koen kommer videre i tankvognen på toget, videre ud og komme i mælkekartoner og derefter videre ud i butikkerne. En dreng på Villads’ alder har brug for, at man sætter ord på alt hvad man fortager sig, da det øger ordforrådet og det kan være medvirkende til en hurtigere læsestart, når barnet er skole klar.

Skole og byggeplads togbane

Næste sæt fra VIGAs serie af togbaner er et sæt bestående af 18 togskinner og hele 21 dele af alt fra gravemaskiner, skolebørn, tog med 3 togvogne, skilte mm.

Alt fra togskinner til tog og tilbehør er produceret i bæredygtigt træ og anbefales fra 3 år.

Et sæt som Carl og Villads byggede i fællesskab og bagefter legede de først lidt hver for sig på samme togbane. Villads var helt vild med gravemaskinerne og de fik gravet en masse huller i gulvet og arbejdsmændene knoklede med, at færdiggøre arbejdet, så Carl med skolen og børnene kunne komme med toget til skole.

Sættet indbyder til fælles leg og selvom der er aldersforskel på drengene, så fandt de hurtigt en leg, som kunne leges sammen.

Det, at kunne lege sammen er en læring, som alle børn skal igennem. Det er vigtigt, at barnet lærer de sociale spilleregler i leg med andre børn og togbanen fra VIGA er en rigtig god måde, at øve det på. Carl og Villads var begge gode til, at vente på tur i forhold til hvem der legede med toget og hvordan de lod hinanden låne det de legede med.

Derudover fik de gang i en super god leg sammen og derfor var det perfekt, at vi havde et ekstra sæt af VIGAs tog med 3 togvogne til, så drengene kunne køre med hver deres tog på banen. Sættet man kan købe er et træ tog med magneter og 3 togvogne til, hvor hver vogn transportere hver sit dyr. En elefant, en zebra og en løve. Utrolig holdbare magneter endda. Sættet kan bruges sammen med alle VIGAs togbaner og anbefales fra 3 år.

Ydermere er alle togskinner og tog med tilhørende vogne geniale til, hvis man hjemme har togskinner og tog fra andre kendte mærker, da de sagtens kan bruges sammen.

Stor togbane sæt

Et kæmpe sæt bestående af ikke mindre end 90 dele. Det geniale sæt, som indbyder til leg for flere børn sammen. Villads og Carl fik lidt hjælp til, at samle sættet, da de gerne ville have togbanen bygget, som på forsiden. Heldigvis for både min veninde og jeg fulgte der en brugsanvisning med, som viser billeder af forskellige baner man kan bygge med. Der er hele 40 togskinner og broer med, bondegårds lade med dyr og landmand, politimand, politibil der kan køre på skinnerne og politistation til, brandstation med brandmand og brandbil. Der er også skole, købmandsbutik, 1 ambulancetog og 1 tog med tilhørende 3 vogne til. Altså et kæmpe sæt, hvor kun fantasien begrænser for den sjoveste leg, som kan udvikle sig gentagende gange og i flere retninger.

Sættet er af den lækreste kvalitet af træ og kan absolut tåle vild leg. Det anbefales fra 3 år.

For Villads var sættet meget stort og det var lidt svært for ham, hvor han skulle starte. Carl inviterede ham ind i legen og efter kort tid havde Villads fundet sig til rette og så var der ellers fuld fart på ambulancetoget, politibilen kørte afsted med meget høj fart og landmanden fik leveret mælk til toget med mælketankvognen.

Noget af det bedste ved det store sæt er, at det indbyder til en masse læring, ordforråd, spørgsmål og snak om politi, brandvæsen og ambulancer. Noget andet som VIGAs togbane er genialt til, er at arbejde med barnets koncentration, kreativitet og konstruktionsudvikling. Hvis man vil nørde lidt med de lidt større børn som Carl, så kan der være en god læring om hvordan magnetisme fungerer. Derudover er det en virkelig god måde, at barnet stimulerer sin grov -og finmotorik.

Det, at bygge med VIGAs togbane kan bruges som et redskab til fordybelse, så barnet kan få et afstressende øjeblik efter en dag i institution.

Tog med 3 vogne

VIGA har et sæt bestående af 1 tog med 3 vogne til, som passer til alle deres sæt. Villads og Carl var meget glade og med så stor en bane, var det bare perfekt, at kunne placere endnu et tog til legen. Sættet er i træ og utrolig god kvalitet. Alle magneter er som ved alle andre tog og vogne fra VIGA virkelig stærke og kan holde til den vildere køretur rundt på skinnerne.

Når Villads og Carl legede med togbanen og de mange tog var det helt tydeligt, hvordan de med rolige hænder kunne sætte togene sammen med togbanerne og derved røg pulsen helt ned og kroppene var helt rolige. Hvorimod andre tidspunkter var det tydeligt, at legen blev vild og drengene havde svært ved, at sidde stille, men det er der også meget læring i. Børn lærer især gennem leg, hvordan de via selvkontrol kan selvregulere sig og nogle børn har brug for støtte og ekstra træning i det.

Her kunne det f.eks. være med en 3-årig, at man starter med et ur på 5 minutter, hvor togene skal køre stille rundt på banen og hjælpe barnet i legen med, at bygge en rolig leg op. Ved en på 7 år kan man i de fleste tilfælde sagtens sætte uret på mere f.eks. 10-15 minutter og gennem samme metode bygge en rolig leg på. Derefter kan uret sættes efter, at dyrene slipper løs og politi og landmand skal skynde sig rundt og samle dyrene sammen, inden de får lavet ballade og det ene tog forlader skinnerne og får brug for assistance ved brandbilen. Så barnet træner, at det er okay, at gå fra lav puls, til høj puls og så til lav puls igen, så selvkontrollen trænes.

Vores anbefaling

Vi, min veninde og jeg var meget spændte på, hvordan Villads og Carl fik bygget og leget med VIGAs togbaner og tog på sammen, da der er en lidt større aldersforskel på dem. Vi må bare sige, at det var en kæmpe succes og absolut ikke sidste gang, at vi skal bygge med togbaner fra VIGA sammen. Vi nød, at se hvordan de bare legede og fantasien fik frit spil.

Derudover er vi imponeret over kvaliteten på VIGAs produkter, der kunne på ingen måde ses, at legene blev vilde og selvom der var flere togkollisioner, så var der ingen ridser eller slid i lakken på trætogene.

Det er helt klart vores anbefaling til børn i en bred aldersgruppe, til gaven og ja grundlæggende synes vi, at alle børn fortjener, at have VIGAs togbaner derhjemme.

Helt klart 10 ud af 10 stjerne fra os.

- Mia Steffensen 

Læs også anmeldelsen af BRIO Togstation

Læs også anmeldelsen af BRIO World Togbane/bondegårdssæt

Læs også anmeldelsen af BRIO Safari Eventyr

 

 

 

Anmeldelse af legetøjViga

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen