BRIO Togstation anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år |Tema: BRIO World | Materialer: Plast og FSC-certificeret træ.

"Vi har ærlig talt svært ved at skjule vores begejstring for denne togstation fra Brio. Det har givet en helt ny dimension til vores Brio-leg, og åbnet lidt mere op for verden og forskellighederne deri..."

BRIO World togstation med lyde og optagefunktion

Vi er en familie på tre; mor, far og søn på 4 år. Vi elsker at fordybe os i leg, hvor særligt LEGO, Magplayer og BRIO er bagmændene bag vores yndlingslegetøj. Vores yndlingslegetøj er noget, der giver mulighed for at kreativitet og hvor fantasien kan blomstre. Noget der kan fastholde opmærksomheden og fordrer fordybelse.

Vi bygger togbane hver eneste dag

Vi bygger stort set togbane hver eneste dag herhjemme. Ofte starter legen om eftermiddagen efter børnehave, og så er stuen én stor togbane, når vi går i seng om aftenen.

Derfor fortsætter legen som regel næste morgen, og sådan kan det faktisk blive ved, indtil der skal gøres rent eller moderen får brug for et ryddet stuegulv.

Med andre ord er Brio noget af det allerbedste legetøj, vi har, som alle aldre kan være med til. Vi har en blanding af nye og gamle skinner og er meget begejstrede for alt det nye tilbehør, man nu kan købe.

Da vi opdagede, der var kommet en ny togstation, hvor man selv kunne indtale beskeder til passagererne, var vi ellevilde og kunne slet ikke vente med at teste funktionen.

Appellerer til kreativitet og fantasi

Brio er nok én af de allerstørste legetøjsbrands herhjemme. Det er da også med vældig god grund, da togbanerne og tilbehøret er tidløst og kan udbygges i ét væk.

Legetøjet appellerer til børnenes (og de voksnes) kreativitet og fantasi, når der ikke bare bygges en togbane, men ofte et lille minisamfund med stationer, huse, træer og figurer, samt en underholdende infrastruktur.

Vores søn deler vores begejstring, når det kommer til Brio. Derfor var han også flyvende, da han så den nye pakke Brio, der stod på bordet. Han fik julelys i øjnene og spurgte, om han måtte se, hvad der var indeni. Da vi fortalte ham, det faktisk var til ham, strålede han og vi pakkede straks pakken op sammen.

Om BRIO togstationen med optageknapper

Togstationen har fire knapper, hvor én af knapperne optager lyd, en anden knap afspiller den indtalte meddelelse, den tredje knap afspiller motorlyde, mens den fjerde knap tænder for stationslyset.

Forrest er der et destinationsskilt der kan rotere, og endelig er der en stationsmedarbejder. Desuden er stationen indstillet med et stort ur på fronten, så passagererne kan holde øje med, om toget kører til tiden.

Vores store kasse med togskinner blev kørt i stilling, og vi begyndte alle tre at bygge en avanceret togbane med bjerge, togværksted, juletræsplantage og broer. Det hele blev centreret omkring den nye togstation, som vores søn hurtigt fik ejerfornemmelser over.

Efter jeg hurtigt havde demonstreret togstationens funktioner, og togbanen nu var klar, meldte vores søn ”klar til afgang mod New York” i højtalerne.

Passagererne var placeret rundt i hele landet, men fælles for dem var, at de alle skulle til New York. Vores søn var helt vild med destinationen, da han har hørt om en stor M&M’s-butik i byen, hvor der findes store rør, der når loftet, fyldt med de farverige chokoladeknapper. Derfor havde flere af passagererne taget kufferter med, som de kunne fylde op med chokolade.

Overraskende god kvalitet

Optagefunktionen er i overraskende god kvalitet, hvor man tydeligt kan høre beskeden, og lydniveauet er helt perfekt: hverken for højt eller for lavt.

De andre funktioner er også super fine, men når børnene selv kan optage meddelelser, har vi ikke store forventninger om, at de andre funktioner kommer meget i brug.

Dog er vi overraskede over, hvor meget destinationsskiltet bliver anvendt, og det skaber en super fin fortælling i legen. Destinationsskiltet har resulteret i flere snakke om de forskellige byer, hvor vi snakker om lande, attraktioner og forskellige folkefærd, og det inddrager vores søn på fineste vis i legen.

Vi forestiller os også, at det store stationsur kan blive en rigtig fin funktion, hvor børnene får mulighed for at øve sig i klokken og dermed både inddrage destination og klokkeslæt i stations-meddelelserne.

Anbefales til alle BRIO entusiaster

Vi har ærlig talt svært ved at skjule vores begejstring for denne togstation fra Brio. Det har givet en helt ny dimension til vores Brio-leg, og åbnet lidt mere op for verden og forskellighederne deri.

Vi vil anbefale alle Brio-entusiaster, ja faktisk alle børnefamilier, til straks at erhverve sig dette geniale Brio-tilbehør. Vi vil i hvert fald vende tilbage til Brio-universet og destinationen ”New York”.

- Christian Hjortdal

Anmeldelse af legetøjBrioCategory_anmeldelse af legetøj

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen