VIGA Magnettavle & tilbehør anmeldelse

Mærke: VIGA | Mål: 155 x 68 x 9 cm | Alder: Anbefales fra 3 år |

"Jeg har bevidst valgt en tavle, som fylder meget af den ene væg inde på Villads’ værelse, da det giver ham mulighed for at udfolde sin kreativitet på et større område eller have gang i flere ting på samme tid. Derudover giver det mulighed for, at Villads og Valdemar begge kan stå og lave noget ved tavlen, uden at de mangler plads. Det er skønt at se, hvordan Villads nyder, at lave aktiviteter på tavlen og han viser stolt, hvad han har lavet. Magnettavlen fra Viga og det store udvalg af tilbehør indeholder et hav af gode lege- og læringsmuligheder for både store og små og kvaliteten gør sættet velegnet til, at blive brugt igen og igen"

En anmeldelse af VIGA Magnettavle & tilbehør 

Herhjemme er vi vilde med Viga’s forskellige aktivitetstavler og magnettavler til, at hænge på væggen. De skaber så meget glæde og børnene elsker, at bruge tid på at øve sig og lære nye ting med tavlerne.

Jeg har for nylig hængt den store magnettavle, formet som et luftskib op inde på Villads’ værelse.  Villads er 3,5 år gammel og meget interesseret i, at lære og undersøge nye ting og han viser stolt, hvad han har lavet eller lært. 


 
Jeg er Mor til tre drenge, hvor af de to små er henholdsvis 3 år og 1 år. Vi bor forholdsvis småt, men på trods af dette vil jeg gerne have, at de små kan lege og hygge sig i alle rum. For ikke at falde i legetøj, har vi flere forskellige aktivitetstavler, som hænger på væggene i de forskellige rum og de er et kæmpe hit!!!! 

Jeg ser det som en meget stor fordel, at legetøj kan hænge på væggen, det giver en masse fordele for både børn og voksne. 

  1. Legetøjet/tavlerne er altid nemme, at komme til. 
  2. Der bruges ikke gulvplads og vi falder ikke over det.
  3. Legetøjet skal ikke pakkes frem og ryddes op igen.
  4. Der er altid mange gode, lærerige og sjove muligheder indenfor rækkevidde og i børnehøjde.


Med denne whiteboard magnettavle, er der også hele tiden muligheder for, at tilkøbe nye aktiviteter og/eller udvikle på det tilbehør man allerede har, i takt med børnenes alder, interesser og udvikling ændre sig.

 
Magnettavlen som vi har hængt op, forestiller et luftskib og er bygget op af tre tavler, som monteres i forlængelse af hinanden, derefter monteres de tilhørende dele, som giver tavlerne udseendet som et luftskib. Sidst men ikke mindst monteres opbevaringskasser under hver af de tre tavler, herhjemme har jeg dog valgt kun, at montere to ud af de tre opbevaringskasser. Disse er for, at man kan opbevare sit tilbehør deri, når det ikke sidder fast på magnettavlerne.


 

Det at montere de forskellige tavler på væggen, var intet problem, det handlede kun om at bore nogle huller og sætte de medfølgende rawlplugs i og derefter skrue tavlerne fast med de medfølgende skruer. Det kunne ikke være ret meget nemmere, det kræver blot en skruetrækker og en boremaskine.

Magnettavlerne er ikke blot magnettavler, det er også whiteboard tavler, hvilket betyder, at man også kan tegne derpå med whiteboard tuscher. (Det ved Villads ikke endnu, da jeg ikke ønsker, at han skal tegne inde på værelset endnu.)


 
For at få mest muligt ud af sin magnettavle, kan man selvfølgelig købe meget forskelligt tilbehør, alt efter hvordan man ønsker, at bruge sin tavle. 
 
Tavlen er monteret på væggen inde hos Villads, det er derfor ham der bruger tavlen mest. På trods af det, så har jeg valgt lidt forskelligt tilbehør, da jeg af erfaring ved, at lillebror Valdemar på 1 år også vil få interesse for magnettavlen fra Viga. 
 

Vi har valgt følgende tilbehør 

Pusleklodser med transportmidler. 

Dette sæt består af 8 magnetiske puslespil med forskellige transportmidler, hvert puslespil indeholder 4 brikker. De 8 puslespil sidder godt på de magnetiske tavler og alligevel er de nemme, at tage ned eller flytte rundt med.


 

Magneterne sidder sikkert fast på bagsiden af brikkerne og har en god størrelse, så selv lillebror Valdemar kan være med i legen. Da Villads er 3 år, synes han, at puslespillene er nemme, men han var alligevel så nysgerrig, at han gerne ville prøve, at lave dem alle. 

Selvom de er simple og nemme for Villads at lave, indbyder de til mange gode snakke om transportmidler, farver og Villads viser og hjælper glædeligt lillebror med, at lave puslespillene. 


Magnetpuslespillene hjælper børnene med, at styrke deres finmotoriske færdigheder, overblik, form- og farvegenkendelse og deres sprog og kommunikation. Et rigtig fint sæt, som også kan anvendes på køleskabe og andre magnetiske overflader. 
 

Geometriske Figurer, Visual og Tangram.

Disse tre sæt består af en bunke brikker og opgavekort, som visuelt viser ideer/motiver, som man eksempelvis kan lave med figurerne/brikkerne.
Villads er meget interesseret i disse sæt, som virkelig sætter gang i kreativiteten hos ham. 


Han laver et utal af flotte kunstværker på både magnettavlerne og på vores køleskab. Det er dejligt at se, hvordan han fordyber sig og bruger sin fantasi. Han fortæller de sjoveste historier, om de mange mønstre og motiver han laver og det er oplagt, at inddrage læring om former, farver, antal mm. 
 
Til de 3 sæt medfølger en bunke kort, som kan bruges som inspiration eller som opgavekort. Vi sætter kortet oppe i hjørnet af tavlen og derefter kigger Villads på kortet og laver en figur magen til med de mange magneter.


Villads er udfordret, men ikke mere end at han kan mestre opgaverne. Han kan godt lide, at blive udfordret lidt og han er koncentreret og fokuseret, mens han løser opgaven, som ses på kortet. 

Kortene består af en god blanding af opgaver, hvor nogle er svære end andre, hvilket er perfekt, så en bred målgruppe kan få glæde af sættene. Efter at Villads har brugt tid med disse sæt, er han blevet god til, at benævne de forskellige former og figurer, dette gælder ikke blot når han leger ved sin magnettavle, men også i helt andre situationer. 


Nu fortæller han eksempelvis, at fjernbetjeningen er et rektangel eller at tallerkenen er en cirkel. Det er skønt at se, hvordan han tager de lærte færdigheder med og bruger i andre sammenhænge. 
 
Disse sæt er som beskrevet meget populære hos Villads og han kan bruge lang tid på dem, både til fri leg og til planlagte opgaver. De 3 sæt hjælper blandt andet børnene med, at styrke og stimulere finmotorikken, hånd-øje-koordinationen, overblikket, tålmodigheden, form- og farvegenkendelsen, fantasien og kreativiteten.

Magnetiske numre

Villads er 3 år og er meget nysgerrig og interesseret i at lære nye ting. Han har lige alderen nu, hvor han ofte spørger til, hvilket tal der står på bilers nummerplader, på busserne, hvor gamle vi er mm. Han er interesseret i, at sige talrækken på dansk og så småt på engelsk og vil gerne sætte flere tal på. 

Al interessen for tal gør, at han synes dette sæt er hel fantastisk - allerede nu kender han tegnene plus og minus, som også er med i dette sæt. Alle brikkerne har en magnet på bagsiden, som gør, at de ikke blot kan bruges på vores seje magnettavle fra Viga, men kan sidde fast på alle magnetiske flader og på den måde kan de også bruges på køleskabet. Sættet rummer så meget læring i tal-forståelse, for både store og små. Man kan sætte dem op som talrækken, tabeller, lægge tal sammen og trække fra. Denne tilkøbspakke hjælper børn med, at få en interesse og forståelse for tal, mængder mm.


 
Mit valg af tilbehør til Viga’s magnettavle er truffet ud fra, at både Villads og Valdemar skal kunne have stor glæde af tavlen i mange år frem. 

Vores vurdering 

Herhjemme er vi meget positive over den seje luftskibs-tavle. Magnettavlen fylder en del vægplads, men ønsker man en der er mindre, kan man vælge at købe en af de andre størrelser eller montere den på en anden måde, det er op til den individuelle.

Jeg har bevidst valgt en tavle, som fylder meget af den ene væg inde på Villads’ værelse, da det giver ham mulighed for at udfolde sin kreativitet på et større område eller have gang i flere ting på samme tid. Derudover giver det mulighed for, at Villads og Valdemar begge kan stå og lave noget ved tavlen, uden at de mangler plads.

Det er skønt at se, hvordan Villads nyder, at lave aktiviteter på tavlen og han viser stolt, hvad han har lavet. Magnettavlen fra Viga og det store udvalg af tilbehør indeholder et hav af gode lege- og læringsmuligheder for både store og små og kvaliteten gør sættet velegnet til, at blive brugt igen og igen. 

- Carina Lund 

Læs også anmeldelsen af Elefant aktivitetstavle 

Læs også anmeldelsen af Bjørn aktivitetstavle 

Læs også anmeldelsen af VIGA aktivitets-gåvogn

 

 

 

Anmeldelse af legetøjViga

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen