Aktivitetstavle Elefant anmeldelse

Alder: Anbefales fra 18 mdr | Mål: 91 x 33 x 2,5 cm | Farve: Blå | Dyr: Elefant | Materiale: FSC-certificeret træ

"Rytmesans er utrolig vigtig for dit barns sprogtilegnelse. At spille på forskellige musikinstrumenter styrker dit barns koncentrationsevne og evnen til at lytte og lære. Musik er for langt de fleste mennesker en naturlig del af vores hverdag. Musik kan nemt påvirke både børn og voksne - og det på rigtig mange forskellige måder, alt efter hvilken dag det er, hvordan humøret er og meget mere. Musik kan f.eks. gøre os i bedre humør og give os lyst til at danse og synge..."

En anmeldelse af VIGA Elefant-aktivitetstavle i FSC-træ

VIGA elefant-aktivitetstavlen henvender sig mest til børn fra 18 måneder, da de selv kan lege med den alene. Men jeg vil hel sikkert sige, at mindre børn også sagtens kan få stor glæde af denne tavle, de skal bare lege sammen med en voksen.

Tavlen er på grund af størrelsen og aktiviteterne også egnet til institutionsbrug, den vil skabe stor glæde i en vuggestue eksempelvis. Dermed ikke sagt, at den ikke vil være populær hjemme i privaten, for det vil den hel sikkert også.

Fokus på musikalitet

Denne aktivitetstavle sætter fokus på musikalitet. Legebyen.dk sælger mange forskellige mellemstore aktivitetstavler med dyremotiver fra VIGA. Man kan vælge mellem følgende:

En lille flodhest varenummer 102002

En orange bjørn varenummer 102003

En grøn krokodille varenummer 50469

Derudover fåes disse tavler også både større og mindre, der er derfor rig mulighed for at finde en der passer helt perfekt på jeres børneværelse.

Vores familie har testet VIGA’s mellemstore aktivitetstavle, der er formet som en blå elefant.

Tavlen er lavet af træ og den er til at hænge på væggen, selvfølgelig i lav højde, så dit lille barn kan nå tavlen og de mange sjove musikalske aktiviteter.

Aktivitetstavlen ankom i en stor tynd papkasse, med medfølgende skruer og rawplugs. I kassen var også en vejledning med mål for, hvor hullerne skulle bores. Det var derfor en nem og overskuelig opgave lige at finde en boremaskine, og vupti, så sad den godt fast på væggen og legen kunne begynde.

Tavlen forestiller som sagt en blå elefant. Den blå elefant har venlige øjne, store lyserøde ører, to stødtænder og selvfølgelig en lang snabel.

Musikalske aktiviteter

Aktivitetstavlen fra VIGA indeholder tre forskellige musikalske aktiviteter, som uden tvivl vil fange dit barns interesse.

Den første aktivitet er en guiro, det er et træstykke med riller, hvor man trækker en træklods frem og tilbage og så kommer der en lyd. Træklodsen som man kan bruge til at trække frem og tilbage over rillerne sidder fast med en rød snor lige under guiroen.

Lyden fra denne guiro er en behagelig lyd og imens dit barn trækker træklodsen frem og tilbage over det, vil dit barn mærke små rystelser i hænderne som dit barn sikkert vil grine af, fordi det kilder i hånden.

Villads er meget nysgerrig og vil gerne udforske alt. Det tog ham ikke ret lang tid at finde ud af at han kunne tage træstykket i snoren og på den måde få lyde frem på guiroen. Han synes, det er rigtig sjovt og han griner højt, når hans hånd vibrerer fordi han kører træstykket hen over det rillede stykke træ.

Den anden musikalske aktivitet på tavlen, er et musikhjul fyldt med en masse små perler i alle mulige farver. Denne aktivitet sidder lige midt på elefantens mave. Det store runde musikhjul, er nemt at dreje for din lille guldklump og det er sjovt, at se de mange perler vælte rundt hulter til bulter.

Lydene af perlerne er en meget rolig og behagelig lyd. Det lyder næsten som et regnvejr eller en tændt bruser.

Denne aktivitet, vidste Villads ikke hvad han skulle stille op med. Han startede derfor med at slå til den med hænderne og da han opdagede, at den kunne dreje rundt, så gik der sport i at dreje den så hurtigt som muligt.

Den tredje og sidste musikalske aktivitet på denne tavle er en xylofon. Denne xylofon har 8 tangenter. En rød, orange, gul, lysegrøn, lyseblå, mørkeblå, lilla og lyserød. For at spille på xylofonen, skal man bruge den lille pind, der hænger nedenunder i en rød snor.

Dette instrument kan spille højt og kan også være virkelig irriterende at høre på i længden, fordi dit lille barn hel sikkert vil gå lidt amok og hamre løs derpå. Derfor er det en rigtig god idé for alle parter, at lære barnet, at dette ikke er et hammerbræt, men derimod en xylofon som man spiller på stille og roligt. Dette vil uden tvivl gavne hele familien. :)

Når det så er sagt, så er en xylofon en rigtig god og sjov musikalsk aktivitet. Når dit barn bliver lidt ældre, kan han/hun lære at spille simple melodier derpå. Hvis dit barn spiller på xylofonen, vil der komme både toner frem - og smil.

Xylofonen er uden tvivl den fedeste aktivitet på denne tavle, hvis man vil have Villads´ mening ihvertfald. Han vil gerne spille på den hele tiden.

Villads er så lille, at han ikke kan stå selv, men når han sidder på en lille børnestol, så kan han fint nå de forskellige aktiviteter og man er ikke i tvivl om hvilken aktivitet han vil rykkes hen til.

Han rækker ud efter det han gerne vil lege med og hvis ikke han kan nå, så råber han højt. :) Han er en bestemt og viljefast lille bølle, som ikke finder sig i noget. Man er derfor ikke i tvivl om han kan lide noget eller ej.

Den mellemstore aktivitetstavle fra VIGA er lavet i en robust kvalitet, af FSC-certificeret træ, som kan tåle at børn til tider er lidt hårdhændet i deres leg. Når vi har besøg af andre, lidt ældre børn, så er de lidt hårdere ved diverse legetøj end Villads selv er. Men det kan heldigvis holde til det.

Musik kan påvirke både barn og voksen

Rytmesans er utrolig vigtig for dit barns sprogtilegnelse. At spille på forskellige musikinstrumenter styrker dit barns koncentrationsevne og evnen til at lytte og lære. Musik er for langt de fleste mennesker en naturlig del af vores hverdag.

Musik kan nemt påvirke både børn og voksne - og det på rigtig mange forskellige måder, alt efter hvilken dag det er, hvordan humøret er og meget mere. Musik kan f.eks. gøre os i bedre humør og give os lyst til at danse og synge.

Musik kan også få tankerne til at flyde væk, det kan virke afstressende eller beroligende og musik kan endda hjælpe os med at falde i søvn.

En undersøgelse fra Center for Music in the Brain ved Århus Universitet viser blandt andet, at børns hukommelse kan forbedres med musik. Andre undersøgelser tyder på, at musik kan være med til at hjælpe skolebørns læring på vej. Men også babyer kan have stor glæde af musik.

Der bliver jævnligt lavet undersøgelser af musikkens påvirkning på hjernen og hjernens udvikling.

Nogle undersøgelser viser, at når et lille barn spiller på et instrument, så kan det både fremme barnets sproglige evner og barnets matematiske evner. Der er undersøgelser som viser, at børn der lytter til musik, og som vokser op med at lytte til forskellige rytmer, bliver bedre til at skelne forskellige sprog fra hinanden.

Hvem er producenten?

VIGA som laver disse flotte aktivitetstavler, har hovedkontor i Kina og de har mere end 20 års erfaring med at lave solidt trælegetøj til både institutioner og private hjem.

VIGA har partnere i mere end 60 forskellige lande og deres mærke er derfor elsket i store dele af verden. VIGA sigter imod at blive en af de førende producenter og leverandører af trælegetøj i verden. VIGA stræber efter at bringe glæde og lykke til børn igennem deres flotte og kreative produkter. De garanterer, at alt VIGA-legetøj overholder EN71, ASTM og GB6675 legetøjs sikkerhedsstandarder.

Virkelig positiv

Efter at have testet flere af de mellemstore aktivitetstavler fra VIGA, er min mening virkelig positiv. De er virkelig søde at se på og deres forskellige aktiviteter er meget forskellige. Man kan derfor fint have flere af aktivitetstavlerne hængende på børneværelset, hvis pladsen tillader det selvfølgelig.

Villads er meget glad for VIGA's aktivitetstavler herhjemme og da musik er vigtigt for børn, så vil jeg helt sikkert anbefale andre at købe denne søde musikalske elefant-aktivitetstavle. Dit barn vil elske den!

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af den mellemstore flodhest-aktivitetstavle fra VIGA

Læs også anmeldelsen af den mellemstore bjørne-aktivitetstavle fra VIGA

Læs også anmeldelsen af den mellemstore krokodille-aktivitetstavle fra VIGA

Læs også anmeldelsen af den STORE krokodille-aktivitetstavle fra VIGA

Læs også anmeldelsen af de små aktivitetstavler fra VIGA

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjViga

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris837,95 kr
På lager
Se varen