John Deere Pedaltraktor anmeldelse

Alder: Anbefales fra 2 - 5 år | Mærke: RollyToys | Model: John Deere | Serie: RollyKids | Materiale: Robust plast | Mål: 134 x 47 x 52 cm | Farve: Grøn / Gul | Vægt: 7,8 kg.

"Kvaliteten af John Deere traktoren skal også nævnes, for der er virkelig tale om et stykke kvalitetslegetøj. Den er lavet i solidt plastik, som man ikke bare lige kan knække eller ødelægges. Selve hjultøjet og styringen er også rigtig godt lavet og virker til at kan holde til både leg samt vejr og vind. Alt i alt, så har ungerne virkelig sat stor pris på traktoren, og jeg er sikker på, at den bliver en stor del af vores udendørsaktiviteter de næste mange år!"

En anmeldelse af RollyKids John Deere Pedaltraktor med vogn fra RollyToys

Det er helt ufatteligt hvad man som børnefamilie kan få samlet sammen af forskellige transportmidler til børnene - løbecykler, scootere, løbehjul, almindelige cykler også videre. Én ting vi dog ikke har i samlingen, er en traktor.

Inger har været meget fascineret af traktorer, lige siden hun for første gang fik lov til at sidde i en stor traktor, som ovenikøbet kørte.

For voksne mennesker kan det jo nærmest være en religion, når man taler traktormærker, men herhjemme var prioriteringen at få en model, hvor både Inger på 3 år og Peter på 1 år kunne få noget ud af den.

Det blev en mega sej grøn og gul John Deere pedaltraktor med anhængertræk og tilhørende anhængervogn.

Udpakning og indhold

Pedaltraktoren fra John Deere kommer i en ordentlig kasse, men den kræver alligevel, at man sætter lidt tid af til at samle den inden legen for alvor kan gå i gang. Jeg tror vi brugte 30 - 60 minutter på at få samlet den. Jeg var dog så heldig at have hjælp fra både Peter og Inger, og så er det jo ingen sag.

Det er ikke nødvendigt at have taget en håndværkeruddannelse for at samle den, men man skal lige sikre sig at man som minimum har en hammer og en skruetrækker.

Der medfølger naturligvis en fin instruktion på, hvordan tingene skal samles og følger man den, så er det ret lige ud af landevejen. Der er blandt andet hjulene, der skal sættes på både traktor og anhænger, ligesom man skal have sat rattet på.

Som sagt ikke noget der tager alverdens tid, men hvis man har lovet børnene, at man skal ud og køre på traktor, så kan man fint have det klaret aftenen inden legen skal begynde. Et lille fif herfra er at gemme kassen. Da Inger begyndte at køre rundt på traktoren opstod problemet "Far, hvor kan man få benzin?". Gode råd var dyre, men jeg kom i tanke om, at vi havde en gammel haveslange som bare skulle smides ud alligevel.

Så jeg vendte papkassen på højkant og skar et lille hul, hvor vandslangen kunne stikke ud og fungere som benzinslange. Det tog Inger vældig godt i mod og den har sidenhen fungeret som benzinstander.

Én af de ting der er rigtig fedt ved denne pedaltraktor, er blandt andet, at der medfølger en masse klistermærker, som er med til at give den et lidt mere "ægte" look. Her var det Stine der tog over, for det krævede en der havde lidt mere sans for finesserne. Det giver lige traktoren det sidste finish, når man både har for- og baglygter osv. placeret på maskinen.

Vores oplevelse af John Deere pedaltraktoren

Efter en lille times tid stod den fiks og færdig, og begge unger var klar til at stige ombord. Inden vi når der til, så kommer der lige lidt kort info om traktoren.

Pedaltraktoren kommer fra mærket Rolly Toys, som laver meget forskelligt legetøj. Det virker dog til, at de har rettigheder til at lave små legetøjstraktorer a la den vi har været heldige at prøve. På deres hjemmeside har de foruden John Deere, legetøj fra Masey Ferguson, New Holland og mange andre traktormærker.

Traktoren vejer i følge producenten 7,8 kg og måler 134 cm i længden og 47 cm i bredden. Den anbefales til børn mellem 2-5 år og dette kan vi bekræfte. Peter er lidt for lille til dels at kunne forstå det med at styre og træde på pedalerne, og dels er hans ben bare for korte til at nå pedaler og jorden. For Inger passer den rigtig fint. En rigtig god størrelse synes vi!

Det var en dejlig solskinsdag på terrassen og der blev brugt meget tid på den nye traktor. Inger sprang som den første op på den. Hun skulle lige have et lynkursus i at træde pedalerne fremad og ikke begge veje med hver sin fod - men det tog hende ikke lang tid at fange. Her skal der også lyde ros til producenten, for nogle gange kan legetøj med pedaler godt være lidt svære at træde, men det er faktisk ret nemt for hende på denne traktor.

Legen begyndte lige med det samme for Inger og der gik, som tidligere nævnt, ikke længe før den gik tør for benzin, og så startede en ny leg med at tanke benzin, køre traktoren tør, tanke igen også videre. Inger er ved at nå den alder, hvor hun sagtens kan underholde sig selv i længere tid af gangen, og hvor hendes fantasi kan føre legen alle mulige steder hen. Denne formiddag blev en del af legen, at hendes mange dukker blev smidt op i ladet på traktoren.

Sidenhen skulle dukkerne så køres i vuggestue, hvor hun afleverede dem én efter én. Jeg tror ikke hun har set nogle blive afleveret i en traktor, men sjovt det syntes hun i hvert fald det var. Efter dukkerne havde fået en tur i anhængervognen, begyndte lillebror Peter at vise stor interesse for anhængeren. Dette resulterede i, at han kravlede op i vognen og Inger kørte afsted med ham.

Vi havde dog en lille hånd på både Peter og vognen, for selvom både traktor og anhænger er stabil, så er den nok alligevel ikke bygget til at have sådan en klump på ca. 10 kg til at sidde bagpå. Men de havde en fest, så det var en rigtig god underholdning for begge.

Anhængeren sidder fast med en lille plastik pind, så børnene kan selv vælge om de vil have den på, eller om de vil køre uden. Man kan også åbne om til "motoren", så vi legede også at traktoren skulle til mekanikeren. Inger brugte også "rummet" foran til at transportere små ting - blandt andet fik hun gemt en figenstang derinde, så lillebror Peter ikke fik fingrene i den.

Kvaliteten af John Deere traktoren skal også nævnes, for der er virkelig tale om et stykke kvalitetslegetøj. Den er lavet i solidt plastik, som man ikke bare lige kan knække eller ødelægges. Selve hjultøjet og styringen er også rigtig godt lavet og virker til at kan holde til både leg samt vejr og vind.

Alt i alt, så har ungerne virkelig sat stor pris på traktoren, og jeg er sikker på, at den bliver en stor del af vores udendørsaktiviteter de næste mange år!

- Anders Østergaard

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjRollytoys

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen