Toys For Life Ringe og stave spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 - 6 år | Materiale: Træ | Mål: L:31 x B:23 x H:6 cm | Mærke: Toys For Life | Antal: 1 stk. 

"Lucca på 5 år lærer både om former, farver og størrelser og måder hvorpå man kan sætte disse sammen til et større billede. Hun lærer også at sammenligne og skabe. På den måde har hun altså både et fag fagligt matematisk udbytte og et mere pædagogisk udviklings udbytte. Med Rings and sticks øver hun sig i, at have det store overblik og kunne visualisere. Hun udvikler også sin evne til at fordybe sig og skabe ro omkring aktiviteten. 8 årige Siljes udbytte af legen med Rings and sticks, er i høj grad centreret omkring udviklings potentialet i, at skabe og udvikle videre på eksisterende motiver"

En spilanmeldelse af Toys for Life Ringe og stave 

Mange børn kan godt lide at bygge eller skabe ud af ting, som de finder eller ting, som de får stillet til rådighed.

Ved brug af forskellige farver og former kan barnet faktisk skabe rigtig mange flotte og sjove motiver. Deres nysgerrighed sætter kreativiteten i gang og for os voksne, gælder det selvfølgelig om, at fodre denne nysgerrighed.

Et godt bud på dette kunne være med læringsspillet; Rings and sticks fra Toys for Life, som du kan læse mere om her.

Kort om Toys for Life 

Toys for Life er en serie af produkter, som er lavet til at støtte barnets matematiske, sproglige og motoriske udvikling i hjemmet. Serien er udviklet i tæt samarbejde med teamet bag Educo, som er kendt for deres legende tilgang til udvikling hos børn.

Toys for Life kan opdeles i tre hovedkategorier; matematik, sprog og motorik. Kategorien på det enkelte produkts indhold, kan kendes på æskens design og farve.

Produkterne med fokus på matematisk udvikling kommer i et orange design, produkterne med fokus på sproglig udvikling kommer i et blåt design og produkterne med fokus på motorisk udvikling, kommer i et grønt design.

Mister man en vejledning til sit Toys for Life produkt, kan den findes på deres hjemmeside toysforlife.com.

Praktisk om ring and sticks

Rings and sticks anbefales til børn i alderen 3-6 år. Læringsspillet kan spilles af et eller flere børn ad gangen. Varigheden af aktiviteten varierer alt efter indhold og barnets motivation til at deltage. Sværhedsgraden kan justeres således, at det enkelte barn stilles over for passende udfordringer.

Der medfølger en vejledning til opgaveløsningen. Vejledningen er på flere forskellige sprog heriblandt engelsk.

Rings and sticks indgår i Toys for Lifes orange kategori.

Æsken indeholder

  • Seks opgaveplader i træ med 11 opgaver.
  • 100 plastik former i fire forskellige farver.
  • En brugervejledning.

Aktivitetens gang 

I den medfølgende vejledning bliver man præsenteret for tre forskellige aktiviteter, som kan laves med indholdet i Rings and sticks.

Den første aktivitet går i alt sin enkelthed ud på, at barnet vælger en opgaveplade, hvor der er et færdigt motiv med eller uden farve, som fylder hele pladen. Herefter skal barnet løse opgaven ved, at finde de rigtige former og eventuelt farver og lave figuren direkte på pladen.

I den anden aktivitet justeres sværhedsgraden en smule, og bliver dermed mere udfordrende. Her skal barnet igen vælge en af opgavepladerne, som har et fuldt motiv - med eller uden farve. Herefter skal barnet finde opgavepladen, som er blank og genskabe figuren på denne.

I den tredje aktivitet får sværhedsgraden yderligere et lille hak opad.

Her skal barnet finde en opgaveplade, som består af et motiv øverst og nederst en “opskrift” på de former, der skal bruges i korrekt størrelse og farve. Herefter skal barnet placere formerne, så figuren skabes i den korrekte størrelse, på den blanke opgaveplade. 

Pigernes egne ord

Lucca 5 år: “Den første gang jeg legede med det, synes jeg, at det var lidt svært, at finde de rigtige størrelser, som dem der var på pladen. Men faktisk så kan man bare måle dem, det er rigtig smart. Den første plade jeg lavede var den med fuglen, den blev rigtig flot synes jeg. Da jeg skulle prøve at lave den med brillerne, synes jeg, at det blev lidt svært. Det var fordi, at man selv skulle finde ud af, hvor de forskellige størrelser skulle ligge og så blev brillerne jo også større, end de var på pladen.

Jeg synes, at det er rigtig sjovt, at lege med spillet og lave figurerne. Jeg synes også, at det er ret sjovt at lave nogle figurer, som ikke er på pladerne, hvor jeg selv finder på dem.”

Silje 8 år: “Jeg synes, at det er sjovtest at lave de figurer, hvor man skal lave dem, på den tomme plade. Jeg synes ikke det er svært, men jeg kan godt lide at lave sådan nogle ting. Jeg har også prøvet at lave mine egne figurer, hvor jeg har tegnet dem på et stykke papir og så lavet efter, det var også sjovt.”

Morens og pædagogens vurdering 

Udover de aktiviteter, som man bliver præsenteret for i vejledningen, er der også rig mulighed for, at bruge sin fantasi og skabe sine egne aktiviteter med tingene, som følger med i æsken.

Begge mine piger synes eksempelvis, at det er meget underholdende at skabe deres egne motiver og figurer.

En anden leg vi i fællesskab har skabt omkring Rings and sticks er en samarbejdsleg, hvor en af pigerne vælger et motiv, som denne så skal forsøge, at få den anden til at skabe. Dette ved at forklare, hvilke former og farver der skal bruges og hvor de skal placeres. En leg som pigerne synes er rigtig sjov og til tider også udfordrende.

Som med alle andre læringsspil er tilgangen og udbyttet forskelligt fra barn til barn. Rings and sticks henvender sig til både førskole- og indskolingsbørn, med gode muligheder for at justere i legen.

Lucca på 5 år lærer både om former, farver og størrelser og måder hvorpå man kan sætte disse sammen til et større billede. Hun lærer også at sammenligne og skabe. På den måde har hun altså både et fag fagligt matematisk udbytte og et mere pædagogisk udviklings udbytte. Med Rings and sticks øver hun sig i, at have det store overblik og kunne visualisere. Hun udvikler også sin evne til at fordybe sig og skabe ro omkring aktiviteten.

8 årige Siljes udbytte af legen med Rings and sticks, er i høj grad centreret omkring udviklings potentialet i, at skabe og udvikle videre på eksisterende motiver.

Æsken som Rings and sticks kommer i, er i kraftigt pap materiale og med en smart magnetisk lukning, som gør det nemt for pigerne selv at åbne og finde frem.

Den medfølgende vejledning er meget kort og præcis, så man kan hurtigt komme i gang.

Rings and sticks er et sjovt læringsspil, som kan underholde begge mine piger. Det er ofte et af de spil, som én af pigerne finder frem for at sidde og fordybe sig i, og kort tid efter sidder de begge omkring det.

- Maria Ejler 

Læs også anmeldelsen af Toys For Life Sorter bjørnene 

Læs også anmeldelsen af Toys For Life byg figurerne 

Læs også anmeldelsen af matematik bussen 

 

 

Anmeldelse af spilToys for life

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen