Toys for Life Byg Figurerne anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 - 6 år | Materiale: Plast og træ | Mærke: Toys for Life | Antal: 1 spil i æske 

"Det fag faglige udbytte kommer blandt andet til udtryk ved, at barnet styrker dets generelle kendskab til farver og former, når det leger med Build the figures. Derudover bliver de klogere på geometriske figurer, symmetri og spejling. Ud fra et pædagogisk perspektiv er der blandt andet rig mulighed for, at styrke det relationelle når flere børn leger og samarbejder om, at skabe figurer med Build the figures. Derudover øver de sig på, at have det store overblik og træner deres evne til at tænke løsningsorienteret. Kompetencer som de tager med sig i alle hverdagssituationer"

En anmeldelse af Toys for Life Byg Figurerne 

En kort, en lang, en trekant, en stang, en klokke der siger ding dang, ding dang…

Denne børnesang husker jeg tydeligt fra den gang, jeg selv var barn. Jeg synes faktisk, at den beskriver mit første møde med skolen rigtig godt. Det var den gang, hvor man pludselig skulle lære de rigtige ord for forskellige former, som førhen måske ikke havde været så defineret.

Det var sjovt fordi, at læringen omkring hvad en kort, en lang, en trekant og en stang var for noget, blev kombineret med legen i sangen.

Toys for Life har lavet et læringsspil, som hedder Build the figures, hvor man får den samme legende tilgang til læringen omkring geometri.

Kort om Toys for Life

Toys for Life er en serie af produkter, som er lavet til at støtte barnets matematiske, sproglige og motoriske udvikling i hjemmet. Serien er udviklet i tæt samarbejde med teamet bag Educo, som er kendt for deres legende tilgang til udvikling hos børn.

Toys for Life kan opdeles i tre hovedkategorier; matematik, sprog og motorik. Kategorien på det enkelte produkts indhold, kan kendes på æskens design og farve.

Produkterne med fokus på matematisk udvikling kommer i et orange design, produkterne med fokus på sproglig udvikling kommer i et blåt design og produkterne med fokus på motorisk udvikling, kommer i et grønt design.

Mister man en vejledning til sit Toys for Life produkt, kan den findes på deres hjemmeside toysforlife.com.

Praktisk om spillet 

Build the figures anbefales til børn i alderen 3-6 år. Læringsspillet kan spilles af et eller flere børn samtidig. Varigheden af aktiviteten varierer alt efter indhold og barnets motivation til at deltage. Sværhedsgraden kan justeres således, at det enkelte barn stilles over for passende udfordringer.

Der medfølger en vejledning til opgaveløsningen. Vejledningen er på flere forskellige sprog heriblandt engelsk.

Build the figures indgår i Toys for Lifes orange kategori. 

Æsken indeholder

  • 48 træ brikker - i tre forskellige former og fire forskellige farver.
  • Seks opgaveplader i træ - med en opgave på hver side.
  • Et vinkelspejl af plastik.
  • En brugervejledning.

Aktivitetens gang 

Der er her rig mulighed for, at blive klogere på det med former og sammensætningen af disse.

I den medfølgende vejledning bliver man præsenteret for to aktiviteter, som man kan give sig i kast med.

Den første aktivitet går i alt sin enkelthed ud på, at vælge en opgaveplade og skabe figuren direkte på pladen med de medfølgende brikker i forskellige former og farver.

De forskellige opgaveplader har forskellige sværhedsgrader, som er illustrer i øverste venstre hjørne. Med de små børn kan det være en god ide, at starte med de nemmeste og så prøve sig frem. De større børn kan måske godt starte med de sværeste, som med alt andet er det forskelligt fra barn til barn.

I den anden aktivitet skal barnet vælge en opgaveplade og herefter lave figuren ved siden af pladen, hvilket jo selvfølgelig er mere udfordrende for barnet.

Derudover kan man med det medfølgende spejl justere yderligere på sværhedsgraden. Her skal barnet skabe en fjerdedel af en figur, og sætte spejlet i en vinkel således at figuren færdiggøres i spejlingen.

Pigernes egne ord 

Lucca 5 år: “Jeg kan godt lide at lave figurerne på pladerne, det synes jeg er ret sjovt. Jeg har også prøvet, at lave de nemme på bordet ved siden af pladen, så syntes jeg det blev lidt sværer. Det er rigtig sjovt, at lave sine egne figurer, som man selv finder på. En gang lavede mig, Silje og mor én stor figur sammen ud af alle brikkerne. Den blev meget flot.

Det er lidt nemmere, at finde ud af, hvad de forskellige figurer er, når man sidder med dem. Jeg ved godt hvad en firkant og en trekant er.”

Silje 8 år: “Jeg synes især, at det er sjovt at lave figurer, hvor man bruger spejlet. Det er ret sejt, at man både kan lave en færdig figur på bordet og så prøve at spejle den, men det er også ret sjovt, at man kan lave en figur, som først bliver færdig, når man spejler den.

Jeg synes, at det er ret sjovt, at lave en masse figurer med de små former.”

Morens og pædagogens vurdering 

Jeg er personligt helt vild med det her læringsspil. Jeg nyder virkelig at sidde og dimse med små ting, som sammensat kan skabe en større helhed. Jeg får en skøn ro og kan tømme hovedet fuldkommen for tanker. Jeg tror, at mange børn kan have den samme glæde af Build the figures, fra Toys for Life.

Udover de aktiviteter, som man bliver præsenteret for i vejledningen, er der også rig mulighed for, at bruge sin fantasi og skabe sine egne aktiviteter med tingene, som følger med i æsken.

Eksempelvis er der den frie leg. Lad barnet bruge og udforske sin fantasi i sammensætningen af de små figurer. Det kan begge mine piger bruge rigtig lang tid på at fordybe sig i og hygge sig med.

Derudover har vi også prøvet at bygge i flere dimensioner, samtidig med at vi har haft fokus på symmetrien i figurerne, som vi har bygget.

Æsken som Build the figures kommer i, er i kraftigt pap materiale og med en smart magnetisk lukning, som gør det nemt for pigerne selv at åbne og finde frem.

Den medfølgende vejledning er meget kort og præcis, så man kan hurtigt komme i gang.

Som med alle andre læringsspil er tilgangen og udbyttet forskelligt fra barn til barn. Build the figures henvender sig til både førskole- og de yngste indskolingsbørn, med gode muligheder for at justere i legen.

Det fag faglige udbytte kommer blandt andet til udtryk ved, at barnet styrker dets generelle kendskab til farver og former, når det leger med Build the figures. Derudover bliver de klogere på geometriske figurer, symmetri og spejling.

Ud fra et pædagogisk perspektiv er der blandt andet rig mulighed for, at styrke det relationelle når flere børn leger og samarbejder om, at skabe figurer med Build the figures. Derudover øver de sig på, at have det store overblik og træner deres evne til at tænke løsningsorienteret. Kompetencer som de tager med sig i alle hverdagssituationer.

Build the figures er et sjovt, hyggeligt og lærerigt læringsspil, som vi alle herhjemme, synes er underholdende at samles omkring.

- Maria Ejler 

Læs også spilanmeldelsen af Toys for Life Hammer Geometri 

Læs også spilanmeldelsen af Toys for Life Føl bogstaverne 

Læs også spilanmeldelsen af Sorter bjørnene læringsspil

 

 

 

 

 

Anmeldelse af spilToys for life

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen