Panda Splash spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 5 år | Spillere: For 2 - 4 deltagere | Spilletid: Ca. 5 - 15 min | Mærke: Spilbræt | Antal: 1 spil i æske.

"Selvom spillet i første omgang er et spil til de lidt mindre børn, kan spillet med fordel spilles af hele familien, og af flere end de 4 angivne max. Spillere. Det er et flot spil, skønne farver, og dyrebørnene på brikkerne er alt for søde at se på. Spillet er simpelt, nemt at sætte op, og hurtigt at pakke væk igen, og i den travle hverdag, er sådanne spil virkelig at foretrække hjemme hos os. Alle delene kan let skilles fra hinanden, og blive en flat-pack udgave, som nemt kan pakkes med i tasken, hvis man skal med ungerne på ferie, og ønsker et hyggeligt spil med på turen"

En spilanmeldelse af Panda Splash 

Forventningen var stor, da Panda Splash skulle åbnes for første gang.

Kassens udseende indbyder til hygge og grin, og de detaljerede dyr på forsiden lagde op til granskning og fordybelse.

Ved første øjekast ligner spillet et simpelt familiespil, men under låget gemmer sig muligheder for variationer af spil, konkurrenceelementer og læring.

Vi var udfordrede på at have fire drengebørn i alderen tre til tolv år, som rigtig gerne vil spille spil, men meget sjældent kan finde et spil, som rammer alle aldersgrupper. Så med et spil til 5-årige, blev vi sat på prøve. Men en god prøve!

Hvad handler det om? 

I Panda Splash handler det om, at få den lille panda ned til sine venner ved floden.

I grove træk, er det et spil, der kombinerer motorik og hukommelse. Den lille træbrik med den glade pandaunge, skal skubbes ned ad flodpladens rutchebane, og ramme tættest på midten af søen. Jo tættere på søen pandaen rammer, jo flere brikker kan der vendes, for at flytte frem på sin spilleplade.

Sådan spilles der

  1. Floden og søen samles efter anvisningerne i instruktionshæftet.
  2. De tolv dyrebrikker lægges i tre rækker, med billederne nedad.
  3. Hver deltager får en spilleplade og tre bolde. Hver af de tre bolde placeres yderste til venstre på ens spilleplade, i hver sin række.
  4. Baderingsbrikkerne placeres løst på bordet.

På skift skal pandabrikken skubbes ned af den stejle flodplade, og kan ende på et område ved søen, som enten udløser, én, to eller tre dyrebrikker.

Hvor pandabrikken ender, afhænger af, hvor hårdt, og hvordan, deltagerne hver især afgør, at de skal skubbe til brikken.

Når pandabrikkens placering har vist, hvor mange dyrebrikker der må vendes, skal deltagerne se på deres spilleplade, og i rækkerne af dyrebrikker, finde frem til det dyr, som er det næste i rækken på deres spilleplade, til højre for hver badebold. Drebrikkerne vendes, så alle spillere kan se dem, og dermed selv får mulighed for at huske brikkernes placering.

Det er muligt at finde ét dyr forn hver af de tre badebolde, men det er også muligt at gå efter to eller tre dyr i samme række på spillepladen.

Er en spille uheldig ikke at vende dyrebrikker, der passer til næste skridt på spillepladen, må man låne en badering, som ved næste tur, giver muligheden for at vende én ekstra dyrebrik.

Vinderen er den, hvis spilleplade først får alle tre badebolde helt ud til højre, og dermed har fundet alle de tolv dyr.

Læring

Ved gennemgang af spillet, var det godt at blive enige om, hvad de forskellige dyrebrikker var. Til dette fandtes på bagsiden af reglerne, en oversigt over de forskellige dyr.

Med fire drenge i huset, blev dyrenes navne hurtigt omdøbt til ”Traneren,” ”Pipseharen” ”Sårtbjørn” og ”Orangutangtaaaang”. Men som spillet udfoldede sig, opstod der løbende spørgsmål til de forskellige dyrearter:” Hvorfor flyver flyveegernet egentlig, og hvor bor der kragebjørne?” På denne måde, måtte Google inddrages i spillet, som nu også tog form af et mindre læringsspil, hvor selv forældrene blev klogere på, hvor giftige komodovaraner i virkeligheden er.

Variationer

Efter at have spillet ”panda-spillet” nogle gange, blev det tydeligt for os, at spillet kunne varieres i sværhedsgrad og indhold.

Gør spillet lettere 

For at gøre det lettere for den 3-årige at deltage, kunne han få to forsøg til at skubbe pandabrikken på plads, men de større børn bibeholdt den ene mulighed.

Fremfor at skulle have alle tre badebolde i mål, kunne spillet spilles med blot én række dyr, og dermed færre dyrekort at vælge imellem.

Gør spillet sværere 

Det er muligt at fjerne barriererne på hver side af flodpladen, og dermed gøre det sværere at skubbe pandabrikken helt ned til søen.

Brikken med baderingen kan udelades, og dermed øge konkurrencen lidt, ved ikke at have den ekstra mulighed for at vende dyrebrikker.

Ændre spillet lidt 

I et hus med fire børn og to voksne, skal der oftest tænkes lidt alternativt med almindelige familiespil, for også at få de to større drenge med på idéen.

Ved at spille ”Panda spillet” i hold, kunne vi udfordre hinanden på en anden måde. Ved at spille sammen to og to, kunne man skiftes til at skyde pandabrikken, og hjælpe hinanden til at huske, hvor de forskellige dyrebrikker lå. Efter et par spil med denne variation, gik der også strategi i det. Det gik op for de mellemste drengebørn, at de ved først at gå efter dyrebrikker, som lå længst væk på modspillerens spilleplade, bremsede modspillernes fremgang, men selv kom hurtigere frem, ved ikke at ”afsløre” hvor de dyrebrikker lå, som modspillerne skulle bruge næste gang.

Aldersvurdering 

Spillet anbefales til 5+. Ved første runde blev det tydeligt for os, at en 3-årig nemt kan være med, men at det motoriske, og impulskontrol, er det, der sætter den aldersmæssige begrænsning. Det er svært at ramme pandabrikken, ramme med den rigtige styrke, og ikke bare vende alle de dyrebrikker man har lyst til.

Men samtidig var det en god øvelse i fordybelse, hukommelse og finmotorik, som med variationerne ovenfor, gave mulighed for at selv den mindste også kunne spille med.

Vurdering 

Selvom spillet i første omgang er et spil til de lidt mindre børn, kan spillet med fordel spilles af hele familien, og af flere end de 4 angivne max. Spillere.

Det er et flot spil, skønne farver, og dyrebørnene på brikkerne er alt for søde at se på.

Spillet er simpelt, nemt at sætte op, og hurtigt at pakke væk igen, og i den travle hverdag, er sådanne spil virkelig at foretrække hjemme hos os. Alle delene kan let skilles fra hinanden, og blive en flat-pack udgave, som nemt kan pakkes med i tasken, hvis man skal med ungerne på ferie, og ønsker et hyggeligt spil med på turen.

- Tine Voight 

Læs også spilanmeldelsen af Dragon Dance 

Læs også spilanmeldelsen af Landmandsspillet 

Læs også spilanmeldelsen af Fantom Rally 

 

 

 

 

 

Anmeldelse af spilSpilbræt

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen